V petek so dijaki 3. letnika umetniške smeri Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, v Radencih v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci, uprizorili ljubezensko dramo Psiha, francoskega dramatika Jeana Baptista Molierja.

Ljubezenska drama govori o tem kako lepota mlade princese Psihe hitro prevzame celotno kraljestvo, s tem se boginja Venera ne more sprijazniti. Ko ljubosumja več ne more obvladovati, skuje načrt, s katerim bo Psiho odstranila iz središča pozornosti. Ko pa Amor prvič zagleda Psiho, ga njena lepota tako prevzame, da kmalu pozabi na materine ukaze in se ji prvič v življenju upre. 

Skupina dijakov GFML je tako pripravila uprizoritev ljubezenske drame pod vodstvom mentorice Dunje Zupanec in režiserke Larise Šek, za kostumografijo pa je poskrbela Edita Lindner. 

Igralci Nisa Čahuk, Jure Šimonka, Urška Žižek, Tina Vidonja, Tara Mišković, Adam Červek, Taja Berič, Hana Pušenjak, Marko Rengeo, Inja Lebar, Lara Krnič, in Sarah Friškič so se tako kar nekaj časa pripravljali in izpopolnjevali določene detajle, da čim bolj navdušijo. Za njimi je že kar nekaj uprizorjenih predstav, a kot pravijo sami, je vsaka predstava nekaj posebnega ne samo za gledalce, ampak tudi za njih - igralce.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice