Slika je simbolična.
Pred časom je umrl Beno, član Kraljev ulice. Na Facebooku je društvo delilo ganljiv zapis njegove prijateljice.

»Bil si poseben, bil si drugačen in bil si popolnoma samosvoj na svoji življenjski poti, in v ponedeljek si dokončno prehodil ciljno črto. V samo 29 letih si preživel ogromno stvari, za katere se je zdelo, da so že skoraj na meji z nerealnim. In tukaj sva se našla, v za splošno okolico nerealnih, nama pa zelo realnih zgodbah,« je zapis začela prijateljica Bena, preminulega člana Kraljev ulice.

Beno še ni dopolnil 30 let. 

»Ampak to si bil ti, skrivnosten in drugačen od povprečja. Kljub svoji ogromni, navzven mogoče strašljivi podobi si bil v resnici nežen in skrhan fant. Ljubil si šport in dvigovanje uteži. Svojo zasvojenost z drogo si za nekaj časa uspešno zamenjal za uteži in druge fitnes naprave. Dokler ti je telo dalo,« je nadaljevala.

»Rekel si, da boš živel točno toliko časa, kolikor se bo tebi dalo«

»Že cel dan strmim predse in se sprašujem, če bi te lahko prej spravila k zdravniku, če bi lahko kar koli naredila, da bi se ta zgodba odvila drugače, pa vedno znova naletim na zid. Tudi to si bil ti. Trmast in svoboden. Nihče te ni mogel premakniti, če tega nisi hotel sam. Na nek način sem to tudi občudovala pri tebi,« je v srce parajočem zapisu izpostavila Benova prijateljica.

»Enkrat, ne dolgo nazaj, sem te vprašala, če zdaj misliš kar umreti, pa si rekel, da boš živel točno toliko časa, kolikor se bo tebi dalo, in ne kolikor ti bodo rekli zdravniki ali kdor koli drug. Zdaj vem, da si bil izmozgan od vsega in da nisi zmogel več. Odpočij se.

Upam, da bo tam lepše poskrbljeno zate in da boš ugotovil, kaj je to ljubezen. Zelo sem te imela rada. Adijo, Beno, najlepši nasmešek kraljev,« je sklenila.

Celoten zapis lahko preberete tukaj:

Starejše novice