Danes, 13. januarja 2024, na Gimnaziji Murska Sobota poteka že petnajsto državno tekmovanje iz znanja astronomije, namenjeno osnovnim in srednjim šolam severne in severovzhodne Slovenije.

Prihod tekmovalcev in mentorjev je bil  ob 9. uri zjutraj, pri čemer se je otvoritev pričela ob 9.30. Samo tekmovanje je steklo ob 10. uri, ko so tekmovalci začeli reševati naloge, ki so jih pripravili organizatorji tekmovanja. Tekmovalci so imeli na voljo dve uri, da pokažejo svoje znanje in spretnosti v astronomiji.

Tekmovanje je privabilo 81 tekmovalcev in 32 spremljevalcev, ki so se zbrali, da bi preizkusili svoje znanje o nebesnih telesih.

Kot je za Sobotainfo pojasnil Renato Lukač, učitelj fizike na Gimnaziji Murska Sobota, da sta dva osnovna namena tekmovanja. Eno je popularizacija astronomije, da se dela na tem, da bi bila čim bolj priljubljena, drugo pa je, da se 'smetana' teh pripravi tudi za olimpijado v astronomiji, na kateri Slovenija dosega odlične uspehe.

Dogodek je tako pripomogel k spodbujanju zanimanja mladih za astronomijo ter krepitvi njihovega znanja na tem področju. Gimnazija Murska Sobota je s tem uspešno gostila že petnajsto državno tekmovanje iz znanja astronomije, ki bo nedvomno pustilo pečat v spominu vseh udeležencev.

Komentarji (4)

j565566u5u (ni preverjeno)

Pridite bom vas jaz nategoval o nasi in astronavtih nikoli še sploh niso bili na luni nikjer vse to je hollywoodsko lažnivo sranje ovce brezmožganske preprane!

Bazilika (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec znamo ka ti remen škali v prizadeti glavi. Prekleti psihič socialni.

In reply to by j565566u5u (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Pohvalno!

Hitrost voditi (ni preverjeno)

Ste vi pravi astronomi ja, pojma nemate o ničem, edino ka znate je to ko od drugih indoktriranih idiotih dobivlete lažne nepreverjene informacije vi bumbari pa dale širite te vaše smešne nebuloze !

Starejše novice