Pri gramoznici Pleterje oziroma Wakeparku Green Lake si mnogi čas krajšajo s skakanjem v vodo s konstrukcije, namenjene smučanju in deskanju na vodi. S tem ogrožajo tako sebe kot druge plavalce.

Gramoznica Pleterje pri Kidričevem je že dolga leta priljubljeno divje kopališče domačinov in okoličanov. Letos so na obali gramoznice odprli Športno-rekracijski center Green Lake z gostinskim lokalom, igriščem za odbojko na mivki, sanitarijami in urejeno plažo.

V jezeru so postavili tudi že kovinske konstrukcije za bodoči wakepark, ki pa še ni zaživel. Številni kopalci konstrukcije uporabljajo kot lestev, jeklenice pa kot pripomoček za skakanje v vodo z visoke višine.

Bralka Ptujinfo je delila fotografije in video posnetek enega od takšnih vratolomnih in nespametnih podvigov.

H gramoznici poklicali tudi že policijo in varnostne službe

Vzpenjanje na konstrukcije wakeparka in skakanje z njih je iz varnostnih razlogov seveda prepovedano. Obvestila in opozorila je mogoče prebrati na več mestih na in v bližini novourejene plaže.

Kidričevski wakepark bo imel 420 metrov dolgo vlečnico, ki bo smučanje ali deskanje na vodi omogočala šestim osebam hkrati. Smučarji oziroma deskarji na vodi bodo dosegli hitrost do 30 kilometrov na uro. Osnovna oprema bo vključena v karto, bodo pa ponudili tudi možnost izposoje profesionalne opreme.

V Športno-rekreacijskem centru Green Lake so dejali, da se težave z nevarnim skakanjem v vodo zavedajo. Na pomoč so poklicali tudi že policijo in varnostne službe, a kaj dosti s tem dolgoročno niso dosegli.

Podrobnejša pojasnila pristojnih še čakamo. Objavili jih bomo takoj, ko jih bomo prejeli.

Komentarji (9)

Renkovci (ni preverjeno)

Pa koga bi naj to v Pomurju brigalo ka tan delajo v Kidričevem

inokss (ni preverjeno)

Ravno to je problem, da nismo imeli v Sloveniji 91 ene takšne Oluje kot Hrvati, in danes imajo mir pred rdečo zvezdo, niti slučajno ne vidiš zvezde na Hrvaškem v Sloveniji pa na vsaki proslavi, če bi 91 nagnali tudi vse takšne bi imeli mir. Komunizem, fašizem in nacizem so bili zločinski režimi, obsojeni od vseh evropskih držav razen Slovenije ALI TI TO KAJ POVE, PAMETNJAKOVIČ, ZA TEBE SE SVET KONČA NA SLOVENSKI MEJI, SAJ SE MI ZDIŠ ZELO UBOGI.

In reply to by Renkovci (ni preverjeno)

...... (ni preverjeno)

Pa li je vse prepovejdano.. pomali bos mogel nesti paper na obcino ci bos si scel rit obrisati..

AAAAAAAAA (ni preverjeno)

Vej pa malo si pogledni toga ka je skočo šajtravi do amena. Sreča ka ga je nej obrnoulo bi se cejli spotro.

In reply to by ...... (ni preverjeno)

inokss (ni preverjeno)

tau je v pomurji???

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Koga to briga????? Potem pa, ko se kdo utopi ali polomi jok in stok. Naj se kar!!!

Turistka Trejza (ni preverjeno)

Za naše umetno soboško jezero bi bilo tudi primerno smucanje in deskanje na vodi. To si želim preiskusiti že dalj časa, saj sem videla to v Bratislavi v njivohem jezeru Zlaty piesky. Hvala za info, kje doživeti poletno smučanje.

reži (ni preverjeno)

butec, ne razmis poante.
Ce delas dobis cca 100 eur vec kak pa ce si na sociali.
Kda san biu brezposelni san sau k panviti jagode nabejrat.
Kak prvo so me kak sezonskega delavca fuknili v linijo ge so bile male jagode. Redni in tisti z vezami pa so delali tan ge so fajne jagode bile.
Delo san kak fuknjeni in nejsan nikak dosego tiste norme ge bi zasluzo 500 eur.

In reply to by Turistka Trejza (ni preverjeno)

jdjshs (ni preverjeno)

Cestitan avtore clanka tvoje starse so ziher ponosne na tebe

Starejše novice