Dvorec Rakičan gosti Eko kul festival, ki ponuja pester program za vse generacije.

Eko kul festival je namenjen promociji trajnostnega načina življenja in predstavitvi lokalnih ponudnikov z ekološkimi pridelki in izdelki.

Kaja Cigut iz Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan je povedala, da je dogajanje zelo pestro z zelo raznoliko ponudbo šestnajstih lokalnih ponudnikov. 

»Namen projekta Eko kul je, da ozavestimo o lokalni ponudbi, da jim približamo našo lokalno in tudi ekološko ponudbo, da začnemo posegati tudi po bolj zdravem, svežem in ekološko domačem pridelanem izdelku,« je dejala.

Pestra ponudba lokalnih izdelkov in delavnice

Na stojnicah se predstavljajo lokalni ponudniki s svojo pestro ponudbo, medtem ko bodo obiskovalci na zeliščarski ustvarjalnici lahko izdelali zeliščno sol, zeliščne peste in čaje ter spoznali postopek destilacije zelišč. 

Poleg ekološkega kosila bodo na voljo tudi tradicionalne dobrote, kot so gibanica, langaš, zeliščna limonada in različne vrste tortic.

Zabava za najmlajše skozi ves dan, popoldan branje z Deso Muck in predstava z Lucijo Ćirovič

Od 10. do 12. ure je chef Tomaž Vozelj vodil kulinarično delavnico za otroke. Obiskovalci lahko jahajo grajske konj v maneži, se vozijo s kočijo ter se udeležijo ustvarjalnih delavnic »Zeleni prstki«.

Najmlajši bodo ob 15. uri lahko brali z Deso Muck, ob 16. uri pa bo na sporedu predstava »Zmešnjava iz kovčka« v izvedbi Lucije Ćirović. Ob 15.30 se bodo predstavili tudi otroci iz Waldorfskega vrtca in šole.

Dogodek je brezplačen in se izvaja v okviru operacije Eko kul, ki jo sofinancirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in proračun Republike Slovenije.

Komentarji (5)

tuncika

ČESTITKE izvajalcem programa in sodelujočim. Lep dan za otroke in starše...............

+ (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tuncika v@@@ jedi govna tista konjska oziroma fige

In reply to by tuncika

lajkoš (ni preverjeno)

Mislijo ,da pokrijejo zgűbo ? Kaj je to delavnice vse povsod se pojavlja ta beseda .Mehanične delavnice ?

Ti in jaz (ni preverjeno)

Pa delavci na minimalci, of kuhar pa Zeme 40 e na uro

ZmajFraj (ni preverjeno)

Lepo je bilo!

Starejše novice