Knjižnica igrač se je preselila v nove prostore, ki so jih danes slovesno odprli v Hiši sadeži družbe.

Knjižnica igrač je projekt, ki ga Vrtec Murska Sobota izvaja skupaj s pedagoškim inštitutom Korak za korakom, gre pa za izmenjevalnico igrač, tako da lahko starši skupaj z otroki pridejo v Knjižnico igrač, kjer si igrače izposodijo, jih odnesejo domov, se doma igrajo in jih nato vrnejo v knjižnico.

V Knjižnici igrač se izvajajo tudi razne delavnice, kjer otroke animirajo z vzgojnim programom.

Kot pove Borut Anželj, ravnatelj Vrtca Murska Sobota, so knjižnico igrač preselili na novo lokacijo iz centra naselja Pušča, kjer pa je bil odziv staršev zelo slab.

Prvoten namen knjižnice je spodbuditi ranljive skupine ljudi, da se udeležujejo delavnic ter otrokom, ki mogoče nimajo kakovostnih igrač doma, ponuditi le-te.

 

»Zato smo takrat tudi našli to lokacijo na Pušči, ampak zaradi slabega odziva smo se odločili, da jo preselimo v sam center mesta Murska Sobota, kjer upamo, da bo obisk večji, boljši in tudi da na ta način prispevamo k družbi.

Zato smo se tudi odločili, da jo preselimo v hišo sadeži družbe, saj gre za medgeneracijsko središče v mestu Murska Sobota. Na ta način hočemo povezati tudi različne generacije, od otrok, do staršev, tudi do njihovih starih staršev, tako da prepletamo celo to družbo v eno celoto,« zaključi Anželj.

Ob otvoritvi so nastopili otroci iz Vrtca Murska Sobota ter Osnovne šole I Murska Sobota.

Komentarji (1)

majmun (ni preverjeno)

galerija umetnosti in gluposti so zaprti komentarji,verjetno zaradi glupih komentarjev

Starejše novice