V Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah je minuli petek potekal velik dobrodelni dogodek, kjer so razdelili zbrana sredstva in podelili priznanja.

Gostitelj Lions klub Murska Sobota je 31.01.2020 v sodelovanju z Lions klubi Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer ter dvema Leo kluboma, organiziral veliki dobrodelni in praznični dogodek, ob obletnici delovanja pomurskih klubov in vstopu v obeleževanje 30. obletnici delovanja Lions kluba Murska Sobota ter Lionizma v Sloveniji nasploh.

Dogodek je letos potekal pod geslom enega od ustanovnih članov LK Murska Sobota Jožeta Magdiča pod geslom: “ Mislim, čutim, delam dobro. Sem Lion. “

Prisotnih je bilo okoli 110 oseb, zbrana sredstva pa so namenili za pomoč pri nakupu vozila za izvajanje projekta donirana hrana in za pomoč organizaciji Mali vitezi, ki povezuje in pomaga otrokom, ki so preboleli raka.
 

Za projekt donirana hrana in Male Viteze

Projekt donirana hrana je Lions klub Murska sobota s svojim prostovoljnim delom zavzetih in dobrosrčnih članov izvajal šest let. Ker je obseg projekta prerasel zmožnosti kluba, smo se dogovorili, da ga naprej izvaja Karitas Murska Sobota.

Za nakup vozila za prevoz donirane hrane do ranljivih skupin so tako namenili dva donacijska bona v skupni višini 2.250 evrov. Gre za zbrana sredstva iz božično novoletnega koncerta Lk Murska Sobota v višini 1.000 evrov in zbrane dobrodelne  prispevke iz samega dogodka ob obletnici delovanja pomurskih klubov v višini 1.250 evrov.  

Za pomoč  otrokom, ki so se zdravili zaradi raka je bilo v okviru dogodka  zbranih 800 evrov in predanih organizaciji Mali Vitezi.

To so prejemniki priznanj

Ob praznovanju obletnice delovanja klubov, so bile podeljene nagrade še posebej zaslužnim in angažiranim članom.

S strani guverneke Nadje Pahor Bizjak, so letos posebno  priznanje prejele Metka Rovšek Kuharič in Mateja Hostetter, obe iz LK Murska Sobota, ter Mira Borko Prelog iz LK Gornja Radgona. Lk Lendava je prijel posebno priznanje za 10. obletnico svojega delovanja. S strani predsednice LK Murska Sobota Carmen Šeruga, so priznanje za izjemno uspešno delo na posameznih projektih v preteklih letih delovanja v LK Murska Sobota prejeli: Irma Benko, Vesna Šiplič Horvat, Roman Buzeti, Ernest Ebenspanger, Mateja Hochstetter in Damjan Jaklin.

S strani predsednice Nade Frangež iz LK Gornja Radgona je priznanje prejel Tadej Pintarič. 
S strani predsednice Lk Ljutomer Vesne Laissani sta priznanje prejela Marja Dolamič in Silva Kosi.  
S strani predsednice Lk Lendava Branka Bensa, sta priznanje prejela Žužani Žoldoš in Stanko Gjerkeš. 

Z večjim članstvom nadaljevanje dobrih del

Iz Lions Kluba sporočajo, da so na velikem dobrodelnem dogodku med svoje vrste sprejeli tudi nekaj novih članov, s katerimi bodo klubi nadgrajevali svoje poslanstvo in širili dobra dela. 

"Še posebej smo veseli in ponosni, da lahko z uspešnim povezovanjem, ter sodelovanjem z organizacijami v lokalnih skupnostih skupaj ustvarjamo dobra dela in s tem prispevamo v mozaiku skrbi, za naše najbolj ranljive skupine, da bo naše skupno sobivanje za vse bolj srčno," so še dodali.

Komentarji (1)

miki1234 (ni preverjeno)

joj nehajtese zajebavati.. norčevati iz samega sebe in potem še iz drugih....

Starejše novice