Foto: Jože Žerdin
V gramoznici v Gradišču sta mlada ribiča, ob pomoči dedka Milana Ružiča, ulovila krapa.

V Ribiški družini Gornja Radgona so zadovoljni, da se v ribiške vrste vsako leto vključuje vse več mladih ribičev, ki imajo veselje do ribolova. Nekateri mladi tudi že tekmujejo v različnih kategorijah.

Veliko zaslug, da se mladi odločajo za ta, z naravo povezan hobi imajo predvsem njihovi starši in stari starši, ki so bili prav tako ribiči od malih nog.

Vzor jima je dedek, ki je izkušeni ribič

Mlada ribiča Staš in Alina, brat in sestra, sta se skupaj z dedkom Milanom Ružičem, ki jima je tudi mentor, odpravila na torkov dopoldanski ribolov v gramoznico v Gradišče pri Tišini. Milan Ružič je dolgoletni ribič, ki sedaj svoje bogato ribiško znanje prenaša na mladi rod.

Navdušil je tudi svoja vnuka, ki tako večino počitniških dni preživljata v naravi, ob jezerih, z ribiško palico v rokah.

Mlada ribiča z nekaj sreče ujela krapa

Mlada ribiča se zavedata, da je naravo potrebno varovati in jo ohraniti za prihodnje rodove. Tudi ribe so pomemben del ekosistema, zato vse kar ulovita izpustita nazaj v vodo.

Na dopoldanskem ribolovu se jima je nasmehnila sreča, saj je vsak na svoj trnek ujel krapa. Nanju je bil še posebej ponosen tudi dedek Milan, ki jima je med ribolovom pokazal različne tehnike lovljenja rib ter jima tudi svetoval kako namestiti vabo na trnek.

S pomočjo mrež so krapa potegnili iz vode ter naredili spominske fotografije. Ta dan se bo še posebej vtisnil spomnim mladima ribičema, ki sta ujela svoji prvi ribi.

V gramoznici v Petišovcih ujel krapa 'kapitalca'

Član Ribiške družine Lendava, Stanko Žižek je ribič že od malih nog. Na torkovem jutranjem ribolovu, ki je postal njegov tedenski ritual, je ujel krapa luskarja, težkega dobrih deset kilogramov.

Kot nam je še zaupal Stanko, ni šlo za njegov največji ulov, saj je pred leti že ujel krapa, ki je tehtal dobrih 30 kilogramov. Ni kaj, Stanka resnično spremlja ribiška sreča in seveda tudi veliko potrebnega znanja. 

Komentarji (8)

Stanislavbornagi (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Morilci!!!!

Numbarrrrrrrrr (ni preverjeno)

Se ti cele morilec ka te je idiot

In reply to by Stanislavbornagi (ni preverjeno)

Idiotizem (ni preverjeno)

Priseljena ovca z icem na konci

In reply to by Stanislavbornagi (ni preverjeno)

tistitan (ni preverjeno)

Tij si gdaj slišal za "ujemi in spusti%? Očitno nej.

In reply to by Stanislavbornagi (ni preverjeno)

Yeap (ni preverjeno)

Milan Ružič je dolgoletni ribič, ki sedaj svoje bogato ribiško znanje prenaša na mladi rod. Tale gospod te otroke NE bo nič naučil !! Kot prvič: podmetalka ki se je kar konkretno zvila se ne vzdiguje tako! pod dva:niti slika se ne tak niti se riba ne drži tak !! kje je tu blazina ?? če že hočeš neko znanje prenašat dalje pol poglej kako to delajo drugi pa tudi če je ta krap 2 kilograma težki !! Ni hujših ribičev kot so tile stari ljudje....A se tak stoječki slika z ribo ???

Amigo (ni preverjeno)

Govno prizadeto!

In reply to by Yeap (ni preverjeno)

biker2 (ni preverjeno)

hjoj, da je tak kilava, da deklica ne ve sama držati to ribo, kot da ima tono? razvajena derišta.

Amigo (ni preverjeno)

Govno prizadeto!

In reply to by biker2 (ni preverjeno)

Starejše novice