Ribiška družina Murska Sobota je v Beltincih pripravila tabor za mlade ribiče
Mladi so se na taboru spoznali z osnovami ribolova in ribiške opreme ter ob pomoči mentorjev lovili ribe.

V Ribiški družini Murska Sobota posvečajo veliko pozornosti mladim ribičem, ki imajo veselje do ribolova, rib, vode in narave. Da bi se v njihove vrste vključilo čim več mladih, komisija za delo z mladimi ribiči vsako leto pripravlja tabor.

Ribiška družina Murska Sobota je v Beltincih pripravila četrti tabor za mlade ribiče, ki se ga je udeležilo 26 mladih, različnih starosti.

Mladi so se tabora udeležili z veliko vnemo, saj so se želeli naučiti nekaj novega o ribolovu.

Mladi ribiči iz vseh koncev Slovenije

Tabora so se udeležili mladi ribiči iz Murske Sobote, Maribora, Slovenskih Konjic, Kopra in ostalih krajev.  Rdeča nit dogodka je bilo spoznavanje različnih tehnik ribolova, kot sta beličarjenje krapa z obtežilnikom in feeder tehnika, ter predvsem druženje z vrstniki v naravi.

Organizatorji - Ribiška družina Murska Sobota - so se odločili, da bodo za četrti tabor mladih izbrali gramoznico Veške grabe v Beltincih, ki so jo z občino Beltinci skupaj tudi uredili.

Ribiška družina Murska Sobota med drugim upravlja z gramoznicami po celotnem Prekmurju.

Mentorji so mlade učili tudi pravilne tehnike ribolova

Za mlade ribiče je ves čas skrbelo 20 mentorjev, ki so za njih pripravljali ribiško opremo in jih učili tehnike ribolova.

Na taboru so se učili lovljenja rib z dvema različnima tehnikama: feeder tehniko in klasično tehniko lovljenja rib s plovcem.

Pri teoretičnem delu predavanja so mladi spoznali osnove ribiške opreme in kako uporabiti posamezno tehniko pri samem ribolovu. Nato so lahko pripravili hrano oziroma vabo za lovljenje rib, ki so jo nataknili na trnek ribiške palice.

Na prostem je najprej potekala suha vaja, kjer so se pred začetkom ribolova učili tehnike metanja ribiških palic in rokovanja z ostalo opremo.

Začetek ribolova in prvi ulov

Mladi so se skupaj z mentorji razdelili v več manjših skupin okrog gramoznice in začeli z ribolovom.

Prvemu, od mladih ribičev se je sreča nasmehnila Jaki Grižoniču, ki je s pomočjo mentorja ujel krapa, težkega pet kilogramov.

Mladi Jaka, ki s starši pogosto hodi na ribolov v bližnje gramoznice Kopra, je bil današnjega prvega ulova izredno vesel.

Pri mentorjih je bil prvi uspešen Boris Štefanec, ki je ujel poldrugi kilogram težkega linja.

Štefanec se v Ribiški družini Murska Sobota pretežno ukvarja s športnim ribolovom, ki ga je na taboru tudi predstavil.

Program je potekal celoten dan

Program tabora je bil razdeljen na dva dela. V prvem delu so mladi ribiči ob pomoči mentorjev lovili ribe, nato pa je sledilo kosilo.

Po kratkem počitku je ponovno sledil ribolov, na sporedu pa so bile tudi športno zabavne igre.

V popoldanskih urah se je odvilo ribiško tekmovanje med mladimi ribiči, ki so tako lahko pokazali vse veščine, ki so se jih naučili tekom dneva.

Lovili so sladkovodne ribe, kot so: krap, linj, rdečeperka, črnooka, zelenika.

Najboljši mladi ribiči so prejeli pokale

Po koncu tekmovanja so najboljšim trem podelili pokale, medtem ko so vsi ostali prejeli priznanja, kot spomin za sodelovanje na ribiškem taboru.

Vodja tabora ter predsednik komisije za delo z mladimi ribiči Gregor Križman, predsednik Ribiške družine Murska Sobota Aleš Horvat in tajnik Saša Mutulic so se vsem udeležencem zahvalili za sodelovanje in jim čestitali.

Tako se je uspešno končal še en tabor, kjer so se mladi nadobudneži učili osnove ribolova in se hkrati tudi zabavali.

Fotografije: Jože Žerdin

Komentarji (1)

Slo-10 (ni preverjeno)

Kdo pa je zmagal v metanju palic???

Starejše novice