Vir: Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan
Sredi prostrane prekmurske ravnice leži podeželski dvorec Rakičan, ki vabi obiskovalce od blizu in daleč s svojimi raznolikimi vsebinami in bogato turistično ponudbo.

Upravitelj dvorca Rakičan je Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan, ki si prizadeva za ohranjanje in obenem nadaljnji razvoj kulturnega spomenika dvorec Rakičan ter je primer uspešnega prepletanja tradicije in zgodovine z modernimi in inovativnimi vsebinami. 

V nedeljo vabljeni na dan odprtih vrat 

Že nekoč je konjem v dvorcu Rakičan pripadala pomembna vloga. Tradiciji konjeništva pa ostaja zvesto tudi Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan oziroma Konjeniški center dvorec Rakičan.

Konjeniški center zato v nedeljo, 12.9.2021 med 15.00 in 18.00 uro vabi na Dan odprtih vrat. Obiskovalci se bodo lahko družili z grajskimi konji, organizirano pa bo tudi jahanje za otroke.

Program, ki ga pripravlja Konjeniški center dvorec Rakičan bo obsegal predstavitev jahalne šole, čiščenje in »friziranje« otrok ter prikaz preskakovanja ovir. Prav tako bodo za otroke na voljo različne kreativne delavnice na temo konj. Konjeniški center se ponaša tudi s kočijo 21. stoletja in z e-kočijo. S slednjo se bodo obiskovalci lahko zapeljali tudi po grajskem parku.

Vir: Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan

V dvorcu Rakičan tokrat tudi domači langaš

V dvorcu Rakičan se nahaja tudi kavarna, ki s svojo teraso in z razgledom na grajske konje, vabi k posedanju in uživanju v zadnjih poletnih sončnih žarkih. Dvorec Rakičan je obdan s prostranim parkom, v katerem se nahaja tudi otroško igrišče s številnimi otroškimi igrali. 

Ob Dnevu odprtih vrat se bodo obiskovalci lahko okrepčali tudi z domačim langašem
 

Vir: Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan

Druženje z grajskimi konji in člani Konjeniškega centra dvorec Rakičan bo v nedeljo potekalo med 15.00 in 18.00 uro. Možen bo tudi vpis v jahalno šolo.

Dogodek bo organiziran v skladu z veljavnimi ukrepi in navodili NIJZ. Za udeležbo na dogodku je potrebno izpolnjevati pogoj PCT (Velja za osebe starejše od 12 let).
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice