Vir: omrežje Facebook Društva Viljem Julijan
Društvo Viljem Julijan poskrbelo, da je pogumna deklica Lara dobila čevlje.

Društvo Viljem Julijan je bilo leta 2018 ustanovljeno, da podpre vse male borce in njihove družine, pomoč pa nudijo otrokom z redkimi boleznimi ter s tem osveščajo javnost in širijo ljubezen.

Zadnjo zmago so dosegli pred kratkim, in sicer s pomočjo deklici Lari, ki boleha za redko in neozdravljivo boleznijo mišic.

Kdo je Lara?

11-letna Lara je srčna deklica, ki pa zaradi prirojene mišične šibkosti ne more govoriti, ne hoditi, zaradi česar je ujeta na invalidskem vozičku. Dekletce se vsak dan pogumno bori z boleznijo, prestala pa je že mnogo tega.

Njeno življenje je dolgo časa celo viselo na nitki, zaradi česar je morala prestati mnoge operacije. 

Čeprav je zdravstveni sistem zatajil, pa je srčnost vendarle zmagala

Naš zdravstveni sistem ji ni omogočil tistega, kar potrebuje, in sicer posebne obutve za njene nogice, ki so zaradi bolezni ukrivljene in deformirane. Društvo Viljem Julijan je zaradi omenjenih razmer sprožilo dobrodelno akcijo ‒ in uspelo! Deklici so uspeli priskrbeti specialno in toplo obutev.

Gregor Bezenšek in Nina iz društva sta posebej hvaležna vsem dobrim ljudem, ki so prispevali za dekličine čevlje, predvsem pa čevljarskemu mojstru Miranu Kumarju, ki je hitro izdelal obutev za Laro, da bodo tudi njene nogice na toplem, kot so dejali v društvu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hobkob (nepreverjen)

sram naj bo državo da še to ne omogoča. želim vsem v vladi hudo bolezen in da ne dobijo nobene pomoči, naj umirajo dolgo časa v velikih mukah, na čelu s policijo ki prav tako marsikomu onemogoča dostojno življenje. pika.

pepe13 (nepreverjen)

Pišejo, da je zdravstveni sistem zatajil? Pa dobro, pretiravati res ni treba. Nekako ne verjamem, da zdravstveni sistem ni nič pomagal tej ubogi punci. Če ne, potem vprašanje če bi sploh bila še živa s to hudo boleznijo. Financiranje posebne obutve je dejansko stvar zavarovalnice oziroma ZZZS in ne zdravstva kot takšnega. Tja se naj pritožijo.

Starejše novice