V treh tednih bivanja na Tenerifu, so poleg nabiranja izkušenj iz spletnega marketinga, imeli priložnost spoznati otok in nabrati nepozabne spomine.

Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota so se lani odpravili na strokovno izobraževanje na otok Tenerife v okviru Erasmus+ projekta mobilnost dijakov, financiranega s strani Evropske unije. Izobraževanja se je udeležilo 15 dijakov, smeri ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik.

V treh tednih bivanja na Tenerifu, so poleg nabiranja izkušenj iz spletnega marketinga, imeli priložnost spoznati otok in nabrati nepozabne spomine. Bivali so v mestu Puerto de la Cruz. 

Pred odhodom so v šoli imeli priprave na mobilnost, kjer so bili seznanjeni s potekom prakse, informacijami o nastanitvi in potovanju, opravili preizkus znanja angleščine, ter bili seznanjeni z nalogami, ki so jih poleg prakse še čakale (kot so objave na socialnih omrežjih, pisanje dnevnika o poteku delovnega dneva in prostem času, pripravi prezentacij o delu za predstavitve v šoli, intervjujih z mentorji, ekskurzijah in zadolžitvah, ki so jih čakale po vrnitvi).  

Delovno prakso - strokovno usposabljanje, so dijaki opravljali na FU International Academy Tenerife. V okviru prakse so spoznali, kaj je potrebno za ustanovitev lastnega podjetja (startup podjetja), se urili v ustvarjanju spletnih strani, ustvarili predstavitveni video za lastno izmišljeno podjetje, ter se naučili poiskati ciljne stranke za novonastala podjetja.

Preizkusili so se v 3D-tehniki za izdelavo proizvoda, posneli podkaste, pisali življenjepis in se učili pravilnega fotografiranja ter urejanja slik. Pri delu so jih poučevali štirje mentorji v več skupinah, delovnih timih. 

Po izobraževanju pa so sledile skupne aktivnosti -  tečaji salse, igranje odbojke na mivki in druženje s preostalimi Erasmovci.

Vikende pa so preživeli na ekskurzijah, na katerih so spoznali celoten otok. Najbolj zanimivi so bili ogled Loro parka, vodnega parka Siam in vulkana Teide. Srečali so se tudi s Prekmurko Kajo Casar, ki se na otoku preživlja kot vaditeljica srfanja in z njo opravili začetni tečaj srfanja. 

Preostanek časa so preživeli po svoje, vmes pa nekaj časa posvetili tudi učenju in prepisovanju učne snovi. 

Ob koncu tritedenskega izobraževanja pa so jim bili podeljeni tudi certifikati opravljene mobilnosti v tujini.

Megi Car in Kaja Kovač, dijakinji 3. letnika programa ekonomska gimnazija.

Starejše novice