Družba Avtobusni promet Murska Sobota zanika javne očitke družbe Arriva.

Družba Avtobusni promet Murska Sobota zanika javne očitke družbe Arriva o okrnitvi njenega ugleda in dobrega imena ter vztraja pri ugotovitvah, da ravnanje podjetij iz skupine Arriva pri oddaji ponudb za pridobitev koncesije na področju javnega linijskega prevoza ni bilo skladno s pravili konkurence, ker predstavlja zlorabo prevladujočega položaja s tako imenovanimi predatorskimi cenami, pri čemer obstajajo tudi indici o obstoju implicitnih omejevalnih dogovorov, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Kot so zapisali, te ugotovitve temeljijo na strokovnih analizah kvalificiranih strokovnjakov s področja konkurence in so bile predstavljane tako regulatornim institucijam, kot tudi Državni revizijski komisiji, ki odloča o zakonitosti postopka podelitve koncesij.

»Tudi samo podjetje Arriva je bilo pozvano, da naj predloži konkretne dokaze in utemeljitve razlogov za odstopanje njenih cen od tistih, ki jih je ponudila za prevoze na drugih področjih, od cen, ki so jih ponudila druga podjetja in od cen, ki so veljale v preteklosti. V pozivu ji je bilo pojasnjeno, da ob upoštevanju porasta vseh stroškov prevozov, takšnega odstopanja ni mogoče utemeljiti drugače kot da gre za ravnanja, ki predstavljajo kršitev pravil konkurence z namenom, da se iz trga izrine Avtobusni promet Murska Sobota,« so zapisali.

Zaradi opisanih ravnanj bi lahko družbi Avtobusnega prometa Murska Sobota nastala velika škoda, zato bo uporabila vsa pravna sredstva za njeno preprečitev oziroma odpravo.

Komentarji (2)

Gost tv črt (ni preverjeno)

Zakaj pa nimate cene kot na posebnih prevozih?? Očitno nas davkoplačevalce imate za norce

Edo (ni preverjeno)

Štajerci vozite tan ge ste vozili do zdaj pa pustite nas prekmurce na mejri.ka de se vam direktor kovac opravicuvo zakoj daj ne serjite ga arriva gori vam za petami to je problem vse de prišlo na dan vaši posli...Kovača pa pustite na mejri edini na ap ka je človek pa si leko z njim zgucis pa večina soferov je na njegovi strani ok arriva

Starejše novice