V Mestni občini Murska Sobota opažajo krepitev podjetniške pobude. Murska Sobota je tako za domače kot tuje investitorje zanimiva z različnih vidikov.

Murska Sobota, kjer je nekdaj delovala vrsta uspešnih podjetij in tovarn, je v zadnjih desetletjih na tem področju pešala. 

Kot je na današnji novinarski konferenci v Soboti dejal župan Damjan Anželj, pa zdaj opažajo višanje podjetniške iniciative v občini. Zanimanje je tudi med tujimi vlagatelji.

Župan opaža naraščanje podjetniške pobude 

Časi, ko so tovarna oblačil Mura, Panonka in Pomurka zaposlovale več tisoč ljudi, so mimo, zato poskuša občina po besedah župana Murske Sobote za manjša, tudi družinska podjetja in podjetja z dodano vrednostjo, vzpostaviti podjetništvu in podjetnikom čim bolj prijazno ter spodbudno okolje.

»Pri nas podjetniška iniciativa narašča in zelo sem vesel, da se tudi coni, ki sta bili degradirani, zdaj obujata in oživljata,« je dejal. 

Gre za coni bivše tovarne Mura in Pomurskega tiska, kjer je prostore našlo precej novih podjetij.

V Soboti se premika 

V prostorih nekdanje tovarne oblačil Mura je tako okrog 10 novih gospodarskih subjektov, ki so v zadnjem letu in pol tam kupili prostore in jih začeli urejati. 

V prostorih Pomurskega tiska pa je v omenjenem obdobju prav tako našlo svoj prostor 10 novih družb.

»Veliko podjetij sprašuje po zemljiščih, Murska Sobota je geostrateško zanimiva tudi za gospodarske tokove, tako da nas zadnje čase obiskujejo tudi tuji investitorji,« je dodal Anželj. 

Zastala je sicer gradnja v severni obrtni industrijski coni, kjer so zemljišča prodana, a investitorji ne gradijo, najverjetneje zaradi trenutnih okoliščin v svetu.

Govora tudi o prazničnem decembru v Soboti

Anželj je na današnji novinarski konferenci skupaj z direktorico Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigito Perhavec predstavil tudi program prazničnega decembra v Soboti.

V mestu bo decembra zasijalo skoraj 65.000 lučk v 5500 metrih svetlobnih vrvi. 

Mestni park in Trg zmage bosta okrašena z lampijoni, ki so jih izdelali mladi v okviru delavnic v Mladinsko informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota ter dijaki in učenci osnovnih ter srednjih šol. 

Na Slovenski ulici bodo še svetlobne iskrice in unikatni svetlobni elementi.

Praznična razsvetljava je v celoti sestavljena iz led svetil, prižgali pa jo bodo 5. decembra, ko bodo v Drevoredu Martina Luthra odprli tudi drsališče

To bo letos večje, saj bo poleg osrednjega dela na ploščadi v Drevoredu Martina Luthra speljana dodatna krožna steza do spomenika zmage.

Ob drsališču bo oder, na katerem bo decembra potekal animacijski in glasbeni program. 

V mestu bodo tudi hiške z gostinsko ponudbo, 21. in 22. decembra bo božični sejem, ob uvodu v praznični december pa bo 6. decembra potekal tradicionalni Miklošev sejem

Organizirali bodo tudi silvestrovanje na prostem. 

»Letos se je Murska Sobota po nekaj letih spet odločila za silvestrski ognjemet, ki pa bo brez plastike,« je še dodala Perhavčeva. 

Komentarji (6)

Brrrr (ni preverjeno)

Ka do zijdali če elektro nema kapaciete v prekmurju za priklop ene poštene firme.

Julika (ni preverjeno)

Ka pa zej pa Janšev copatek Beltinški župan Virag razkopavle neka tam pri Dokležovji??????
Što sploh kontrolira ka ta dela pa kam spravla pejneze??????
Gjete vse ka nej trebej o tisti Bio plinarni pa nejče čuti,ka smrdi cejlo Ižakovce pa v hiše če glih so zaprta okna.
Tega Viraga so namestili SDS ka je kolega od Janša podkuplenec na vse strani pa že tej je bilo sumlivo ka sploh ni bilo za volitve nikšoga drugega kandidata kak samo on,ker je vse tam podkupleno in si zaj talajo peneze štere da država pa tak naprej.
Treba je nareti protest pred občino Beltinci pa zahtejvati nej ta janšist Virag spoka z občine pa preveriti kelko penez si je nabasal v svoj žep.

In reply to by Brrrr (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Podjetja sprašujejo po zemljiščih.

Itak.

V vseh občinah sprašujejo.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ko bodo izvedeli za plačljiva parkirišča se bodo Sobote ognili v velikem loku.

Brupwj (ni preverjeno)

Kdo to verjame?

Sumič (ni preverjeno)

Ja sprašujejo ,te se pa pripelajo pogledat parcelo pa še eno vero čez soboto vozijo kak na Dunaju te pa ne kupijo,ka obvoznico par kilometrov gradimo že 10 let.

daj daj (ni preverjeno)

dokeč de pomurje statistično najrevnejša regija, je tau enostavno bullshit

Starejše novice