Murska Sobota v praznični podobi, fotografija je nastala predlani.
Mestna občina Murska Sobota je danes razkrila program dogajanja v Prazničnem decembru. Poleg večjega in atraktivnejšega drsališča, se bo čez cel mesec zvrstilo več kot 30 zanimivih dogodkov, dva večja sejma in tradicionalno silvestrovanje na prostem.

Tudi letos Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport v mestu pripravlja pestro praznično dogajanje, s katerim želijo znotraj slogana »zabavno skozi zimo« ljudi spodbuditi, da čim bolj aktivno, zabavno in pestro preživijo ta čarobni mesec. 

Poleg veliko večjega in atraktivnejšega drsališča pripravljajo številne dogodke, ki bodo tako mladim kot starejšim polepšali hladne dni. 

Kot smo že poročali, se bo pestro dogajanje uradno začelo v torek, 5. decembra, ko med drugim sledi prižig prazničnih luči v Murski Soboti. 

Začetek decembra v znamenju prižiga prazničnih luči ter otvoritve drsališča 

Uradno dogajanje se bo sicer začelo v torek, kljub temu pa se lahko že v nedeljo, 3. decembra, udeležite organizirane družinske delavnice izdelave adventnih venčkov, ki bo ob 10.00 v Pomurskem muzeju Murska Sobota. 

V torek, 5. decembra, pa sledi uradna otvoritev drsališča, božičkovega nabiralnika ter prižig prazničnih luči v Murski Soboti. 

Otvoritev omenjenih atrakcij bo s prireditvijo ob Drevoredu Martina Luthra ob 17. uri. 

Letošnje drsališče bolj drzno od predhodnih

Kot je dejal župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj: »Drsališče bo v tem letu večje, drznejše in bolj zanimivo«. 

Presenetljiva bo tudi njegova oblika, saj bo osrednji del postavljen na ploščadi ob Drevoredu Martina Luthra, kjer bodo obiskovalci lahko drsali po dveh progah, poleg tega pa bo dodatna krožna steza speljana do spomenika zmage. 

Letošnja novost bodo tudi avtomobilčki za uporabo na ledenih površinah, ki so bili izdelani po vzoru zabaviščnih parkov in bodo dodatno obogatili drsalno izkušnjo. 

Ker bo letošnje drsališče večje in obogateno z dodatnimi atrakcijami, je bila investicija za najem tega objekta razumljivo večja. 

Znašala je 166.268 evrov, so navedli na Mestni občini Murska Sobota. 

Dodali pa so še, da letos z občino sodeluje kar nekaj sponzorjev, večinoma iz lokalnega okolja, zaradi česar investicija za najem drsališča glede na prejšnja leta dejansko ne bo višja. 

Po novem uvedena simbolična vstopnina 

Ker pa sredstva za postavitev drsališča iz občinskega proračuna ne zadostujejo, bo letos za drsališče na novo uvedena vstopnina v višini dveh evrov, ki bo zagotovila - kot so povedali - kakovostno pripravljen drsalni park z bogatim spremljajočim programom. 

Vstopnina bo celodnevna, kar pomeni, da bodo lahko drsalci drsališče zapustili in se potem po določenem času, brez ponovnega plačevanja, vrnili nanj. 

Drsališče bo obiskovalcem na voljo do 28. januarja 2024

Obratovalo bo od ponedeljka do četrtka in v nedeljo, od 10. do 20. ure, ob petkih, sobotah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 10. do 22. ure. 

Ob drsališču oder in hiške z gostinsko ponudbo 

Ob drsališču bo postavljen oder, na katerem se bo med 15. in 30. decembrom zvrstil animacijski in glasbeni program. Na njem se bodo ob petkih in sobotah predstavili pretežno pomurski izvajalci. 

Postavljene bodo tudi hiške z gostinsko ponudbo. 

V četrtek in petek, 21. in 22. decembra, bo od 15. do 20. ure tukaj potekal tudi božični sejem

Na njem se bodo predstavili rokodelci in drugi ponudniki, pri čemer z občine sporočajo, da je prijava za najem hišk ali stojnic še vedno možna, najdete pa jo na naslednji povezavi

V času božičnega sejma bodo najmlajši lahko na Trgu zmage prisluhnili različnim pravljicam, ki bodo pripovedovane s strani Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. 

21. decembra pa se bodo otroci lahko razveselili tudi prihoda Božička, nekoliko starejši pa prisluhnili odlični glasbi HELP!A Beatles Tribute banda. 

Otroci bodo lahko pošiljali pisma Božičku 

Poleg prižiga prazničnih luči, ki bodo letos še bolj bogata, ter otvoritve drsališča, bo v torek uradno odprt tudi božičkov nabiralnik, ki bo na Trgu zmage ob prazničnem igluju. 

Vanj bodo lahko otroci med 5. in 12. decembrom, od 16. pa do 18. ure,  s pomočjo škrata oddajali svoja pisma želja. 

Pisma bodo potovala na Laponsko, v božičkovo deželo, nato pa spet v roke otrokom, ki jih bodo kot odgovorjena prejeli nazaj. 

Tradicionalno Mikloševo senje in pester program v Gledališču Park 

6. decembra bo v sodelovanju s podjetjem Komunala Murska Sobota organizirano, sedaj že tradicionalno, Mikloševo senje

Na njem se bodo z bogato ponudbo predstavili številni kramarji, rokodelci, domači gostinci ter glasbeniki. Najmlajše pa bo najbolj razveselil prihod dobrotnika Miklavža. 

Pestro dogajanje se bo zvrstilo tudi v Gledališču Park v Murski Soboti. 

Za najmlajše bodo poskrbeli ob decembrskih sobotah, ko se bo ob 10. uri zvrstil gledališko-lutkovno-filmski program, za starejše pa pripravljajo tudi razne koncerte, predstave ter komedije. 

Direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec navaja:

»V gledališču se bo zvrstilo veliko zanimivih in kvalitetnih prireditev. Med drugim tradicionalni božično-novoletni koncert Slovenske vojske, komedije Laponska, Nune v akciji ter Fejmiči: Sama sta najboljša, novoletni koncert Glasbene šole Murska Sobota in številni drugi.«

Dogajanje zaključeno s silvestrovanjem na prostem 

Praznični december v Murski Soboti se bo sklenil s silvestrovanjem na prostem, ki bo 31. decembra potekalo na Trgu zmage

Dogajanje se bo za najmaljše začelo že ob 17. uri, za starejše pa se nadaljevalo od 22. ure naprej, ko bosta obiskovalce zabavala skupina Plamen ter DJ Hari. 

V novo leto pa bomo vstopili z ognjemetom, ki bo glede na lanskoletne slabe odzive ob laser šovu, tokrat izveden običajno, a vseeno nekoliko bolj »okolju prijazno«, saj ne bo v nobenem sestavnem delu vseboval plastike, so še dejali občinarji. 

Občina bo za izvedbo silvestrovanja skupno porabila 22.500 evrov, za izvedbo prazničnega programa pa skupno okoli 21.000 evrov. 

Podroben program Prazničnega decembra v Soboti bo objavljen na spletni strani Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter na spletni strani Mestne občine Murska Sobota

Prav tako pa si lahko o njem preberete tudi v Soboških novinah ter na različnih družbenih omrežjih. 

Komentarji (11)

kuntakinte (ni preverjeno)

...ka v veselon decembri se kaj ogasita Tina pa njeni pojeb?...

Gost11 (ni preverjeno)

Perhavčka si je pa za svoj okus program napravila. Z njouf trbej kak z Celecon

Kh (ni preverjeno)

Ka pa bi te ti mel? Daj predloge ka cujemo!

In reply to by Gost11 (ni preverjeno)

649 (ni preverjeno)

Zastavljeni program je dobro zamišljen in je čisto v redu. Seveda pa imate največ pripomb na prireditve prav tisti, ki lenarite in gnilite v svojih zatohlih luknjah. Edino kar premorete, je neprestano kritiziranje in nerganje.

In reply to by Gost11 (ni preverjeno)

Kr neki (ni preverjeno)

Ti pa si gli tak informerani kak tej ka jih zagovarjaš. Program je slab! Pitaj ti malo meščane, či bi dali telko pejnez zatou. Čas jih prehiteva.

In reply to by 649 (ni preverjeno)

dadada (ni preverjeno)

Mesto z najslabsin zrakon pozimi de strejlo "passe" rakete - avtogol, kak bi pravo roberto

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Počasi bodo še zaračunavali če boš prdnil.

Simbolično, 1 EUR.

In cel dan boš lahko prdel.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Žukel (ni preverjeno)

Tak je praf, što nuca naj plača. Zokoj bi ge mogo kak sobočanec tebi omogoučati ka bi tij šenki drso? Še bole pa če bi bil z Beltinec?

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

znaska (ni preverjeno)

ka mas premalo socialno ka bi se lejko sau drsat? te doma drkaj.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Gost432432 (ni preverjeno)

Simbolična vstopnina, simbolična parkirnina, simbolično zaprt podvoz.

Jozo (ni preverjeno)

Dugo ste rabili ka ste k paneti prisli

Starejše novice