(Foto: TIC Moravske Toplice)
V središču Moravskih Toplic se vrstijo številni dogodki. Poleg koncertnih večerov potekajo še zanimivi etno večeri, poletna tržnica ter okusna kulinarika.

V sklopu tradicionalnega Poletja v Moravskih Toplicah, ki bo trajalo vse do 27. avgusta, se središče Moravskih Toplic spremeni v center kulturnega dogajanja v okolici. Poleg koncertov lokalnih glasbenih skupin, lahko uživate tudi v etno večerih in nakupujete na poletni tržnici.

Četrtkovi etno večeri 

Nepogrešljive četrtkove večere bodo popestrile različne glasbene zasedbe, od etno glasbe, do rockabillyja in jazza. Ta četrtek, 11. avgusta ob 19.30 uri, bodo nastopili Take Nine Orchestra. Gre za leta 1997 ustanovljeno Komorno skupino saksofonistov Gornja Radgona, ki preigrava skladbe iz big band in jazz obdobja ter swing, dixieland in latino jazz. Zasedbo sestavlja devet članov s poudarkom na pihalni sekciji ob spremljavi ritmične osnove.

Pravljični festival buč

V soboto 13. avgusta, bo potekal Pravljični festival buč. Za najmlajše bodo organizirane delavnice za rezljanje in izdelavo umetniških izdelkov iz buč. Poleg pravljičnega vzdušja, bo posrbljeno tudi za hrano. Lokalni ponudniki bodo na stojnicah ponudili odlično lokalno pridelano hrano. Festivalsko dogajanje bo popestrila prekmurska glasbena skupina Dugi muzikanti.
 

Tekmovanje v kuhanju bograča 

Za vse ljubitelje tradicionalnega prekmurskega bograča, je obvezen obisk Tekmovanja v kuhanju bograča. To bo potekalo v soboto 13. avgusta, v vaškem domu v Pordašincih z začetkom ob 14. uri. Obiskovalci bodo lahko okušali slasten bograč, ekipe pa bodo tekmovale za prvo mesto.

Sestavite lahko tudi svojo ekipo in se prijavite na telefonsko številko: 041-225-382. 

Postavitev klopotca v Tešanovcih in Prosenjakovcih 

Še ena pomurska posebnost je klopotec. Postavljanje klopotca naznanja začetek sezone trgatve in ga spremlja zabava s pogostitvijo in glasbo. Ujamete lahko postavitev klopotca v Tešanovcih, v soboto 13. avgusta ob 17. uri ali v Prosenjakovcih v nedeljo 14. avgusta ob 15. uri.      

Poletna turistična tržnica

Vsak četrtek, petek, soboto in nedeljo pa še vedno poteka Poletna turistična tržnica. Lokalni ponudniki nudijo dobrote iz Pomurja za vsakogar! Ujamete jih lahko ob večerih od 18. ure naprej na promenadi pred hoteli Terme 3000. 

TIC Moravske Toplice

Starejše novice