Vir: družbeno omrežje Instagram, profil Pohorje.info
V štajerski prestolnici odmeva incident mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki se je zgodil na veliko noč. Vrstijo se pozivi k odstopu.

Kot smo že poročali, je po družbenih omrežjih zaokrožila novica, da naj bi mariborski župan v nedeljo napadel 13-letnega otroka.

Na družbenih omrežjih in tudi v medijih je zaokrožil zapis očeta, ki trdi, da je mariborski župan davil njegovega otroka. Medijem je posredoval tudi fotografije in posnetek domnevnega napada.

Kot je zapisal, naj bi se nad skupino otrok znesel zaradi rabljenih tenis žogic, ki so jih pobrali iz smeti. Otroke naj bi poniževal, zmerjal, nato pa se jih lotil tudi fizično.

Arsenovič: Najstnike sem opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje

Na dogodek se je že odzval tudi Arsenovič, ki je kot vzrok za nedeljski incident navedel vandalizem. 

»Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. 

Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov. Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval,« se je odzval župan.

In še dodal: »Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine.« Celoten odziv župana tukaj.

Mestni svetnik Miha Recek poziva župana k odstopu

Arsenoviča je k odstopu z županskega mesta po številnih objavah okoli velikonočnega incidenta danes na Trgu svobode pozval Miha Recek, samostojni mestni svetnik in kandidat za poslanca na listi Naša dežela.

»Prav je, da se kot mestni svetnik odzovem na ta napad. Predvsem, bi nam moralo biti v ponos, da opravljamo to poslanstvo, za katero so nas ljudje izvolili. In pravzaprav bi morali imeti ničelno toleranco tako do nasilja nad uslužbenci, uslužbenkami, zaposlenimi, predvsem pa nad otroci in mladoletnimi otroci,« je povedal Recek.

»Tukaj na tem mestu pozivam župana, da do četrtka poda svojo odstopno izjavo kot župan Mestne občine Maribor. Predvsem pa ga bom pozval v nasprotnem primeru, če tega ne bo storil sam, na seji mestnega sveta v četrtek,« je še dodal.

Kot je še v izjavi za javnost še izpostavil Recek, to ni župano prvi incident: »Mi vemo, da to ni prvi incident. Pred desetimi leti je župan odgriznil del prsta svojemu zaposlenemu in mislim, da tak župan ne more biti župan drugega največjega mesta oziroma katerega koli mesta v Sloveniji.«

»Do mene pride veliko ljudi iz Mestne občine Maribor, tudi piar službe, ki mi razlagajo, da se pravzaprav vršijo nad njimi veliki pritiski. Trenutna situacija je v Mestni občini Maribor, sploh ko so prišli podatki, da je župan Saša Aleksander Arsenovič eden izmed najslabše ocenjenimi župani v Republiki Sloveniji,« je še dodal Recek.

Recek: »Trmast kot je, verjetno ne bo odstopil«

»K odstopu pa ga bodo pozvali konec oktobra oziroma v začetku novembra volivke in volivci na naslednjih županskih volitvah,« je še jasen Recek.

Dodal je še, da je to, kako bo župan opredelil svoje dejanje, njegova stvar, meni pa, da »bo policijska preiskava pokazala oziroma izpoved tako otroka, kot tudi starša tega otroka, kaj se je pravzaprav zgodilo«.

Tudi Matjašič zahteva Arsenovičev takojšnji odstop s funkcije župana mesta

Tudi mestni svetnik Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo se je odzval na dogodek in mariborskega župana pozval k javni pojasnitvi, opravičilu in takojšnjemu odstopu s funkcije župana mesta.

»Vstop v osebni prostor mladoletnega občana in celo fizični napad kličejo ne samo po odstopu, ampak izgonu iz našega mesta!« je med drugim še zapisal Matjašič.

Spomnimo ...

To sicer ni prvi Arsenovičev incident, ki je zaokrožil v javnosti. Septembra lani se je moral zagovarjati, ko je skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe

»Nisem postal župan, da bi pogledal vstran. Moja odgovornost in dolžnost je skrb za občane. Če opazim kršitev sem in bom tudi v bodoče na to opozoril. Ne gre za kaznovanje, ampak za osveščanje, da vsi skupaj delamo to mesto bolj varno in prijetno za bivanje. Bolj kot na represijo stavim na osveščanje,« se je takrat zagovarjal župan.

Tik pred lokalnimi volitvami, v katerih se je Arsenovič zavihtel na županski sedež, pa je zaokrožila zgodba o odgriznjenem mezincu.

Mariborčan naj bi se z enim od Arsenovičevih prijateljev zapletel v spor in pretep, natakar pa je kar na licu mesta podal odpoved.

»Medtem, ko sem mu povedal, da grem, je on mene udaril. Potem pa so sledili dogodki, štirje ljudje na meni, Sašo pa mi je prst ugriznil vmes. Po hrbtu sem bil pogrižen,« je za POP TV povedal takratni oškodovanec.

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nema veze (nepreverjen)

Nej trebej ka odstopi, pravosodni sistem naj napravi svoje pa naj ide sedet za kakšno leto, dvej. Tan dobi svoje batine, pa se nede več nad deco izživljo.

realnooo (nepreverjen)

CE SO SMRKLASI UNICEVALI TUJO LASTNINO IN PRI TEM SE PROVOCIRALI BI JIH MORAL ZUPAN PREBRCATI! NA KONCU PA SE TEGA OCETA NABITI!
VSE SKUPAJ PA SMRDI PO NEKI NASTAVLJENI FORI.

direkt na lape (nepreverjen)

Arsenovica bi morali zbrcati!!!!mars govno balkansko -spoka naj iz maribora in-ti drekac pa z njim nazaj v vaso yugoslavijo-yugojebino

In reply to by realnooo (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

"Zlati otroci" lahko počnejo kar hočejo in nihče jim nič ne more in ne sme. Včasih je otroke "vzgajala" cela vas in bog ne daj, da bi kdo kje naredil kakšno škodo. Če je bil zaloten, je bil pošteno tepen, potem pa še doma od očeta. Ampak časi menjajo. Če danes vidiš da mularija dela škodo, moraš pogledati vstran in se jim izogniti v širokem loku, da te ne bodo še pretepli, kajti oni odraslega lahko, obratno pa je cel škandal.

tiho upokojenec (nepreverjen)

Če kaj vidiš, ne špilaj vaškoga šerifa in prijavi na policijo, za to mamo pristojne službe. Ka pa če vidiš ka en malo večji pa težji od tebej kradne biciklin, boš ga tudi "pretepel"? Nej? Samo nad deco bi se izživljo, če so pa tebi primerni pa pičko stisneš? Resno komaj čakan ka ta zabačena generacija pocrka.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi ti boš crkno. Mogoče celo prej kak ta zabačena generacija.

In reply to by tiho upokojenec (nepreverjen)

Majcija (nepreverjen)

Crkni ti in to zdaj!!!!se prej turskemu konjusaru polizi srbsko rit!!!!potem pa mars nazaj od koder ste se privlekli balkanci glupi!!!!kaj ima srb za pretepati mladoletnike!!!!govno.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

MTS (nepreverjen)

Opet do se zdaj najšle lovke, ka do probale na vse načine izkoristiti situacijo.

Gees (nepreverjen)

Pa dobro, ce so deca zoge z kosa zela cigava last so bile? Od komunale?

. (nepreverjen)

nema veze.

In reply to by Gees (nepreverjen)

njiva

Takojšen umik županovanja in vseh političnih udejstvovanj. Če ne odstopi ga vrčti ven na silo in ne samo njega, tudi vse druge na... ič. To je nedopustno dejanje, ki ni opravičljivo. Pa kdo je on? Šerif Texasa?
Za to so pristojni organi.Upozoriš in pokličeš Policijo in se umakneš in to je to.
Če bi bil jaz oče od tega otroka, bi se ta oseba zdaj nahajala na kakem kirurškem ali pa intenzivnem oddelku in nikoli več na politični funkciji.

čarni vrag (nepreverjen)
Kninska kraljica (nepreverjen)
Marko_10 (nepreverjen)

Tak bo odstopil kot njegov pošten šef Počivalšek
#pokradimoSlovenijo

neveneven (nepreverjen)

TEJ DANAŠNJI MLADINI NE SMEŠ NITI ENO REČ POVEDATI IN ŽE TI GROZIJO Z TOŽBO.

upokojenec70 (nepreverjen)

In sedaj je to afera vseh afer. Neumnost. Smrkavca, ki dela škodo na javnem mestu bi moral vsak odrasel človek opozoriti in mu porisoliti dve vzgojni klofuti namesto staršev, ki ga niso bolje vzgojili. Očetu, ki zagovarja "pravico" mulca do vandalizma pa naložiti dobro denarno kazen in obvezen tečaj o vzgoji otrok.

Majcija (nepreverjen)

Jugoviski davitelj in agresor naj odstopi!!maribor noce srba za zupana-mars cetniski agresorski gnoj!!!!

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Turska kafa (nepreverjen)

Mestnoga svetnika bi proso za pojasnilo saj v izjavi omenja "mladoletne otroke". Kdo pa so polnoletni otroci? Včasih se jim je reklo odrasli...

Cavoglave (nepreverjen)

Ocitno bo v mariboru spet" pokalo"--4vstaja maribora !!!!!!maribor si ne zeli in noce takega zupana!!!!takoj odstopi!!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice