Slika je simbolična.
Pomurski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, dve poškodbi vozil na parkiriščih, šest primerov povoženja divjadi, zasegli so tudi dva skuterja in pridržali eno osebo.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino akumulatorjev v Trnju, kaznivo dejanje grožnje v Veliki Polani, ponarejanje listin v Murski Soboti, tatvino betonskih cevi v Borejcih in namerno poškodovanje vozila v Rakičanu.

Na področju družinskega nasilja so obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja in kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer so osumljencu izrekli ukrep prepoved približevanja in tako zaščitili žrtve nasilja.

Policisti so v večernem času v Murski Soboti zaustavili dva voznika skuterjev. V postopku so ugotovili, da mladoletna voznika ne posedujeta vozniških dovoljenj, zato sta jima bila skuterja zasežena.

V nočnem času so policisti v Nemčavcih zaustavljali voznika osebnega avtomobila, vendar se slednji na njihove znake ni odzival, ampak je z vožnjo nadaljeval. Kmalu zatem so ga uspeli ustavili, pri tem pa ugotovili, da je vozil močno pod vplivom alkohola, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Danes bo tudi na območju Pomurja potekala že 30. kolesarska dirka »Po Sloveniji«. Štart 1. etape bo ob 11.15 uri v Murski Soboti, ciljno črto pa bodo najhitrejši kolesarji prevozili v Ormožu predvidoma ob 15.36 uri. V času dirke bodo na območju vseh pomurskih policijskih postaj občasne mobilne popolne zapore cest, zato voznike pozivamo, da so v prometu strpni in da upoštevajo navodila organizatorjev ter ostalih oseb, ki sodelujejo pri varovanju.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

Komentarji (3)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Danes že na Bolhi iščeta druge skuterje.

Kje so lepi časi Jugoslavije, ko smo še imeli miličnike ❗

Miličniki niso zaplenili nobenega mopeda, avta, ali karkoli za prevoz ❗

Goričanec2 (ni preverjeno)

Sramota dece mopede vkraoj gemavlejo! Lopovon pa nika ne zaplenejo! Banda pokvarjena!

Puyggszawak (ni preverjeno)

Zato pa imejte vedno pištolo pod sicom ustreleti parazita direkt v čelo in se lepo peljete naprej kot če se nič ni zgodilo in še korist boste vsem naredi!

Starejše novice