Slika je simbolična (foto: Oskar Neuvirt).
V občini Moravske Toplice je občan na prostem kuril veje, vendar mu je zaradi vetra ogenj ušel izpod nadzora. Požar se je razširil proti bližnjemu gozdu, zaradi česar so morali posredovati gasilci.

Včeraj so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih je nastala samo materialna škoda, dve kaznivi dejanji, kršitev javnega reda in miru, požar v naravnem okolju, prijeli štiri tujce, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali vlom v športni objekt in tatvino mobitela. Javni red in mir je bil enkrat kršen v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal. 

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti zaustavili avtobus tujih registrskih tablic. Pri kontroli potnikov je bilo ugotovljeno, da štirje potniki na avtobusu ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V občini Moravske Toplice, natančneje v Sebeborcih, je občan na prostem zakuril veje. Zaradi vetra mu je ogenj ušel izpod nadzora. Požar, ki se je razširil proti bližnjemu gozdu, so pogasili domači gasilci. V požaru je zagorela podrast na površini okoli 400 kvadratnih metrov in en kubični meter drv.

Gasilci PGD Sebeborci so požar pogasili, pregledali okolico ter razkopali požarišče. Zoper občana bo podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Starejše novice