Vir fotografije: Policijska uprava Novo mesto
Včeraj zvečer se je pričela iskalna akcija za pogrešanim Rokom, ki se je odpravil veslat s kajakom, vendar se ni vrnil. Ker pogrešane osebe še do zdaj niso našli, policisti in gasilci prosijo za pomoč.

Včeraj nekaj pred 21. uro so bili policisti Policijske uprave Novo mesto obveščeni, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca in Drske v Novem mestu. 

Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev. Po do sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani včeraj po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni. 

Že v poznih večernih in nočnih urah so policisti izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Policisti so pregledovali širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko Krko. 

Pogrešanega niso našli in z aktivnostmi nadaljujejo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov

Ponovno bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom. 

Tako policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kanu, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj nam sporčijo, če so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.

Komentarji (1)

of majči (ni preverjeno)

v soboti do ga težko najšle ...

Starejše novice