V Sloveniji so včeraj potekale zaključne aktivnosti večmesečne mednarodne kriminalistične preiskave s področja tihotapljenja prepovedanih drog.

V skupni kriminalistični preiskavi, ki je potekala več mesecev, so slovenski preiskovalci sodelovali z varnostnimi organi BiH. Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, so zaradi sumov kaznivih dejanj tihotapljenja različnih vrst prepovedanih drog z območja zahodnega Balkana v EU izvedli dve hišni preiskavi.

Tiskovna agencija Federacije BiH Fena je že včeraj dopoldne poročala, da akcija Global poteka v organizaciji ministrstva za notranje zadeve Republike srbske in je uperjena proti organizirani skupini oseb iz Slovenije, Črne gore ter BiH, ki jo sumijo trgovanja s kokainom in marihuano. Po podatkih STA naj bi kriminalna združba prodajala marihuano iz Črne gore preko BiH in Slovenije proti državam zahodne Evrope, kokain pa naj bi prevažala iz Nizozemske in Danske proti srednji ter južni Evropi.

Kot je sporočilo tožilstvo BiH, so okviru akcije v BiH včeraj pridržali osem oseb iz dveh kriminalnih skupin, ki sta se ukvarjali s tihotapljenjem mamil. Hrvaška tiskovna agencija Hina je javila, da so v včerajšnji akciji sodelovali tudi preiskovalci iz Hrvaške, Slovenije, Madžarske, Nizozemske in Nemčije.

Starejše novice