Slika je simbolična (foto: Bobo).
Od letos upokojeni avstralski kolesarski as Rohan Dennis je bil v Avstraliji aretiran, potem ko je po poročanju avstralskih medijev povzročil hudo prometno nesrečo.

V njej je umrla njegova žena, prav tako nekdanja tekmovalka Melissa Hoskins, povzemajo številni za kolesarstvo specializirani spletni portali, med njimi tudi Cycling News.

Triintridesetletnega Dennisa so v avstralskem mestu Adelaide v bližini njegovega doma policisti aretirali »zaradi nevarne in neprevidne vožnje ter ogrožanja življenja«.

Nekdanjega dvakratnega svetovnega prvaka v vožnji na čas so iz pripora izpustili po plačilu varščine, pred sodnikom pa se bo v Adelaide zagovarjal marca, še povzema Cycling News.

Po poročanju avstralskih medijev (ABC, 7News) je žensko v soboto zvečer na območju Medindie v Adelaide zadel voznik sivega poltovornjaka. Z reševalnim vozilom so 32-letnico pripeljali v bolnišnico, kjer je za posledicami poškodb umrla. Okoliščine nesreče policija in detektivi še naprej preiskujejo.

Dennis je bil še letos moštveni kolega slovenskih kolesarjev Primoža Rogliča in Jana Tratnika pri nekdanji Jumbo-Vismi. Zadnjo dirko je odpeljal septembra na veliki nagradi Quebeca.

Pred prihodom k zdaj preimenovani zasedbi Visma Lease a Bike je specialist za kronometre dirkal še za Ineos Grenadiers, BMC, Garmin Sharp, Jayco-AIS ter Rabobank. V karieri je zbral 33 zmag, 12-krat pa je nastopil na tritedenskih dirkah, na katerih ima tudi tri etapne zmage. Edino večdnevno preizkušnjo svetovne serije je dobil prav na dirki tam spodaj leta 2015.

Dvaintridesetletna Hoskins, s katero se je Dennis poročil leta februarja 2018 in imata dva otroka, je prav tako nekdanja cestna kolesarka ter tudi večkratna dobitnica kolajn svetovnih prvenstvih na velodromu.

Starejše novice