V Avstriji se zaradi zaostrovanja epidemijie covida-19 danes začenja tritedensko popolno zaprtje države. Do 6. decembra bo tako drastično omejena svoboda gibanja in druženja, zaprte bodo vse nenujne trgovine ter številne storitvene dejavnosti.

Ukrepi so zaradi hitrega naraščanja števila okužb z novim koronavirusom, s tem pa tudi števila hospitalizacij in smrti zaradi covida-19, pričakovani. Vlada pod vodstvom kanclerja Sebastiana Kurza vztraja, da drugače ne gre, saj dosedanji ukrepi niso zajezili epidemije.

Z izjemo članov istega gospodinjstva so od danes dovoljena le še srečanja z življenjskim partnerjem, ki ne živi v istem gospodinjstvu, z enim samim najožjim sorodnikom oziroma z eno samo pomembno povezano osebo.

Med izjemami, ki dovoljujejo odhod iz stanovanja, so med drugim še oskrba oziroma pomoč osebam, ki to nujno potrebujejo, uresničevanje in izpolnjevanje »družinskih pravic in obveznosti«, nakup osnovnih dobrin ter obisk pri zdravniku. Izrecno so navedeni tudi obiski pokopališč in sprehodi hišnih ljubljenčkov ter rekreacija.

Odhod z doma na delo je dovoljen, če je to res potrebno, a oblasti vsem svetujejo prehod na delo od doma, če je to le mogoče. Ves pouk bo v prihodnjih tednih potekal na daljavo in tudi vrtci bodo v pretežni meri zaprli svoja vrata.

Obenem se v Avstriji z današnjim dnem zapirajo vse nenujne trgovine, tiste, ki pa bodo še odprte, bodo lahko delovale le med 6. in 19. uro. Zaprte bodo tudi številne storitvene dejavnosti.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pepek z levega brega (nepreverjen)

Kak si le vüplejo to dovoliti in nejso povprašali naših levakov !!??

Mošt, (nepreverjen)

Ja, nič novega, ker to je itak svetovna morija ljudi.

In reply to by Pepek z levega brega (nepreverjen)

2

Očitno tudi Avstrijci hočejo uničiti državo... :D (ali pa mogoče res virus ni tako nedolžen kot je po mnenju brezposelnih komentatorjev...)

Slavka (nepreverjen)

Janša je kriv

Kageste orginal (nepreverjen)

Avstrijci nemajo pojma! Naš dr. Potrčko jim mora razložiti kak je na stvari.

VRANA (nepreverjen)

Pojge, JJ je rejden car, geli?? Zdaj je še v Avstriji vse doj zapro, rejden diktator je, lejko smo ponosni!! Pa po cejlon svejti ma vpliv!! Seposedi majo ukrepe, še Švedska zapejra zadeve (ka pravi zdaj dr.Trčen, keri je baje na Švedskon??)
Ka niti nemo gučo, ka de un pravo, što de v ZDA predsednik!! Če je JJ čestito Trumpi, tö že drži tou, hihi!!

pom (nepreverjen)

bogme, kak je Kurzi roko dal prle sta šla plezit je vse okužo , zaj pa še Avstrija dol zapira

In reply to by VRANA (nepreverjen)

rile (nepreverjen)

Ja,Fajonka,Mesec,Alenka pa oni jebiveter ,katerega so odpustili iz blagovnih razmer,gremo protestirat na Dunaj,Hočemo svobodno živet!!

Starejše novice