Minulo soboto se je v olimpijskem bazenu v Varaždinskih toplicah odvijal že 7. plavalni miting Vodeni lav. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 284 plavalk in plavalcev iz 15 klubov iz Hrvaške in Slovenije.

Devet člansko zastopstvo Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci je bilo tokrat zelo uspešno. Brina Mauko in Domen Bogdan sta si priplavala zlati medalji: Brina na 50 hrbtno in Domen na 50 prsno, srebrno medaljo pa je osvojil še na 50 hrbtno. Največ medalj je tokrat domov odnesel najmlajši v ekipi, ki je končno lahko tekmoval v kategoriji enako starih fantov, Grega Ritonja. Kar dvakrat, na 50 delfin in 50 hrbtno, je bil drugi, tretji je bil na 50 prsno, za nameček pa je bil še 4. na 50 prosto. Staša Korpič je bila druga na 50 prosto in tretja na 50 prsno,  Maja Nemec na 50 hrbtno v svoji kategoriji pripravala do bronaste medalje. Zelo dobro so nastopili tudi Maja Regoršek, Jan Horvat, Kai Borovič in Tinkara Car, ki pa se jim tokrat za medalje ni izšlo, so pa, nekateri celo zelo, popravili svoje osebne rekorde in jim bo sreča mila na katerm od prihodnjih tekmovanj.

Že naslednjo soboto se bodo plavalci in plavalke Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci udeležili 48. Lučkinega pokala v Trbovljah.

Starejše novice