Minuli vikend je v Celju potekalo plavalno tekmovanje za 32. Pokal mesta Celja. V soboto se je na bazenu Golovec merilo 285 starejših plavalk in plavalcev iz 25 klubov iz Hrvaške, Lukseburga in Slovenije. Med njimi sta bila tudi dva plavalca in štiri plavalke iz Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci.

V sobotnih nastopih je najboljšo uvrstitev na 200 delfin dosegla Maja NemecStaša Korpič je bila 8. na 50 delfin, Domen Bogdan je bila najboljši na 50 hrbtno, kjer je osvojil 9. mesto. Maja Regoršek je najboljšo uvrstitev dosegla na 400 prosto z 11. mestom, Brina Mauko pa 14. na 50 hrbtno. Jan Horvat je močno popravil svoje osebne rekorde. 

V nedeljo so svoje plavalne sposobnosti merili mlajši plavalci in plavalke. Zbralo se jih je 328, iz 20 klubov iz Slovenije in Hrvaške.

Grega Ritonja je najboljšo uvrstitev dosegel na 50 hrbtno, ko je osvojil 5. mesto, bil pa je še 9. na 50 delfin. Laura Bea Burjan je na 50 prsno tudi zasedla 9. mesto.

Tako se je za prekmurske plavalce začela nova tekmovalna sezona. Po uvrstitvah mogoče ne najbolje, zato pa rezultatski napredek večine plavalk in plavalcev veliko obeta za prihodnja tekmovanja.

Starejše novice