Odbojkarji Panvite Pomgrad bodo zaigrali v šestnajstini finala pokala CEV Challenge. Sobočani so v maratonskem večeru po šestih nizih strli ciprsko Omonio, ki se je sicer pobrala po zaostanku dveh nizov in izsilila t.i. zlati niz.

Prvi niz Panviti Pomgrad

Omonia, ki je drugo tekmo igrala v vlogi domačina, je po včerajšnjem porazu odločno odprla povratno tekmo. Ciprčani so povedli s 4:1, a so Sobočani hitro izničili zaostanek. Leonardo Doda je poravnal na 5:5, prvo vodstvo z 10:11 pa je z začetnim udarcem priigral Urban Drvarič.

Sledilo je izenačeno nadaljevanje do 14. točke, nato pa so Ciprčani z začetnim udarcem Nikolaosa Eleftheriouja dosegli tri zaporedne točke in povedli s 17:14. Omonia je tri točke prednosti zadržala do izida 20:17, Sobočani pa so se nato približali na točko razlike.

Panvita Pomgrad je na 21:21 izenačila po napaki Eleftheriouja, Nenad Šormaz pa je Sobočane popeljal v vodstvo z 22:23. Pomurci pri vodstvu s 23:24 niso izkoristili prve zaključne žoge, nato niti druge in tretje, so pa po dotiku mreže prišli do točke za zmago s 26:28. 

Odlično odprtje drugega niza

Zasedba Dejana Fujsa je z začetnim udarcem Žana Bedrača odlično odprla tudi drugi niz, Savva Savvas pa je pri izidu 0:4 posegel po polminutnem odmoru. Tekmec je imel nato precej težav tudi z začetnim udarcem Urbana Drvariča, Vid Suhadolnik pa je povišal na 1:7.

Ciprčani so pri rezultatu 3:9 posegli še po drugem odmoru, a to ni ustavilo Sobočanov. Stefan Mirković je z blokom priigral vodstvo s 4:11, po bloku Šormaza je bilo že 4:12. Ko se je Omonia približala na 9:14, je prav Šormaz prekinil serijo tekmeca, Mirković pa takoj povišal na 9:16.

Po bloku Suhadolnika in Šormaza so Pomurci že vodili za osem, 12:20. Po neuspešnem napadu Robinsona Dvoranena je bilo že 12:23, po točki Šormaza pa so Fujsovi fantje vodili že za deset. Zmago v drugem nizu je dokončno potrdil Urban Drvarič, Sobočani so niz dobili s 16:25.

Tretji niz Omonii

Ciprska zasedba je tretji niz odprla s štirimi zaporednimi točkami, po odmoru Dejana Fujsa pa je povedla s 7:2. Sobočani se niso uspeli približati, pri rezultatu 10:4 pa je sledil nov posvet na zahtevo stratega Panvite Pomgrad.

Sobočani so odgovorili s tremi zaporednimi točkami in v odmor prisilili tudi Savvasa, Omonia pa dodatnega približanja ni dovolila. Še več, po asu Dvoranena je bilo 16:10, Pomurci pa so po izidu 18:12 dosegli tri zaporedne točke za znižanje 18:15.

Omonia dolgo ni dopustila, da bi se Panvita Pomgrad približala na manj kot tri točke razlike, Savvas pa je pri izidu 22:20 - Ciprčani so žogo poslali izven igrišča - posegel po odmoru. Victor Pereira je povišal na 23:20, Ciprčani pa so po avtu Mirkovića izkoristili drugo zaključno žogo za znižanje na 1:2 v nizih.

Maratonski niz dobili Ciprčani

Uvodne minute četrtega niza so bile dokaj izenačene, Ciprčani pa so si po izidu 4:4 nekajkrat priigrali dve točki prednosti, Fujs pa je po bloku Šormazu za 9:6 uporabil prvi odmor. Sobočani so se približali na 10:9, Šormaz pa je z uspešnim napadom izenačil na 11:11.

Ciprčani so odgovorili s tremi točkami, Fujsa pa prisilili v nov odmor. Omonia je takoj zatem dosegla 15. točko, na 15:12 pa je znižal Doda. Po soboškem znižanju na 18:16 se je z odmorom odzval tudi Savvas, njegovi varovanci pa so zatem znova povedli za štiri točke, z 21:17.

Sobočani so se z napadom Dode znova približali na 22:20, sledil pa je nov odmor. Ciprčani so nato storili prestop, Žan Bedrač pa je izenačil na 22:22. Po novem začetnem udarcu Suhadolnika in avtu Ciprčanov je bilo 22:23, Pereira pa je poravnal na 23:23.

Bedrač je priigral zaključno zmago za napredovanje, a se Ciprčani niso vdali v usodu in so po izenačenju povedli s 25:24. Šormaz je izničil prednost nasprotnika, a je Mirković začetni udarec poslal izven igrišča. Drvarič je z blokom preprečil zmago Omonie, začetni udarec Bedrača pa je končal v mreži.

Suhadolnik je izenačil na 27:27, Omonia pa nato ni izkoristila četrte in pete zaključne žoge, so pa šesto, ko je Pereira z asom priigral peti niz.

Omonia izsilila zlati niz

Omonia je za preobrat potrebovala tudi zmago v petem nizu, v katerem so Sobočani prvič povedli po točki Suhadolnika za 4:5. Eleftheriou je izid preobrnil na 6:5, Jhonlen Barreto pa je povišal na 7:5. Ob menjavi strani je bilo 8:6 za Omonio.

Po napadu Eleftheriouja za 9:6 je sledil soboški odmor. Serijo tekmeca je prekinil Nenad Šormaz, a je nato novo točko dosegel Eleftheriou. Sobočani se niso predali, Doda je znižal na 11:9, Šormaz pa je napadel za točko priključka.

Po odmoru Omonie je uspešno napadel Dvoranen, sledila pa je nova točka Šormaza za 12:11. Po napadu Pereire za 13:11 je Fujs poklical nov polminutni odmor, po katerem pa si je Omonia priigrala zaključno žogo za zlati niz. Dvoranen je žogo poslal v mrežo, nato pa je Barreto priigral zlati niz.

Zlati niz razveselil Sobočane

Panvita Pomgrad je v zlati niz vstopila s točko Žana Bedrača, nato si je napako privoščil še Angelos Alexiou. Po točki Dode je Urban Drvarič z asom povišal na 1:4, Savvas pa se je odzval z odmorom.

Po točki Šormaza je Vid Suhadolnik blokiral za vodstvo z 2:7, po odličnem začetnem udarcu Dode pa je Panvita Pomgrad povedla z 2:8, Albanec pa je po menjavi strani dosegel še asa. 

Nato so sledile še napake Ciprčanov, ki se po bloku Šormaza niso več pobrali. Sobočani so zlati niz mirno pripeljali h koncu in ga dobili s 5:15.

Komentarji (6)

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Čestitke. Zdaj pa Španci. Dva argentinca, kolumbijec in meksikanec so tujci. Težka bo. Razen če spet igrajo dve tekmi doma. Po dogovoru seveda. Vendar ne verjamem, da bo tako. Srečno, fantje.

Večno drugi (ni preverjeno)

Geza majstore

1235678 (ni preverjeno)

bravo

siroče (ni preverjeno)

Gostujoči navijači so imeli na majicah napis Omonoia. Mogoče se res bere Omonia, a nisem prepričan.

mokuš (ni preverjeno)

Vsa čast enkrtni publiki, ki je bodrila odbojkarje in prinesla zmago.

Pp (ni preverjeno)

Tak se dela. Zaj pa takse predstave se v prvenstvo pa de medalja

Starejše novice