Foto: NK Nafta 1903
Nafta je po nekaj odhodih predstavila prvega zimskega novinca. Modrim se je pridružil Stefan Petrović, bivši up ljubljanske Olimpije, nazadnje pa član Triglava, ki se je v dresu Kranjčanov na nogometne zelenice vrnil po dobljeni bitki z rakom.

Od Nafte se je pozimi poslovilo nekaj nosilcev igre, na čelu z Nerminom Haljeto in Žanom Florjancem, v Lendavi pa so v tem tednu predstavili tudi prvega novinca.

Prekmurskemu drugoligašu se je pridružil Stefan Petrović. Gre za nekdanjega mladinca ljubljanske Olimpije, v minulem letu igral za kranjski Triglav, ki ga to zimo na veliko zapuščajo številni nogometaši.

Enaindvajsetletni napadalec je v jesenskem delu prvenstva odigral 14 drugoligaških tekem, med strelce pa se je vpisal enkrat, z Nafto pa se je dogovoril za sodelovanje do konca sezone 2023/24.

Povratek po hudi diagnozi

Morda ste o novincu v lendavskih vrstah že brali pred meseci, saj se je moral nogometaš kljub mladim letom že spopasti z rakom. Olimpija je tedaj z njim podaljšala pogodbo in mu v težkih trenutkih stala ob strani. 

Ljubljančan se je v dresu gorenjskega drugoligaša vrnil na zelenice po tem, ko so mu sredi leta 2021 odkrili tumor na ledvicah. Kot je lani razkril za Kanal A, je po seriji kemoterapij prestal tudi operativni poseg, zdaj pa znova živi nogometne sanje.

Petrović je pred dnevi že zaigral na pripravljalni tekmi Krke in Nafte, dvoboj z Novomeščani pa se je končal brez zmagovalca. Vodstvo Dolenjcev je v drugem polčasu izničil Žan Kumer.

Modri danes gostujejo pri madžarskem Kaposvaru.

Starejše novice