Vir: spletna stran visitmurskasobota.si
V studiu TV Idea je umetniška vodja programa Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Polonca Gjörek med drugim spregovorila o kulturnem dogajanju v Gledališču Park Murska Sobota.

Leto 2022 je po mirnem in predvsem osiromašenem obdobju, vsaj kar se tiče družabnega dogajanja, ponovno postreglo z javnimi prireditvami in ponudilo več pestrosti, ki jih je marsikdo več kot pogrešal.

Umetniška vodja programa Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Polonca Gjörek je dejala, da so ljudje pogrešali tako dogodke, ki so se odvijali v Gledališču Park, kot tiste druge.

Minulo leto je spet postreglo s prireditvami na prostem, kot so Soboški dnevi, ki so se prvič odvijali na kar petih prizoriščih, Soboško poletje, Skrito dvorišče.

S čim bo postregla nova sezona?

Po dveh letih, je dejala Gjörek, je ponovno potekal vpis abonentov, in sicer za dva gledališka abonmaja in enega glasbenega, prav tako pa so letos razpisali tudi lutkovno-filmski abonma.

Že v tem tednu so pripravili počitniški program za otroke, ki se bodo lahko vse do petka udeleževali počitniškega kina. Pripravili so tri slovenske filmske klasike ‒ filme o vseslovenskem junaku Kekcu ‒ ter filma Enkratni Mare in Bučko. 

Na predvečer praznika tudi slovesnost

Na predpraznični dan, 7. februarja, se bo v Gledališču Park odvila tudi slovesnost Mestne občine Murska Sobota ob slovenskem kulturnem prazniku.

Župan Mestne občine Murska Sobota bo podelil občinske nagrade za dosežke v kulturi.

Plaketo mestne občine za pomembne dosežke v kulturi za leto 2023 bo prejela višja kustodinja Galerije Murska Sobota Irma Brodnjak Firbas, priznanje za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturne dejavnosti pa bo romalo v roke Tjaše Šimonka Kavaš, učiteljice glasbe na Osnovni šoli III Murska Sobota. Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo mladih ustvarjalcev bo tokrat prejel Vitja Rodež.

Letošnji slavnostni govorec bo Branko Kerman, direktor Pomurskega muzeja Murska Sobota.

V februarju poskrbljeno tudi za vse ljubitelje gledališča, filma in glasbe

Na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota so se odločili največjemu slovenskemu pesniku pokloniti z gledališko predstavo, dramo Dr. Prešeren, ki bo na programu 14. februarja.

Petdelno zgodbo vodijo ženske iz Prešernovega življenja, pesnika pa bomo tokrat lahko spoznali na nekoliko drugačen način.

Na oder soboškega gledališča pa bo stopil tudi Nik Škrlec z možgansko monokomedijo Zdrava pamet, ki jo spremlja tudi interaktivna razstava, na ogled postavljena pred samo predstavo.

Ob koncu meseca pa sledi še I love Njofra, predstava Mestnega gledališča Ptuj.

Gledališče bo v februarju glasbeno obarvano  …

Pripravili so tudi akustični koncert, ki ga bo 22. februarja izvedla skupina Mi2, poskrbeli pa so tudi za ljubitelje potovanj, in to s potopisnim predavanjem o Etiopiji, srcu Afrike, kot jo poimenuje popotnik Rok Kofol.

Ne gre pa niti brez filmov. Kot član Art kino mreže Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota nadaljuje z art filmskimi projekcijami, v februarju pa se bodo predstavili Neskončnost, Lamborgini, Po soncu ter slovenski Nekaj sladkega. 

In kakšni so prihodnji načrti?

Kot je dejala gostja, bodo v marcu filmske projekcije pripravili v »sodelovanju« s filmi, ki so letošnji nominiranci za prestižne oskarje, v aprilu pa bodo prejemnike visoke nagrade zvrstili na program že v prvem tednu. 

Desetega marca bo Gledališče Park obiskal Tomislav Jovanovič Tokac, član zasedbe Dan D, že teden zatem pa bodo novo ploščo predstavili tudi domači glasbeniki, člani Džezzve

22. marca bosta na gledališki oder stopila Zoran Predin in Mef, konec meseca pa se bo publiki predstavil Balladero.

Poletni dogodki

Čeprav nas od poletja ločuje še kar nekaj mesecev, pa na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota snujejo načrte za najtoplejši del leta: tako se obetajo še 8. festival Sočna vilica, Soboško poletje, Skrito dvorišče ter nepogrešljivi Soboški dnevi, ki se, kot smo že pisali, vračajo na staro lokacijo v mestnem praku.

Interesenti lahko vse informacije najdejo v brošuri Koledar kulturnih prireditev, na spletnih straneh zavoda ter na blagajni Gledališča Park, ki vsak delovnik obratuje od 14. do 17. ure

Komentarji (5)

asdasd (ni preverjeno)

Ja štefan, čas je da se umakneš in narediš prostor drugim !

levak (ni preverjeno)

V parlament ? Potem bom izgnal SDS.

In reply to by asdasd (ni preverjeno)

Saduko (ni preverjeno)

Gledališko dvorano v gradi zrihtajte, ka nede tou tan gradbišče.

tuteunej (ni preverjeno)

Dvignila ceno iz 10$ na 45$ drolja😂

naci-komunist (ni preverjeno)

Naš Pišta za ništa!

Starejše novice