Foto: Instagram Jan Copot
Jan Copot je prvi poletni novinec v vrstah Helios Suns. Enaindvajsetletni Prekmurec se je državnim podprvakom pridružil po dveh sezonah v laškem Zlatorogu.

Jan Copot se je v minuli sezoni dokazal kot član Zlatoroga, saj je bil v dresu Laščanov tretji strelec državnega prvenstva.

Enaindvajsetletni Prekmurec je sezono sklenil s povprečjem 17,2 točke na tekmo, kar pa ni zadostovalo, da bi Zlatorog ostal med prvoligaši. So pa bile predstave Sobočana dovolj, da je prepričal Domžalčane.

Nekdanji up soboške Radenske Creativ je danes postal član Helios Suns. Iz Domžal so sporočili, da je Copot z aktualnimi državnimi podprvaki sklenil dveletno pogodbo.

»Vesel sem vabila v enega najboljših slovenskih klubov. Verjamem, da je to prava poteza za moj razvoj, saj gre za urejeno in dobro organizirano sredino, ki je dosega tudi vrhunske rezultate. Za klubske barve se bom boril po najboljših močeh,« je Copot dejal za klubsko spletno stran.

Dve leti v Laškem, prej tri leta v Polzeli

»Jana dobro poznamo in spremljamo že dalj časa, tokrat pa smo ocenili, da je čas, da se nam pridruži in preizkusi na višji ravni. Gre za izjemnega fanta, ki s svojimi sezonami na Polzeli in v Laškem pametno in postopno gradil svojo kariero, zato verjamemo, da bodo Domžale zanj primerna naslednja stopnica. 

Veselimo se sodelovanja še z enim igralcem, ki ima za seboj tudi mladinske reprezentančne izkušnje in odlično sezono v prvoligaški konkurenci,« je pojasnil Matevž Zupančič, direktor domžalskega kluba.

Copot bo v Domžalah znova združil moči s trenerjem Dejanom Jakaro. Domžalski strateg je bil leta 2021 selektor reprezentance do 20 let, ko so Copot in soigralci brez poraza osvojili FIBA Challenger, ki je v času epidemije koronavirusa veljal za evropsko prvenstvo.

V minuli sezoni je 199 centimetrov visoki košarkar več kot 17 točkam dodal še 5,9 skoka in dve podaji na tekmo ter s tem zaključil dveletno obdobje v Laškem. Pred tem je tri leta članske izkušnje nabiral pri Hopsih iz Polzele.

Za Domžalčane je v prejšnji sezoni uspešno nastopal tudi Sobočan Niko Bačvić.

Komentarji (1)

-- (ni preverjeno)

Bravo!

Starejše novice