Foto: Peter Dominko
Črno-beli so v Domžalah podaljšali zmagovalno serijo, jutri pa jih čaka domača preizkušnja. Amadej Maroša poudarja, da domači niz ni nikakršen urok, z Vladimirjem Vermezovićem pa Celjanom sporočata, da v Fazaneriji niso favoriti.

Kidričani so s sredino zmago v knežjem mestu dokazali, da vodilni Celjani kljub zvezdniškim imenom niso zasedba z drugega planeta.

Se lahko ranjeni lev trenerja Alberta Riere opeče še v Murski Soboti? Grofje na prekmursko ravnico prihajajo po prvem ligaškem porazu sezone, Sobočani pa lahko dodaten motiv črpajo v dejstvu, da doma še niso slavili zmage, poleti pa so v Celju doživeli visok poraz.

Celjani so julija izkoristili slab večer Murašev, ki se z luknjasto obrambo niso uspeli kosati z razigranimi gostitelji. Soboška obramba glede na zadnja srečanja zdaj deluje precej bolje, bo tako tudi v jutrišnjem večeru?

»Pričakujemo veliko navijačev, z naše strani pa borbeno predstavo. Vemo, da bo rezultat pozitiven, če bomo igrali kot na zadnjih tekmah,« je obračun s Celjani napovedal Amadej Maroša.

Na zelenici ne bo prijateljev

»Stanje v moštvu je pozitivno. Vsaka zmaga prinaša dodatno samozavest, potem pa je vse lažje. Po pozitivnem rezultatu je lažje trenirati, iti v nov teden, zaigrati na naslednji tekmi. Z novim trenerjem smo se dobro ujeli in je vse tako, kot mora biti,« zagotavlja 29-letni Prekmurec.

Poletni povratnik v Fazanerijo je pod taktirko Vladimirja Vermezovića dobil novo vlogo, saj ga je Srb postavil za Dardana Shabanhaxhaja. Kot pravi, bo vedno igral na položaju, kot bo želel trener, verjame pa, da lahko v tej vlogi igra še bolje.

Po vrnitvi v Mursko Soboto se je dvakrat že vpisal med strelce, pred dobrim tednom je v Rogaški Slatini prvič zadel še iz igre. Priznava, da je vedno lepo zadeti, vseeno pa na prvo mesto postavlja dobro igro ekipe in zmage. Tri točke zdaj želi osvojiti tudi na domačem igrišču.

»Ta niz ni prekletstvo, to so zgolj trenutni rezultati. Verjamem, da bomo to zdaj preobrnili. Zaradi tega pa ni dodatnega pritiska. Menim, da Celje ni favorit, v Fazaneriji ta vloga pripada nam.

Normalno je, da se z bivšimi soigralci, s katerimi smo skupaj igrali skoraj deset let, pogosto slišimo, vendar na jutrišnji tekmi ne bo prijateljev.«

Dobri igralci ne pomenijo tudi dobre ekipe

»Z dvema zmagama smo si postavili visoke standarde, zdaj vsi pričakujejo, da Mura v tekmo vstopi kot enakovreden nasprotnik s Celjem. Podprl bi to, kar je povedal že Amadej, Celju ne bi namenjal vloge favorita, saj smo v dobrem trenutku.

Dejstvo je, da imajo Celjani širok kader, za slovenske razmere gre za zvezdniško ekipo. Imamo pravico, da upamo, smo v dobrem trenutku, zato pričakujem dobro igro, iz tega pa bo prišel tudi dober rezultat, nekdo od posameznikov pa bo odskočil, kot na prejšnjih tekmah.

Na treningih in izven njih skušamo ustvariti duh enotnosti. Imeti dobre igralce ne pomeni, da imate tudi dobro ekipo. Zame je ekipa skoraj vedno pomembnejša kot posameznik. Trudimo se, da ohranjamo ekipni duh. Dlje kot bomo skupaj, dlje bo tudi trajal,« je najprej dejal Vladimir Vermezović.

Šestdesetletnika veseli, da po dveh tekmah, ki sta bili zahtevni tako fizično kot psihološko, ni novih poškodb. Vermezović je po obeh zmagah pohvalil svoje varovance, dodal pa je, da je pozitivno presenečen. Želi si, da bodo s presenečenji nadaljevali tudi na prihodnjih tekmah.

Beograjčan spoštuje nasprotnike, ki jih s sodelavci podrobno analizira, a v isti sapi dodaja, da se z njimi ne obremenjuje. Vermezović poudarja, da je največ odvisno od lastne igre, kar poudarja že vse od prihoda v Mursko Soboto.

»Vsak je dober toliko, kot mu dovolite. Če bodo Celjani jutri boljši od nas, jim bom dvignil kapo, podobno pa pričakujem, če bomo boljši mi,« je v knežje mesto sporočil prekaljeni strateg in grofom namenil pohvalo, da gre za Paris Saint-Germain za »siromašne«.

Ne menjaj konja, ki zmaguje

»Držim se pravila, da ekipe po zmagah ne menjam, razen če pride do izrednih okoliščin. Imamo trenerje, ki zastopajo mišljenje, da je treba na vsaki tekmi menjati ekipo in jo tako držati na visoki ravni. 

Na treningih sem opazil, da igralci, ki trenutno ne igrajo, močno delajo in s tem prisilijo tudi tiste, ki so trenutno v prvi enajsterici, da dajejo svoj maksimum. To je zdrava konkurenca in zdravo tekmovanje. 

Vsi nogometaši, ki trenutno ne igrajo, morajo biti pripravljeni na trenutek, ko dobijo priložnost in mi dokažejo, da razmišljam tudi o njih. Če takšen nogometaš v tekmo vstopi kilavo in doprinese ničesar novega in boljšega od tistega, ki ga je menjal, mi da prav, da sem zadel z izbiro enajsterice. 

To ni skrivnost, Celjani to vedo, zato lahko izdam, da bomo jutrišnjo tekmo pričeli z enako ekipo in nato videli,« je napovedal Vermezović, ki je očitno našel »konja« za zmage.

Srbski strokovnjak poudarja, da v modernem nogometu ni improvizacije in ugibanja. Ničesar se ne prepušča naključju, vse je stvar skavtinga, analiz in spremljanja, vsi novinci pa so pripeljali z razlogom. To kar ima Mura trenutno, je najboljše, iz tega pa je potrebno izvleči največ.

Bo Mura tudi na tekmi s Celjem čakala na nasprotnika? Vermezović odgovarja, da igro svojega moštva prilagaja tudi tekmecu, v sobotnem večeru pa ne bi imel nič proti, če črno-beli znova zmagajo z goloma po dveh protinapadih. Kljub vsemu pa pričakuje šahovsko igro.

Celjski poraz se jih ni dotaknil

»To je vprašanje za njih, to je njihova težava, nas se celjski poraz ni dotaknil. Razmišljamo o tem, da nadaljujemo trend brez prejetega zadetka. Moja filozofija je, da lahko samo z dobro obrambo dobimo dober napad.

Če je obramba mlačna in brez žare, tudi napadalci ne morejo napraviti ničesar, ampak se nezavedno povlečejo v krilo. Ne želim karkoli zareči, vendar obramba dobro funkcionira, fantje pa imajo podporo tistih, ki so trenutno poškodovani,« je še poudaril strateg Mure.

Zmage so po besedah trenerja sprostile tudi nogometaše, v ekipi vlada dobro vzdušje, med nogometaši pa ni ljubosumja. Vermezović si želi, da takšno stanje v ekipi ostane tudi po kakšnem slabšem rezultatu.

Kot bivši nogometaš pozna psihologijo igralcev, zato jim skuša prisluhniti tudi med tekmo in jim pomagati: »Nisem trener, ki bi menjal igralca, če mi nekaj pove. Politiki bi dejali, da poslušam glas naroda. Vendar ga jaz zares poslušam. Trenerji smo servis igralcev, tukaj smo zaradi njih.«

Bo Vermezović dobitno kombinacijo našel tudi jutri? Obračun Sobočanov in Celjanov, ki so julijsko tekmo na domačem igrišču dobili s 5:0, se bo pričel ob 20:15. Vloga glavnega sodnika pripada Davidu Šmajcu.

Kaj napovedujete Murašem?

Komentarji (8)

Hahahahahah (ni preverjeno)

Hahahahahahahah

Vladivostok (ni preverjeno)

Mura ga bude
POPUŠJOT
ko stara KUZLOT

In reply to by Hahahahahah (ni preverjeno)

Piškot (ni preverjeno)

Bravo Čika Crni

105 (ni preverjeno)

Celjani si ne bodo privoščili še enega spodrsljaja.

Trenertrenerov (ni preverjeno)

Alo murasi, ne hapite se!! Ka nese 0:3 pa opet poscani sli doj. Ka te vas narejzemo, sminkeri

Opet:) (ni preverjeno)

Tratnjek zabiti škodoželen

In reply to by Trenertrenerov (ni preverjeno)

JeToRed (ni preverjeno)

Dosta guča, malo haska, pravijo,....
Znanje pokažite na igrišči, nej se duvati!

..... (ni preverjeno)

Pa je najprle skok pa te hop... dokazte jutri na igrisce, ka majo vase besede nekso tezino... pa igralce kak so obradovic,kouter,bobicanec, karnicnik nej trbej popluvate pa njin fujckate ka tej igralci so prinesle najvec veselja na tekmaj, po tekmi si zasluzijo vecje aplavz kak stere kole ka trenutno v muri spila pa se sminkera... trbej pijtate indijance v vodstvi zakoj vec nejso v muri tej decki ampak so nasprotniki mure ( v igralskem smisle mislen)

Starejše novice