Foto: Jure Banfi
Je zdaj napočil čas tudi za prvo domače slavje? Nogometaši Mure so uspešno serijo na gostovanjih podaljšali še v Domžalah, kaj je po novi zmagi dejal trener Vladimir Vermezović?

Muraši so se tudi s četrtega gostovanja v nizu vrnili z zmago, po Kopru, Aluminiju in Rogaški so bili boljši še od Domžal.

Črno-beli so na gostovanju pri dvakratnih državnih prvakih slavili prvič po februarju 2020, ob tem pa ni odveč ponoviti podatka, da se je kar osem od desetih medsebojnih tekem ob Kamniški Bistrici končalo z delitvijo točk.

Pravzaprav smo tudi v Domžalah videli ponovitev scenarija iz Rogaške Slatine. Sobočani so pobudo, še posebej v prvem polčasu, prepustili tekmecu, sami pa so čakali na svojo priložnost. Dočakali so jo minuto pred odmorom, ko je iz praktično prvega udarca na tekmi zadel Dardan Shabanhaxhaj.

V Avstriji rojeni nogometaš je bil vnovič prvo ime Mure, saj je v drugem polčasu podal še za nov zadetek Matica Maruška. Nogometaš iz Črncev se je veselil še na drugi zaporedni tekmi.

»Vsak gol je ključni trenutek tekme. Dosežen zadetek minuto pred polčasom ali pa v prvi minuti nadaljevanja dvigne moralo moštva, nasprotnika pa 'ubije'. Nogometašem čestitam za izredno kakovostno tekmo, za visoko profesionalno raven taktike in tehnike, pa tudi odnosa do posla. 

Mislim, da je zmaga zaslužena, saj so fantje odigrali dobro tekmo. Nismo veliko menjali, ne bomo veliko menjavali, se pa zdaj že oziramo proti težjemu delu, saj igramo doma. Red bi bil, da tudi na domačem igrišču dobimo kakšno tekmo. Po prespani noči sledijo priprave na tekmo s Celjem,« je po novi zmagi dejal Vladimir Vermezović.

Še drugič zapored brez prejetega zadetka

Črno-beli pod taktirko srbskega stratega ne izumljajo tople vode v napadu, a so učinkoviti. Se bo pa očitno potrebno privaditi, da bodo Sobočani pobudo prepuščali tekmecu. To glede na zaostanek v fizični pripravljenosti verjetno niti ni slabo.

Mura sicer še na drugi ligaški tekmi v nizu ni prejela zadetka, kar je dobra popotnica pred tekmama s Celjem in Mariborom. Zdi se, da je trener Vermezović našel recept za bolj čvrsto obrambo, pa čeprav je moral poiskati novi branilski par.

»Gaber Dobrovoljc in Borna Proleta doslej nista veliko igrala, vendar sta maksimalno izkoristila priložnost ob izostanku Learda Sadriuja in Kobieja Morrisa. Tudi v prihodnje bomo računali na njih. Mirnost v igri smo dobili zahvaljujoč rezultatom. 

To je tisto samozaupanje, ki je ekipi manjkalo. Nadejam se, da zdaj verjamejo vase in verjamejo, da lahko nekaj naredijo v tej sezoni. Počasi, gremo korak po korak,« je poudaril 60-letni Beograjčan.

Razigrani Shabanhaxhaj prvi adut v napadu

»Dardan Shabanhaxhaj je 'strašen' igralec. Kot pa sem že dejal, ne bi bilo ničesar od njega, če ga ne bi dvignila ekipa. To lahko stori zgolj moštvo, menim pa, da je bila Mura danes dobra ekipa, Dardan pa je izkoristil svoj trenutek. Ima fantastične predispozicije in lahko v karieri naredi še veliko,« je še dejal trener Mure.

Nekdanji nogometaš graškega Sturma s tekme v tekmo dokazuje, da je prvi adut Mure. Shabanhaxhaj se je v Domžalah veselil četrtega zadetka v letošnji sezoni, na svoj račun je dodal še prvo asistenco.

Odlična forma 22-letnega napadalca je dober obet pred zahtevnimi preizkušnjami, saj se bo ekipa iz Fazanerije do oktobrskega reprezentančnega premora pomerila še s Celjem in Mariborom.

Sobotni dvoboj s Celjani se bo v prekmurski prestolnici pričel ob 20:15. Kaj napovedujete Murašem?

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
14111 (ni preverjeno)

Vupan ka se motin ampak mislin ka tudi v soboto doma nemo zmagali. Žal je "teža" fazanerije za nekatere igralce pretežka, ustvaro se je nek negativizem na stadione. K temi smo pripomogli tudi mi gledalci, in gringosi s svojimi glupimi zagovori z igralci po porazaj. Jug pa stane in navija samo kda na igrišči kaže dobro, kda pa nejde pa pizdimo. Glih kda nejde trbej zdignoti igralce.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Jaz pa mislim, da je potrebno igralcem in ostalim ko ne igrajo dobro to tudi naglas povedati, ko pa igrajo uspešno pa jih tudi pohvaliti. Včasih je bila fazanerija strah in trepet za gostujoče ekipe, sedaj pa zgleda kot brezzobi tiger. In to zaradi murine ekipe in igre, ki so jo do sedaj pokazali doma. Zato, bi bilo najlepše, da bi tem bivšim murašem v soboto pokazali dobro in učinkovito igro z zmago, ter se Celju oddolžili za težek poraz in s te pokazali bivšim, da brez njih tudi gre. Zadovoljen pa bi bil že tudi z borbeno, breskompromisno in nepopustljivo igro, saj potem rezultat ne bi izostal.

14111 (ni preverjeno)

Fazanerija je še vedno strah in trepet, ampak zdaj za naše igralce, nej za gostujoče. Zato pa v gosteh špilamo bokše, brez straja in neobremenjeni.

In reply to by vrag od vraga (ni preverjeno)

LZN (ni preverjeno)

Mojster Vermezović, vsaka čast

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

In reply to by LZN (ni preverjeno)

dinar (ni preverjeno)

Mura iz zadnjih dveh (prvenstvenih) tekem kaže tisto, zaradi čega je od povratka nazaj v prvo ligo bila trdovraten nasprotnik: od začetka pistijo nasprotniki igro, naj pokaže ka premore v napadi, enotno (sinhrono) gibanje cele ekipe v obrambi in ubijanje nasprotnika s kontra napadi. Predvsem pa so znova pragmatični, kak so bili v časi Anteja, keri je dejansko s ten pristopon pokazo kama Mura lejko pride.... Vupan, ka se ne motim, ampak zgleda, ka Vlado podobno razmišlja in s pragmatičnim pristopom gradi neka novoga s temi igralcami.
Za Celje bi še pred 3 tedni pravo, ka nas v soboto pogejo, prežvečijo in vö plünejo, ampak trenutno pa mislin, ka jin je nej glij vseeno, ka morejo v soboto prijte v Fazanerijo...

Nero (ni preverjeno)

Končno en pameten komentar..podpisem

In reply to by dinar (ni preverjeno)

njiva

Dinar, maš čista prav. Celi čas gučin, ka smo nej znali kontro odšpilati. Zaj ste vidli, kak se kvalitetna in hitra kontra odšpila,prve žoge, en dotik in strelati in rezultat nede izostal.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

No, počakajmo do sobote, pa bomo videli. Proti povprečnim ekipam še gre, ko pridejo konkretne....

In reply to by njiva

Februar odmah (ni preverjeno)

Končno pri Muri spet funkcionejra cejla obrambna linija in tau je najpomembnejše pri eni ekipi! Končno ka se pri Muri več nej priviligejrajo atekove sineke pa take, ampak prave igralce šteri znajo v obrambi odigrati kak se šika!Bravo za novoga Trenerja in za Muro ,se vidi ka znajo svoj posel!

In reply to by njiva

ćić (ni preverjeno)

ma dajte no, vse ka je na ić je zanič, razen ćevapčić, ražnjić in prašić

Februar odmah (ni preverjeno)

Đoković,Ibrahimović,Dončić da ti jebo mater sajavo v usta smrdljiva!

In reply to by ćić (ni preverjeno)

mjager (ni preverjeno)

dajte tropovčare i dudeke, da se igramo malo

JeToRed (ni preverjeno)

Izboljšali smo igro v obrambi, zdignoli telesno pripravo, golman kaže določeno stabilnost, določeni igralci so prišli v formo,...Poleg toga mamo dobro kontro pa nekaj igralcov sposobnih zabiti s sakšoga položaja! Kaže se napredek pa mogouče boukši časi,...realno!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice