FOTO: Facebook NŠ Mura
Mura ima v svojih vrstah igralca, ki je navkljub mladosti že uspel opozoriti nase in to do te mere, da naj bi se zanj zanimala kar italijanska velikana Inter in Lazio.

S 15. junijem se je tudi uradno začel poletni prestopni rok, ki bo potekal do sredine, oziroma do konca avgusta, odvisno od posamezne države. V preteklih dneh smo že poročali, da so Muraši z letošnjimi predstavami opozorili nase, najbližje odhodu pa naj bi bil Nik Lorbek, ki ima na mizi ponudbo ruskega prvoligaša.

Toda zanimanje ne vlada zgolj za Murinega vezista, v beležkah oglednikov uglednih klubov se je kot vse kaže znašel tudi branilec Žiga Laci, ki je navkljub zgolj šestnajstim letom, že debitiral v članskem moštvu in se trenutno mudi na pripravah pod taktirko Anteja Šimundže. O tem, da gre za enega največjih talentov Mure v zadnjih letih, ni potrebno posebej poudarjati, zato niti ne čudi, da naj bi se v boj za njegov podpis podala eminentna kluba iz Italije.

V Italiji Inter in Lazio, v Nemčiji Wolfsburg in Köln

Kot namreč poročajo različni italijanski mediji, med njimi je tudi interlive.it, ki je specializiran za dogajanje pri Interju iz Milana, torej klubu našega Samirja Handanovića, so "nerazzurri" med klubi, ki naj bi si v svoje vrste želeli pripeljati perspektivnega branilca Mure. Kot piše calciomercato.it, ki precej podrobno spremlja dogajanje glede prestopov v Italiji, naj bi imel Inter glavno konkurenco v rimskem Laziu, naši zahodni sosedje pa ob tem še pišejo, da bi se odškodnina lahko gibala med 500 in 700 tisoč evrov. 

Poleg italijanskih velikanov naj bi zanimanje za Lacija pokazala tudi nemška Wolfsburg in Köln, slednji naj bi po naših informacijah že dlje časa spremljal Lacija, ki ima sicer z Muro sklenjeno veljavno pogodbo vse do konca maja, leta 2021.

Lacija izredno cenijo, prejeti bodo morali "top" ponudbo

Informacije smo preverili tudi v vodstvu soboškega prvoligaša, kjer ne skrivajo, da Lacija spremljajo različni klubi, toda uradne ponudbe s strani italijanskih velikanov (za zdaj) še ni bilo

"Lahko povem, da uradne ponudbe s strani omenjenih klubov nismo prejeli. Žiga Laci je zagotovo igralec, ki je nase opozoril tako v dresu Mure, kot v dresu državne reprezentance. Na klub bo morala priti zares dobra ponudba, da bi se mu že zdaj odrekli," nam je povedal športni direktor Denis Rajbar.

O višini odškodnine v klubu ne želijo govoriti, saj kot pravijo uradne ponudbe še ni, enemu svojih največjih talentov pa se ne nameravajo odpovedati kar tako.

V kolikor bo v prihodnjih dneh na klub res prišla ponudba kakršno omenjajo italijanski mediji, bo zanimivo videti, kakšen bo odziv mož iz Kopališke 45 in če bi jih denimo 700 tisočakov uspelo prepričati. Že zdaj pa je jasno, da bo v klubskih pisarnah v prihodnjih tednih precej pestro.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vse dobro (nepreverjen)

Žiga Laci bi po moje s takojšnjim prestopom v velik klub naredil napako. Tam bi ga vtaknoli v neko B selekcijo in pitanje je ali bi kdaj uspel priti ven iz nje. Takšne primere poznamo, napr. Semler, ki nikoli ni postal veliki igralec, pa še bi se našlo. Pa drugič, Žiga Laci mora končati srednjo šolo ka fuzbalni kruh je nezanesljivi. Pa potem po možnosti še kaj študirati in kesnej doštudirati. Mislim, ka bi za Žigo bilo najboljše leto ali dvej pri Muri pa mogoče pri Mariboru. Vse ostalo je precik golob na visokoj strehi.

Muri pa priporočam, če bo do prestopa prišlo obvezno klavzulo o nadaljnjih procentih ob prestopih.

Vipko
Truplo

Odlično razmišljanje! Za sedaj, kakor je napisal gornji, bolje vrabček v roki (ima pa vse možnosti, da zraste...), kakor masten in morda nedosegliv golob na strehi!

In reply to by Vse dobro (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Podpišem se pod tvoj komentar, drugače pa še en dokaz, da imamo v prekmurju dobre talente za nogomet, samo pametno je potrebno delati, Žigi pa želim vse najboljše na njegovi nogometni poti.

In reply to by Vse dobro (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Po vsem, kar je napisano o Muri bi morali biti veliki optimisti. Njihova šola baje odlično dela... in od tu lahko pridejo dobri nogometaši. Bo eden, dva... ali več zanimiv za neki veliki klub, nekaj za slovensko ligo, nekaj jih bo glede nekega napredka tudi razočaranih in ravno zato je hudo narobe, da se jih takoj "proda"! Tu imajo vse možnosti za solidni napredek, končajo naj šolo, da bodo imeli tudi glede tega zagarantirano neko prihodnost, če jim v nogometu ne uspe. Kajti veliko je takih, kateri cele dneve posedajo ob kavi in konzumiranju morda tudi alkohola, drog in študiranju stav... pa vemo, koliko jih je ravno zaradi stav... zabredlo!

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

.boljševik (nepreverjen)

3 ali 4 boljše igralce prodajo, potem pa se bodo borili za obstanek v 1 ligi.

fdfh (nepreverjen)

Mura, če šče napredovati in preživeti na dolgi rok more prodajati igralce. S ten ka se more denar vložiti v nove Žige Lacije in rast kluba na vseh področjih. Igralci prihajajo, odhajajo, klub ostaja.

S M (nepreverjen)

Če fant noče iti ga ne morejo prodati, Klubi vidijo samo denar fant pa se naj znajde pa še polnoleten ni.

12 (nepreverjen)

Pohvalno za zanimanje...ni pa treba takoj..fant naj igra ali pa si naj izpogaja minutazo in pogleda kako si koncali ostali mladi ki so sli.vecina ni naredila nic

Ekobiostrup (nepreverjen)

Nej pozabiti na klavzulo o tem da delez vsaj 30% naslednje prodaje ide Muri

Kill Bill (nepreverjen)

Pozornost ja.... Vendar je takih kot jih ima Mura na tisoče v Italiji uspe jih mogoče 10-20 od 1000. Boljše da ga tu izdelajo ali pa celo v MB in potem naprej ;)

walter (nepreverjen)

Tudi Novinič iz Nafte je kot mlad talent odšel v velik klub, sedaj pa igra v 2.SNL. Težko je uspeti v tujini.

čarni vrag (nepreverjen)

Vzemimo samo Boruta Semmlerja. Tudi njega so strašno hvalili. V 15 lejtaj je menjo 15 klubov. Zdaj špila za Feldbach v štrti ligi.

afta he (nepreverjen)

To so kot zgleda samo še govorice. Ko, če bo ponudba na mizi takrat se bo treba odločati. Zato je zdaj še čas, da se dobro premisli kaj z njim. Sam ga ne bi prodal, naj igralsko dozori in potem, ko bo lahko cena v milijonu ali milijonih DA.

justika (nepreverjen)

Ja v Maribor. Zahovič somo čaka ka njemi pogodba pretečej ka ga lejko zašenki odpela. Ka je te pri Maribori boukše kak pri Muri?

bela tehnika (nepreverjen)

ka tij dejansko enačis muro z mariborom, pomali

In reply to by justika (nepreverjen)

Obcinar1976 (nepreverjen)

Ge se na novi spletni strani Mure izklopi lupa? To malo popravte. man 27' in 24' monitor. To je nej uzitno...

Frđanek (nepreverjen)

Kelko je Simon mafno za to?

In reply to by Obcinar1976 (nepreverjen)

Pošta 1964 (nepreverjen)

Mafno je tvoje debilne možgane, nezrele nerazvite,

Đalić (nepreverjen)

Umiri se. Vupan ka so to resno nej plačali. Se spomnin s centra kak smo delali za druge..

In reply to by Pošta 1964 (nepreverjen)

Iglic (nepreverjen)

Na njegovon mesti bi prvo bar srednjo šolo končo, pa te kda si gotov SŠ si itak punoleten, te pa ideš. Tej čas pa pridno delaš pa špilaš, nabijaš ceno pa je to to. De Ligt je še zaj pri Ajaxi, pa je 20...

gost 66 (nepreverjen)

Kak pa je z Žižekon ,nigi nika ne piše.

Mc (nepreverjen)
Gost8 (nepreverjen)

Pogledno san tvoj link. Tou pomejni, ka pri prodaji igralcov dejansko kasejrajo štirje: Rajbar( 22%), Küzmič (29%), Kozyainov(22%) in NŠ Mura(26%)

In reply to by Mc (nepreverjen)

Kunjar (nepreverjen)

Vejpa misliš ka do davali samo svoje peneze notri, brez ka do kaj nazaj dobili?? Pa ge živete?

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

700.000 evrov je v današnjem nogometu drobiž. Vzhodnoevropski klubi svoje najbolj perspektivne mlade igralce prodajajo za 10 do 20 milijonov, če so napadalci, oziroma za 3 do 5 milijonov, če so obrambni. . Po tej ceni prodaja recimo Mamić svoje igralce. Torej, če Laci verjame vase in svoj talent, in če Mura verjame v Lacija, naj ga dajo v prvo postavo (namesto Boškovića), in naj nasledno sezono odigra vrhunsko na domači in evropski sceni. V primeru, če bo odigral kot je treba in če bo Mura dobra, bo poleti 2020 cena vsaj 3 milijone.

njiva

Kama de šo ledge dragi?
Vepa on mora ostati tu,je me davati šanso ka de špilo , pa ka se pokaže, pa te de leko šo v tujino.Vepa še sploj ne začo redno brskati za člane.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice