FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Mure se bodo danes v drugem krogu PLTS ob 18. uri pomerili z ljubljanskim Bravom.

Muraši bodo proti Bravu iskali prvo zmago na uradnih tekmah v tej sezoni. Obračuna z Maccabijem iz Haife sta se končala s porazom, Muro pa je v Celju od zmage ločilo le nekaj minut.

Zdaj na Fazanerijo prihaja novopečeni prvoligaš Bravo, ki je prvem krogu na ljubljanskem derbiju izgubil z Olimpijo z 2:0.

Razburljivo je bilo že v prvem polčasu, saj Ljubljančani niso odlašali. Že v 20. minuti jim je Aljoša Matko z zadetkom z glavo prinesel vodstvo. A veselje ni trajalo dolgo, saj so domači izenačili že v naslednji minuti, ko je žogo v gol poslal Luka Šušnjara, po podaji Žige Kousa.

Sledilo je nekaj zgrešenih priložnosti Šušnjare, Cipota in Bobičanca, preden je slednji ob vnovičnem poskusu črno-belim vendarle zagotovil naskok z zadetkom za 2:1. 

Fazanerijo je znova preplavilo veselje že v samem začetku drugega polčasa, saj je Mura še dodatno povečala svojo prednost. S svojim drugim golom na tekmi in v sezoni je Šušnjara dosegel rezultat 3:1 za Muro. Gostje so svoj zaostanek nekoliko nadoknadili v 50. minuti, ko je znova bil uspešen Matko. Slednji je zapretil tudi v 71. minuti, a je bil Obradović na mestu.

Do četrtega gola so Muraši prišli v 74. minuti, ko je Žan Karničnik natančno meril v zgornji kot gola gostujoče ekipe. Nevarnost s tem še ni prešla, saj je za NK Bravo v 83. minuti z velike razdalje streljal Agboyi. Njegov poskus je prestregel Obradović, a se je žoga nato znašla pod nogami Mihe Kancilije, ki je zadetkom postavil končni rezultat tekme 4:3.

V 3. krogu črno-bele zdaj čaka gostovanje v Domžalah. To bo predvidoma septembra, saj so Domžalčani po pisanju STA zaprosili za preložitev tekme zaradi evropskih obveznosti. Bravo bo medtem prihodnjo nedeljo v goste sprejel Tabor iz Sežane.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (50)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Zdi se mi, ka de tou žmetna tekma, ker Bravo špila napadalni nogomet.

Eden pać (nepreverjen)

Navijam za Muro
ampak ta zmaga proti temu klubo je bolj tak kilava
Proti Maccabijo je Mura pokazala pravi obraz

In reply to by vodka (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Mama ti je na parkingu tovorjakarjev pokazala pravi obraz
vsak ki mi da minus je sigurno peder

In reply to by Eden pać (nepreverjen)

Eden pač (nepreverjen)

DF tij si se kak peder že skoto. Seronja kradljiva nickov.

In reply to by DF (nepreverjen)

Pinta... (nepreverjen)
Pinta... (nepreverjen)
Bdhdv (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To leto de pa borba za obstanek... Pa leko zdaj mi date 187 minusov

Risto Kubura (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bo zagotovo in moj stari oče se bo stalno ukozio.

In reply to by Bdhdv (nepreverjen)

black panter

Tvoja pamet je boj za obstanek

In reply to by Bdhdv (nepreverjen)

Bdhdv (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

vsak ki mi da minus je sigurno peder
in to ne navadni peder
temveč smrdljiva pederčina

In reply to by Bdhdv (nepreverjen)

Eden pač (nepreverjen)

DF največji peder zarukani si pa itak tij. Glavo ti na penu vkraj vdariti.

In reply to by Bdhdv (nepreverjen)

black panter

DF je tele

In reply to by Bdhdv (nepreverjen)

o ja (nepreverjen)

Po čem to sklepate, borba za obstanek? Vsaj 5 mesto bo!

Čergoli (nepreverjen)

Mura bo prvak. Danes je bil pri meni na obisku DF in mi je zaupal, da tud on tako misli.

Bdhdv (nepreverjen)

Ne sklepam ampak imam neko domišljijo.
Prevec ne sigurnosti je v ekipi in to nas bo stalo veliko...proti maccabiju če nebi bila ta neodločnost prisotna bi gladko jih poslali domo z najmanj 4 zadeti..

misk (nepreverjen)

Daj daj ka si li pojo ka si tak črnogledi gnes

In reply to by Bdhdv (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Šušnjaro smo pa lekaj zbüdili zadnjič kda smo o njem napisali nekaj upravičenih kritik.

muraš4ever (nepreverjen)

Maroša je enostavno prepočasen za takše tempo igre... trbelo bi tu neka ukrepate

Konop (nepreverjen)

Tou maš prav, oni je bole za 2 ligo. Preveč počasen. Pa saj bodo vidle v nadaljevanju, da ne more slediti tempu.

In reply to by muraš4ever (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Čestitke Muraši gnes ste si pa prigarali zmago.

Fergazer (nepreverjen)

Zasluženo zmaga. Škoda za prepoceni prejete gole.

Domen235 (nepreverjen)

Cestitke! Zaj pa obvezna regeneracija!

12 (nepreverjen)

Super.tri pike so tu.spocit se

pravavlada (nepreverjen)

Zakon slike! BRAVO MURA!!!

Ekobiostrup (nepreverjen)

Samo tak dale. Obramba še malo stisne pa de top sezona

Golman (nepreverjen)

Zmagali zaradi njihovega golmana...

Neko (nepreverjen)

Tri frtale žifcov ste mi gnes pogele!!!

kritik (nepreverjen)

Gučte ka ščete ali zadnje čase špilamo za en k.... ne razmim ka ma ov čudraš od cipota gor iskate nika ne pravim če ga da zadnjih 10 min gor kda vodimo 5:0 pa obramba neka de trbelo nabavite ovače mo resno bole pri repe lestvice :)

gost123 (nepreverjen)

Tak je kda majo starši vpliv na klub, nema veze če znaš brsati ali nej.

In reply to by kritik (nepreverjen)

o ja (nepreverjen)

Kaj je z vami, kritike so dobrodošle, je res. Danes so igrali pametno, koliko je bilo potrebno za zmago. Ja, bilo je dosti izgubljenih žog, slabih podaj. Še malo, pa pridete Nino in Nik nazaj, pa takrat tudi obramba ne bo tak slaba. Mura bo letos z Rudarjem bila boj za 4 mesto, če ne kaj več.

Samo Mura (nepreverjen)

Muro ko bo kompletna z Lorbekom in Kouteron ter uigrana z Mulalicem keri bo raztural prvo ligo bomo trgali vsem mrezice..Samo vec konkretnosti in discipline v obrambi pa bomo v formi..

Arto

Glede na vse poškodbe in betege zadnje čase (+ 2x vmejs Maccabi) je super, ka smo zmagali. Trbej marsikaj tudi popraviti, ja, ampak pomali do prišli nazaj Lorbek, Kouter, Čerimagić, Horvat, špilala ta lejko Brkić in Mulić (oba bi naj bila konkretni okrepitvi), valda prijde tudi Žižek enouk nazaj ...

Bi pa ge tudi Bravo pohvalo, ka so od 1 minute špilali napadalno, in so pri 3:1 in 4:2 nej obupali. Do marsikoga presenetili ..

pomurc (nepreverjen)

Se absolutno strinjam. Brez Lorba in Koutra, ki sta nan praktično pol ekipe, so te 4 točke v prvih dveh krogih super izkupiček. Vidi se, ka je klop kratka, upam da bodo te okrepitve dovolj kakovostne in ka nede več problemov s poškodbami. Tekma z Domžalami naslednji krog je prestavljena, taka več kak dobrodošel počitek.

Ne laži (nepreverjen)

Mura je gnes odšpilala tekmo kak trbej, šinfašon je lape zaprla, Evropa je pozablena, tisti keri se kaj razmijo na stvar pa znajo ka je zdaj čas ka se ekipa renegejra pa do naslednje tekme takšne kak si čakamo. Bravo Mura gnes ste pokazali kak se špila za klub. Bravo navijači, čako san menje pa san pozitivno presenečeni.

Kli (nepreverjen)

Počitek? Kakšen počitek. Dečki so profiji, ko se zalaufa ekipa, počitek lahko samo škodi. Počitek bi bil dobrodošel če so v krizi? Ne vem ali so? So nej. Kaj ce bi igrali še kvalifikacije za eu ligo? Počitek je za veterane nej pa 20 letnike.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

dugi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

imamo atomsko obrambo ,samo gostje to ne upoštevajo pa nam davlejo gole ,brez veze namesto ka bi stali oni špilajo idejo mimo Kosa ,kak da ga nega te pa še na drugom kraju Šturm brez komentarja ,Karamarko je odličen če nega nikoga pri njem te pa še naš odličen golman drži se črte ka slučajno nebi odišo preveč vo edini ka nika ne ve je siromak Maruško ,enok Boškovič drugič Karamarko ka o bekih ne gučimo on edini nekaj proba ozajaj ampak nemre vse ,zadnjiva vezniva sta tudi na igrišču no tu je of najslabši poškodovani Kozar pa je še preveč mladi ampak perspektiven ,Šporn raste iz tekme v tekmo tak kak NAŠ NAJBOKŠI igralec voden z klopi ker sam ne ve kam mora teči ali pa stopiti ka ga nemo omenjo po imenu naj to bo mala skrivnost ostali so pa odlični najbokši v Sloveniji to mislim na publiko. ka vas nemo preveč utrujo imejte vi rajši svoje mnenje saj kričite na vsakoj domačoj tekmi ime toga največjega ustvarjalca MURE.

Hmmmmmm (nepreverjen)

No ja, lani je obramba super funkcionejrala. Letos pa nekak še nejso uigrani tan zadaj. Pa sigurno falij Lorbek redno. Ker če nemaš tistogra pravoga destruktora pred seuf, te je sigdar en nasprotni igralec več in se dobivle več golov. Sicer pa, gnes sta najmenje dva gola šla na račun golmana. Pri prvon more on predložek zgrabiti, ker je žoga šla menje kak 5 metrov od gola, pri tretjon nema kaj odbijati žoge v polje, ampak v korner... Pa tudi pri drugon je možno, ka bi mogo iti zgrabiti predložek...

čarnobejli (nepreverjen)

šturm pri obeh golih brava bil premali-nika nej mogo-tu trbej neka spremeniti za bodoče takše kikse...

Bk (nepreverjen)

Bravo je edini kandidat za ekspresno vrnitev v 2.ligo. Totalno nekonkurenčen v 1.lige. Cipot bo špilo zarade strica, Laci pa zaradi toga, ka hodi z hčerko od pomočnika trenerja in , če se mi strinjamo ali nej. Dobro, da je bil danes Bravo in nej Olimpija, ker bi nam trda predla.

tutu (nepreverjen)

V drugih klubaj bi bili veseli, če bi trener v prvo postavo pa v ekipo vključavo perspektivne mlade pa domače igralce. Prinas se je že s prvo tekmo začalo šinfanje le-toga in iskanje teorij zarot...

Zakoj pa je po tvojon Bravo nekonkurenčen? In zakoj je EDINI kandidat za drugo ligo? Zaradi prvih dveh tekem, ge je prva bila proti državnomi podprvaki, druga pa proti Muri? Pa še drugo so odšpilali na vsaj enakoj ravni kak Mura...

In reply to by Bk (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Bk se ne strinjan s teuf Bravo de marsikoga premago, ka se pa tijče Cipota je gnes solidno odsšpilo, se je boro marsikero žogo je porijno, tak v bodouče se računa na njega. za lacija pa mo vidli da de kaj špilo.

Gost66 (nepreverjen)

Zna što ka je z ten golmanon Lazar Mikovičon ?

čarnobejli (nepreverjen)

cipot je med tistimi z največ pretečenimi km na tekmi in štrene mejšo obrambi brava, tak ka....

.....gh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

4:3 na domačem terenu proti zelencem v prvi ligi, ne daje upanja na dobro nadaljevanje v prvo polovico lestvice. Boljše bi bilo 1:0 za muro. Če ne bo sprememb v ekipi borba za 7 mesto.

Mura1245 (nepreverjen)

Če šče Cipot špilati med članami naj ide v fitnes

Medo123 (nepreverjen)

Bravo Mura, bravo Cipot. Dečki so dali murino šolo skoz, tak ka ne bluzite nekaj brez veze. Sigurno do kaj grešili, kar je normalno. Vüpan ka de tüdi Laci dobil priložnost. Tou so naši dečki in trbej jih podpirati in vzpodbujati. Navijajmo za Muro v dobrem in slabem

Busybee (nepreverjen)

Df nesnaga debilna drkaj kurac

Huser (nepreverjen)

Realno gledano vse neven če gli stima v ekipe zgleda me tude kak če be Obradovic brano brez volej!? Saj je vrede dober pa vse ale tak če nebe neka vredi bilo..
Obramba je vrede tak kak je pac dva gola sta spadnola po strani Šturma nema veze vglavno je dobro to ka ma gor Karamarkoja ka ne spila Boskovic ker je rupa
V sredine se pozna ka falita Lorbek pa te više gor Kouter enostavno povedano..borbeni va sta isto vse Kozar pa Šporn ale mogoče za sredino premaliva pa fizično slabiva glede toga naprimer ka be mogo eden od njivaj presekati napade
Napad je vrede ajde sicer Marosa je bole tak nos za gol ma zagradi se žogo tude vrede ovak je pa tuj nej gli igralec za prvo postavo isto tak je pac male Cipot ka se zna zakoj več ale menje spila..kere zna pa pozna naprimer Vitoja Möreca ka je zaj na posoji v Beltincaj je Vito proti Cipoti doktor fuzbala ;) pa lejko povej sto kole al tak je jebiga:)
Šušnjara de se mogo popravite oz se popravla fala boge isto tak se prebuja Bobi pa kaže ka ma tej kvalitete strel, tehnika, leva noga desna noga, predlozki in to je to... Samo pazte edino ka nan ne odide Marusko te smo pa tak pogoreli!:)

Seljački ghetto (nepreverjen)

Tudi če, ne odpreš te strani točno znaš kakšni so komentari.....eni komentari še majo vezo s to temo drugi so pa bedasti brez glave in repa ;)

čarni vrag (nepreverjen)

Mura ma specialno obrambo. Igralci šparajo svoje moči in štartajo na žogo samo ko se jim ljubi. Ko vratar izbije žogo jo samo radovedno opazujejo. Nikomi ne spadne na misel ka bi štarto na njo. Neščejo motiti napadalca Bravoja, keri lejko v solo akciji matira golmana Mure. Pri prvom goli pa pustijo enoga Bravojca samoga na 5 metrov od gola, ka lejko neovirano strela z glavo. Kak na treningi. Takšne napake v obrambi so pred 30 leti nej delali niti igralci Čarde, ki so trenirali in špilali v svojon proston časi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice