V stari telovadnici Osnovne šole I Murska Sobota se je odvil že tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme, ki ga je uspešno organiziral Smučarski klub Prekmurje.

Sejem rabljene smučarske opreme v Murski Soboti se že tradicionalno odvija prvo soboto v mesecu decembru in ima že skoraj polstoletno tradicijo.

Organizator sejma je Smučarski klub Prekmurje, njihov predsednik, Peter Juteršnik pa je za Sobotainfo pojasnil: 

»To smatramo kot začetek smučarske sezone, kjer tudi promoviramo dejavnost kluba, smučarske tečaje, tekmovanja, ki bodo na sporedu v tej smučarski zimi.«

Dogodek privabil številne ljubitelje smučanja in ponudil priložnost za nakup opreme po ugodnih cenah

Organizatorji in prodajalci so poskrbeli za raznovrstno ponudbo, ki je zajemala smuči, smučarske čevlje, palice, čelade in drugo opremo. 

Med obiskovalci sejma so bili tudi mladi smučarji in njihovi starši, ki so z veseljem izkoristili priložnost za nakup opreme za novo smučarsko sezono. 

»Na sejmih se prodaja ta oprema za približno tretjino cene novih stvari, od tretjine do polovice, če res niso dosti rabljene. 

Ampak polovica cene je za takšno stvar, ki je eno leto, dve rabljena, za ostale stvari pa tretjina cene, kot so v redni prodaji. 

Predvsem za otroke, mladostnike se splača, ker otroci prerastejo opremo.«

Smučarija je priljubljen šport, ampak vsako leto dražji

Juteršnik poudarja, da je smučanje vedno priljubljeno, vendar opaža, da je Slovenija letos vložila veliko v nove naprave na smučiščih, predvsem v nove sedežnice. 

Kljub naraščajočim stroškom smučanja, ki vključujejo dražje smučarske karte in prenočišča, Juteršnik meni, da se še vedno splača, še posebej za družine. 

Poudarja tudi možnost ugodnih cen za smučanje preko klubov in šol, kar omogoča dostopnost tega športa tudi širšemu krogu ljudi.

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Prekmurci tudi smučajo?

Starejše novice