Takšno je stanje po včerajšnjem dnevu v Pomurju.

V Sloveniji so v včeraj, 3. decembra, opravili 6853 testiranj na koronavirus in potrdili 1784 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 26,3 odstotka.

Sedemdnevna incidenca števila okužb je v Sloveniji danes 1487. V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1284 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 197 na intenzivni negi.

Niti eden od kriterijev za prvo fazo sproščanja, ki določata sedemdnevno incidenco okužb pod 1350 ali pod 1200 hospitaliziranih, tako ni izpolnjen.

Včeraj smo v Pomurju zabeležili 135 okužb v 16 občinah.

Največ novih primerov so zabeležili v Mestni občini Murska Sobota, kar 30.

Sledijo Beltinci s 16 okužbami, Lendava z 12 okužbami in Moravske Toplice z 10 okužbami. Po osem novih okužb imajo Turnišče in Črenšovci, sledi pa Gornja Radgona s sedmimi novimi okužbami. 

Ljutomer in Velika Polana imata po šest novih okužb. Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Cankova in Gornji Petrovci imajo po pet novih okužb, Križevci, Tišina in Apače pa po štiri nove okužbe. 

Po tri nove okužbe imajo v Gradu, Rogašovcih, Dobrovniku in Kuzmi. Kobilje ima dve novi okužbi.

Puconci, Odranci, Veržej, Razkrižje, Šalovci in Hodoš imajo po eno novo okužbo s koronavirusom.

Glede na stopnjo okuženosti je v Pomurju 1464,5 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju. To Pomursko regijo uvršča na prvo mesto med regijami. Sedemdnevno povprečje, kar bi naj bil eden od kriterijev za sproščanje ukrepov v regijah, je v Pomurju 101,2.

V Splošni Bolnišnici Murska Sobota je trenutno hospitaliziranih 130 obolelih zaradi covida-19, od tega je 19 na intenzivni enoti in 14 na respiratorju. V zadnjem dnevu so v soboški bolnišnici umrli štirje bolniki s covidom-19.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

tam kjer so komunistični župani je največ korona žrtev
IN TUDI PRAV JE TAKO

Primorec (nepreverjen)

Prekmurski kmetje, ki se nonstop pritožujete nad "slabimi letinami", imate pa tam ravnico, škropite pa kot idioti, pa vam še vedno nič ne zrase. Mi imamo terra roso, hribe in pridelamo veliko več hrane kot vi vsi skupaj, potem pa še blizite, da "korone ni", kmetje idiotski, nič čudnega da imate najnižji IQ v državi! To je FAKT, niste ustvarili nič, nobenega znanstvenika nimate, samo neke "kovid" teoretike zarot. Samo poglejte si sliko, da zdaj moramo še mi jemati vaše paciente v naše bolnišnice. MARŠ nazaj pod Ogrsko, cigani.

Veselidecember (nepreverjen)

Mi v švici pa fajn sedimo v nabiti polni gostilni in slavimo veseli december kaj pa imate vi slovenčki zapiranje v hiše in represijo hahaha ovčke ene dokaz da ukrepi ne delujejo. Pa lep veseli cecember iz švice.

Unsainteeeed (nepreverjen)

Faušalisti podkupljeni mu dajete minuse da vas ni sram ampak ta norost okoli prehlada s fejk testi se bo prej al kasnej končala se vidi da ste podkupljeni da vam je to všeč saj pa drugo več ne objavljate samo širite represijo a vas ni sram pokvarjeni ste v dno duše in za to boste odgovarjali.

In reply to by Veselidecember (nepreverjen)

Starejše novice