Slika je simbolična.
Kot kaže, se še lep čas ne bomo izognili muhastemu vremenu. Meteorologi izdali rumeno opozorilo za močnejše plohe in nevihte, napovedali tudi možnost poplavljanja rek.

Po suhem in razmeroma sončnem dopoldnevu se nam v popoldanskih urah ponovno obeta vremenski preobrat. 

»Spet pogosteje bo deževalo sredi dneva in popoldne, ko bodo nastajale tudi nevihte s krajevnimi nalivi, ponekod bo lahko padala tudi sodra. Nevihte in močnejši nalivi se lahko danes pojavijo po vsej Sloveniji,« so danes napovedali meteorologi pri Meteoinfo.

V popoldanskih urah se obetajo močnejše nevihte

Nevihte bodo, po njihovih ocenah, najmočnejše na Štajerskem in v Prekmurju, kjer se bodo zavlekle tudi v prvi del noči na sredo, drugod pa se bo ozračje zvečer umirilo. Na zahodu in jugu Slovenije se bo začelo jasniti.

Zaradi šibkih višinskih vetrov bo premikanje nevihtnih oblakov razmeroma počasno, kar pomeni, da bodo nalivi nad istimi območji vztrajali dalj časa, zato je pričakovati močnejši porast posameznih manjših rek in hudournikov, ki lahko ponekod tudi poplavijo.

»Ta pojav bo sredi dneva najbolj verjeten na zahodu in jugu Slovenije, kasneje pa so razlivanja možna tudi drugod, še zlasti na severovzhodu države,« so še izpostavili.

Izdano rumeno opozorilo

Podobno prognozo so izdali tudi na Agenciji za okolje Republike Slovenije, kjer so prav tako napovedali, da se danes in jutri obetajo krajevne plohe in nevihte. 

»Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj,« so napovedali pri državni meteorologi.

Dodali so, da bo muhasto vreme vztrajalo tudi v prihodnjih dneh. Zaradi močnejših padavin pa so vse do sobote izdali rumeno opozorilo za celotno Slovenijo.

»V četrtek in petek se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne,« so dodali.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Finn Kinsella (nepreverjen)

So far this year, I've worked online and am a full-time student. I'm using an online business opportunity I heard about that has made a lot of money. It's very simple to use, and I'm glad I found it. This is what I do.

Just open the link------------------------>>> https://topearner01.blogspot.com/

Oboževalec (nepreverjen)

Prinas lije kot iz škafa...

Starejše novice