Uvedba novega parkirnega režima je številne občane kot tudi ostale uporabnike izjemno vznemirila, največ nezadovoljstva pa so povzročila plačljiva parkirna v Severno obrtni industrijski coni. Bo naposled vseeno poskrbljeno za najbolj ranljivo skupino?

S prvim junijem so številna parkirišča, ki so bila doslej brezplačna, v Murski Soboti postala plačljiva, z uvedbo novega parkirnega režima je bilo napovedano tudi zaračunavanje za parkirna mesta tudi v Severno obrtni industrijski coni, kjer parkirajo večinoma delavci tamkajšnjih podjetij.

Odločitev je naletela na številne kritike, obvezno plačevanje parkirnine je razburilo zaposlene kot tudi podjetja v industrijski coni.

Spomnimo, z uvedbo novega režima je v Severno obrtno industrijski coni, ki spada v CONO III, plačevanje parkirnine postalo obvezno. S tem cena parkiranja za vsako začetno uro parkiranja znaša 0,30 evra.

Zaposlenim se ta odločitev zdi nesprejemljiva, podjetja pa skušajo z občino poiskati ustrezno rešitev, ki bi zadovoljila obe strani. 

Parkirnina se na območju Severno obrtno industrijske cone za zdaj še ne plačuje

Na Mestno občino Murska Sobota smo se obrnili glede podrobnosti uvedbe novega parkirnega režima in kako bo poskrbljeno za delavce, ki bi po novem morali za parkiranje pred podjetjem, kjer so zaposleni, plačati iz lastnega žepa. 

Vodja kabineta murskosoboškega župana Vida Lukač je odgovorila, da se parkirnina na območju Severno obrtno industrijske cone parkirnina za zdaj še ne plačuje.

Iz mestne občine Murska Sobota pojasnjujejo, da zaenkrat še ni postavljene ustrezne prometne signalizacije, poleg tega pa so še vedno odprte možnosti dogovora o morebitnih drugih načinih zagotovitve parkirišč za zaposlene z gospodarskimi subjekti na tem območju. 

»Obstaja sicer tudi možnost, da se mestni svet morebiti v prihodnje odloči o drugačni višini dovolilnic za uporabnike te cone,« je dejala o potencialnih spremembah glede plačevanja parkirnih mest. 

Kaj pa javni prevoz?

Nekateri zaposleni se ob novici o plačljivih parkirnih mestih razmišljajo, da bi namesto avta uporabljali javni mestni prevoz, ob tem pa se sprašujejo, ali se z novostmi obetajo tudi spremembe javnega prevoza. 

Mestni prevoz potnikov linija Sobočanec 1 po aktualnem voznem redu že izvaja prevoze na območju, vendar ti potekajo po enournem intervalu. 

Se bo kmalu to spremenilo, bo Sobočanec 1 do Severno obrtno industrijske cone vozil frekventneje?

»Zaenkrat se sprememba izvajanja mestnega prevoza potnikov v Severno obrtno industrijski coni ne pričakuje,« so nam dejali iz Mestne občine Murska Sobota. 

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cezar (nepreverjen)

dejstvo je ka sobota nema javnoga prevoza, sobočanec je šminka. smisel javnoga prevoza je ka lidi pripela na določen kraj gda to nucajo. če firme začajo delati ob 6 te se morejo ta pripelati frtau vure prle isto gda idejo domov.
tak kak firme morejo biti pokrite javne ustanove kere lidge nucajo - občina, lekarna, zd, banka, baute, ... gda je to porihtano te se lejko zgučavlemo u parkirninaj. dokič toga nega more biti parkiranje šenki .

otokar (nepreverjen)

Vidite budale ,ka ste Anžela volili .Zdaj pa plačűjte

Khmmm (nepreverjen)

Ka boksi bi bil Mesic, keri ze par desetletij odavle na carno tlakovanec in kradne davek drzavi in s ten drzavljanon?

In reply to by otokar (nepreverjen)

~ (nepreverjen)

Khmmm @@@ ....... In za kaj ne prijaviš ,če znaš ,da na črno prodavle .

In reply to by Khmmm (nepreverjen)

Dezevendan (nepreverjen)

Zakoj bi prijavlo on? To inspekcija lejko sama ugotovi na podlagi stroskov kere uveljavlja vsako leto. Cisto enostavno, seveda ce majo interes. Pesek in material sigurno kupuje z racun, in si jih davle v stroske. Tudi potne naloge more pisati za tovornjak, dvomim ka dela gratis fure:) In te je nej tezko zracunati kelko bi jih mogo s tistin materialom narediti in odati, prle kak naroci novi material…. Se deca v 6 razredi osnovne sole so to sposobni zracunati.

In reply to by ~ (nepreverjen)

Čemernež (nepreverjen)

sveta boža istina

In reply to by otokar (nepreverjen)

69ms5 (nepreverjen)

Parkirisca ra placljiva so prazna danes bila vec ali manj, mesto duhov, ljudje pa mrzlicno iscejo zastonj parking. Saj niso tezava tisti ko pridejo za uro ali dve, ceprav tudi tisti ne bi placali, tezava so stanovalci in zaposleni ki dejansko nimajo kam parkirati in potem zasedajo mesta v lasti firm in podobno-primer Lendavska. Tisti ki pa bi placal za uro ali dve pa.obicajno ne ve kje in kako sploh. Fiasko prve klase za MS!

In reply to by otokar (nepreverjen)

občina ms (nepreverjen)

Ali mislijo kasirati parkirnino tudi pri Obiji ,Lidli,Eurospino,Hoferju kajti ta parkišča so last trgovin .Na MOMS morajo biti velike izgube za to so pa začeli zaračunavati parkirnino

Nepreverjeni (nepreverjen)

Omenjene baute so nej nore. Za razliko od občine.

In reply to by občina ms (nepreverjen)

rf33ff3f33f3 (nepreverjen)

Nategunti spijzdite mi takjoj ukiniti vse parkrnine saj to je čista kraja denarja. To smo že 100000x vse preplačali.

Nevenka. (nepreverjen)

redarji majo sev toslin ,ka sto zna kelko je notri,eli moras lepo pijtati,pa ti povej.
na lejpi nacin se dalec pride.

HULK (nepreverjen)

Spletna stran Siol.net je menda ukinila komentarje pod vsemi članki. Že do sedaj so, kot tudi vsi ostali, izvajali cenzuro. Mene so blokirali Nora24 in 24vur že pred tremi leti, nepovratno. Pa ne bi rekel, če bi pisal kake svinjarije. Res pa je, da nisem "vulil z vuki". Če vem, da nekaj ni prav, imam ustavno pravico to tudi javno povedati. Siol.net se bo sedaj pošteno ustrelil v koleno, kajti stran živi od vsiljenih reklam, te pa imajo ceno glede na število klikov in komentarjev. Evo, sedaj bo več kruha pač za ostale spletne strani, ki se ne delajo bolj papežke od Papeža. Finta pa je sledeča: nek zapis najprej proglasijo za "sovražni govor", ko ima to nalepko pa ga cenzurirajo. Medla rabota! Sam na Siol.net več ne grem in pozivam vse ostale, da storijo enako.

fsad (nepreverjen)

nepovraten si tij cejli

In reply to by HULK (nepreverjen)

trg zmage

Sam berem Siol vsako jutro, še vmes... nikoli nisem pisal komentarjev (takih nas je na tisoče) in ne opažam, da kot spletna stran "propadajo".
Tudi sobotainfo.com bi morala ali narediti red, ali pa ukiniti kometarje!
Še pred obojim pa korenito spremeniti vsebine proti kvaliteti, ne kvantiteti, ko kopirajo vsak prdec iz "krtove grape!"

In reply to by HULK (nepreverjen)

jaz tudi (nepreverjen)

Vljudno komentiraj TELE.

In reply to by HULK (nepreverjen)

asdasad (nepreverjen)

komunist ali?

Gost0011 (nepreverjen)

Mate zakone pa malo preštite ka lejko pa ka se nesmi. Firma more zagotoviti parkirišče delavce

Komentarist (nepreverjen)

Občina pa uporaben javni prevoz.

In reply to by Gost0011 (nepreverjen)

Finn Kinsella (nepreverjen)

So far this year, I've worked online and am a full-time student. I'm using an online business opportunity I heard about that has made a lot of money. It's very simple to use, and I'm glad I found it. This is what I do.

Just open the link------------------------>>> https://topearner01.blogspot.com/

Finn Kinsella (nepreverjen)

So far this year, I've worked online and am a full-time student. I'm using an online business opportunity I heard about that has made a lot of money. It's very simple to use, and I'm glad I found it. This is what I do.

Just open the link------------------------>>> https://topearner01.blogspot.com/

4r (nepreverjen)

Če imate težave s parkiranjem, si poiščite znanca, ki vas bo s pilotom spustil do parkirišč na Vrtni ulici v MS. Tam boste lahko brezplačno parkirali na zelenicah. Nihče vas ne bo kaznoval.

Bučkoe (nepreverjen)

Zakaj ste pa komuniste volili,zdaj pa imejte to sranje.

Mmmmko (nepreverjen)

Občanom prijazna občina je slogan novega župana sobote, da ne bom o kompetencah, hehe, potem se pa zbudite.

Komentarist (nepreverjen)

S prstom v riti se zbudijo in dalje volijo nesposobneže in koritnike.

In reply to by Mmmmko (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mestna oblast hoče pregnati še zadnje zablodele turiste. Tako sem sam rad hodil na kavo k "kravatašu" na Greforčičevi ulici. Tam si vedno našel prosto mesto za parkiranje. Danes sem bil s kolesom, pa gledam tablo obvezno plačilo parkirnine 0,30 Eur/h. In to na šodri. Zapiranje lokalov v mestu se bo nadaljevalo. Bravo Butalci!

Nepreverjeni (nepreverjen)

Razmin še nekak ka kasirajo v strogon centri. Naj bo. Ali izven toga pa je za Soboto totalna norost.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

SHadOW-666

V vsakem mestu se plačuje parkiranje, čudno da je v Soboti bilo tak dolgo zastonj.
Ite malo po Sloveniji, teh 30 centov je itak nič.
Zaposleni si pa naj izborijo cenejše oz. zastonj.

turk

Kar naenkrat so pri trgovinah parkirišča do daske zasedena.

asdasad (nepreverjen)

ka te mislis, ka komunisti rastejo na drevji,budale ste volili budale mate

4r (nepreverjen)

Pravi komunisti so zrasli v Kumrovcu, pravi Janez!

In reply to by asdasad (nepreverjen)

Alarm (nepreverjen)

Sobota ni podobna mestu spominja me na beton ali šankrejt po domače,glavno daleč od razvitega mesta.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice