Foto: Instagram Tina Cvijanovič
Tudi Tina Cvijanovič z nestrpnostjo odšteva do domačega evropskega prvenstva, še pred tem pa je košarkarica iz Murske Sobote zamenjala klubsko sredino. V novi sezoni bo igrala med italijanskimi prvoligaši.

Evropsko prvenstvo košarkaric, ki ga ob Izraelu gosti tudi Slovenija, spada med letošnje športne vrhunce.

Na nastop na prvenstvu stare celine se pripravljata dve prekmurski košarkarici, Blaža Čeh in Tina Cvijanovič. Medtem ko prva nastopa za Celje, si Cvijanovičeva košarkarski kruh že nekaj časa služi v tujini.

Petindvajsetletna Sobočanka je v minuli sezoni igrala za Empoli, za katerega je v povprečju dosegala 12,3 točke, štiri skoke, 2,4 podaje in ukradla 1,7 žoge na tekmo. Uspešno sezono v Serie A2 je zdaj nadgradila s selitvijo med najboljše italijanske klube.

Nekdanja košarkarica ŽKK Pomurje in ŽKD Maribor je včeraj postala članica Faenze, član Serie A1 pa bo njen četrti italijanski delodajalec. Klub iz regije Emilio-Romagna domuje v istoimenskem mestu streljaj od Imole.

»Hvaležna sem za priložnost, veselim se, da bom lahko spoznala ekipo, klub in mesto. Obljubljam, da bom dala vse od sebe v želji, da bom imela odlično sezono!« je Tina Cvijanovič dejala za spletno stran novega kluba.

Veseli se prvenstva

Tino še pred novim klubskim izzivom čaka nastop na domačem evropskem prvenstvu. Reprezentanca po pripravah v Mariboru in prostem ponedeljku danes pričenja s sklepno fazo odštevanja v Ljubljani.

»Menim, da je za nami zelo uspešen cikel priprav v Mariboru. Na treningih smo veliko časa namenili uigravanju ekipe, poudarek je bil tudi na stopnjevanju telesne pripravljenosti. Zavedamo se, da moramo odpraviti še nekaj napak, ki so kažejo v naši igri, a smo na pravi poti. 

Začetek prvenstva je vse bližje in počasi nam misli vse bolj uhajajo tudi k EuroBasketu. A še prej nas v naslednjem tednu čaka zaključna faza priprav ter zadnji dve pripravljalni tekmi proti Črni gori. V ponedeljek se bomo na prosti dan dobro spočile, v torek pa znova zavihale rokave,« je Tina dejala za Košarkarsko zvezo Slovenije.

Slovenke so v mestu ob Dravi preživele deset dni in se dvakrat pomerile s Poljsko. Selektor Georgios Dikaioulakos je največ pozornosti posvetil uigravanju obrambnih in napadalnih taktičnih zamisli.

Slovenske košarkarice v tem tednu čakata še dve pripravljalni preizkušnji. Obakrat bodo nasprotnice Črnogorke, četrtek, 8. junija, bo tekma ob 18. uri odigrana v Stožicah, dan kasneje ob isti uri pa še v Kranju. 

Reprezentanca Slovenije z nastopi na prvenstvu pričenja 15. junija, z dvobojem proti Veliki Britaniji, del skupine C pa sta še Nemčija in Francija.

Komentarji (1)

km (ni preverjeno)

Bravo !

Starejše novice