*Fotografija je simbolična
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 28. februarja, opravili 1451 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 243 novih okužb, gre za 16,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 9256 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 190.324.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 451 okužb ob opravljenih 2611 PCR testih, šlo je za 17,3-odstotni delež.

V Pomurju 25 okužb v dvanajstih pomurskih občinah

Glavnino okužb so včeraj potrdili v Mestni občini Murska Sobota in občini Beltinci, kjer so potrdili po pet novih primerov. Štiri nove okužbe imajo v občini Puconci, po dve pa v občini Radenci in Moravske Toplice.

Po eno novo okužbo so odkrili še v občinah Šalovci, Cankova, Odranci, Lendava, Črenšovci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Gornja Radgona. Brez novih okužb je tako v nedeljo ostalo 15 od 27 občin v Pomurju.

Po zadnjih podatkih je v Pomurski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 39,4, v regiji pa je aktivnih 599 primerov. Pomurje beleži skoraj 15 odstotkov manj novih okužb kot teden dni prej. V Splošni bolnišnici Murska Sobota je bilo sicer danes, 1. marca, hospitaliziranih 50 covidnih bolnikov, od tega osem na intenzivni terapiji, en bolnik s covidom pa je v zadnjem dnevu izgubil življenje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice