Slika je simbolična.
V sistemu spletne banke NLB Proklik so stranke včeraj naletele na nekatere sitnosti, na spletni banki je prišlo do tehničnih težav.

Nova Ljubljanska banka se je včeraj spopadla z nevšečnostmi v sistemu spletne banke NLB Proklik.

Tudi bralec Sobotainfo je opazil tehnične težave in se v uredništvo obrnil z opozorilom o (ne)delovanju sistema Proklik.

Za podrobnosti o tehničnih težavah, ki so se pojavile v spletni banki, in zakaj so se te pripetile, smo se obrnili na Novo Ljubljansko banko. 

Nova Ljubljanska banka pojasnjuje, da so se zaradi precej povečanega obsega plačil pojavile določene zamude pri izvedbi plačil.

Priznavajo, da je prišlo tudi do upočasnjenega delovanja Proklika, kot je tudi opazil bralec Sobotainfo

Na banki so hitro ukrepali, delovanje sistema spletne banke se je menda v kratkem času vrnilo na stare tire: »Nemudoma smo se lotili odpravljanja težav, tako da je Proklik že v kratkem času deloval nemoteno.«

Nevšečnosti pripisujejo predvsem preobremenjenosti sistema, Nova Ljubljanska banka je ob tem dodala, da je zaradi nastalih težav obdelava plačil lahko trajala nekoliko dlje kot ostale dni.

Dejali so, da so bili zaradi nastalih nevšečnosti strankam na voljo preko svojega kontaktnega centra. Ob tem so preverjali posamezne poizvedbe in informacije posredovali strankam. 

Kaj pa v prihodnje? 

Se tovrstni zapleti lahko spet ponovijo? Pri Novi Ljubljanski banki smo med drugim tudi preverili, kakšne ukrepe bodo izvedli ob vnovičnih primerih nepravočasno izvedenih izplačil plač.

Za Sobotainfo so pojasnili, da ima banka v primeru neobdelanih nalogov oziroma zamud pri obdelavah, vzpostavljene že ustaljene postopke: »Velika večina plačil je bila izvedena s kratkotrajno zamudo, ostala pa so bila knjižena do konca včerajšnjega dne.« 

Nova Ljubljanska banka se vsem prizadetim strankam opravičuje za morebitne nevšečnosti in prosi za razumevanje.

Komentarji (3)

obcan-9000 (ni preverjeno)

Bejžite od toga pokvarjenoga NLB-ja.

chdjejndnsbdhsbd (ni preverjeno)

kapa skb? nega plače nakazane

hračšica (ni preverjeno)

Negdaj ni bilo računalnikov ,da bi ispisovali plače vse ročno in kljub temu niso zamujale . Tudi v navadi ni bilo ,da delodajalec ne bi dal plače kot se dela to dan danes .G.Petrovci

Starejše novice