Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 19. septembra, opravili 1706 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 291 novih okužb, gre za 17,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 9.221 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2579 PCR testiranjih potrdili 545 novih okužb. Šlo je za 21,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.226 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 364 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 364 covidnih bolnikov, od tega je 98 pacientov na intenzivni negi

Včeraj smo zabeležili pet novih smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4503 oseb.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
heh (nepreverjen)

od česa pa je mrlo teh 5 lidi? prometna? rak?

kavicaa (nepreverjen)

Ka nede 6 sto od tvoje rodbine

In reply to by heh (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Koliko jih je bilo cepljenih in starost?

In reply to by heh (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

ja razlika je če zaradi kovida ali s kovidom, ker ti ki so umrli s kovidom so imeli v večini primerov pridružene bolezni.

In reply to by heh (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp heh

Predvidevam, da od razočaranja nad življenjem v tej "fašistični" državi.
Znaš Janša...pa Kučan, partizani,...pa spet domobranci,....tajkuni,...leseni Šarec...šivilja Alenka, ....joj..joj...šminker Pahor,....joj...joj!

Ldan

In reply to by heh (nepreverjen)

Laceni (nepreverjen)

Navce se stete

fgtt22 (nepreverjen)

V domovih za starostnike zbolevajo polno cepljeni

Direktorica centra za starejše v Notranjih Goricah cepljene poziva k previdnosti, v njihovem centru je v četrtem valu zbolelo deset polno cepljenih starostnikov in le en, ki cepiva ni prejel. NIJZ se spreneveda, ko cepljenih ne napoti v karanteno ob rizičnih stikih, je prepričana.

Ana Perič je v intervjuju za revijo Zarja izpostavila, da v četrtem valu zbolevajo povsem cepljeni ljudje, po njenem mnenju predvsem zaradi prepričanja, da so povsem varni pred okužbo, kar nikakor ne drži.

V četrtem valu največ okužb doslej
V prvem valu v domu niso imeli okužb, v drugem jih je bilo nekaj, v tretjem spet niso zaznali nobene, odtlej pa beležijo zelo visoko precepljenost stanovalcev, je povedala Peričeva. Kljub temu, da v domu redno izobražujejo stanovalce o preventivnih ukrepih, direktorica opaža, da so ljudje zmotno prepričani, da jim po drugi prejeti dozi cepiva ni treba striktno slediti navodilom za preprečevanje širjenja okužb.

Po navedbah v intervjuju omenjene revije naj bi v četrtem valu, seveda nevede, okužbo vnesla cepljena stanovalka, prepričana da je povsem varna pred virusom, saj je prejela obe dozi cepiva.

Po navedbah v intervjuju omenjene revije naj bi v četrtem valu, seveda nevede, okužbo vnesla cepljena stanovalka, prepričana da je povsem varna pred virusom, saj je prejela obe dozi cepiva.

Okužbe so se hitro razširile in zbolelo je deset polno cepljenih stanovalcev ter eden, ki ni prejel cepiva. Po navodilih NIJZ cepljeni ob izbruhu ne rabijo v karanteno, center pa naj se zapre do razjasnitve.

NIJZ jasnih navodil v primerih, ko zbolevajo cepljeni sicer nima, polno cepljeni posamezniki pa v izolacijo ne rabijo, tudi v primeru tveganih stikov.

Direktorica verjame, da je potrebno živeti in ne životariti a je težko tiho, ko pa vendar ljudje zmotno verjamejo, da so povsem varni.

Cepivo ne ščiti povsem pred okužbo
Izpostavila je še, da cepivo žal ne ščiti pred težjo obliko bolezni in so blagi a dosledni ukrepi edina pot, da življenje v domu poteka karseda normalno.

Ko so ocenili situacijo in dom razdelili v cone ter upoštevali ukrepe, so svojcem seveda še vedno dovolili obiske in se trudili bivanje narediti čim udobneje, situacijo pa so z nadzorom spravili v stare tire v 19 dneh. NIJZ je ob tem predlagal zaprtje centra do ocene stanja, sicer pa karantene ob tesnih stikih ne predvidevajo, saj naj bi bili cepljeni varni, kar je po besedah direktorice največja zmota.

NIJZ je ob tem predlagal zaprtje centra do ocene stanja, sicer pa karantene ob tesnih stikih ne predvidevajo, saj naj bi bili cepljeni varni, kar je po besedah direktorice največja zmota.

Peričeva je še izpostavila, da je čas, da se NIJZ neha sprenevedati in jasno izpostavi, da je kljub polni cepljenosti, v njihovi oskrbi je takih kar 98%, previdnost še kako potrebna.

Maska. . (nepreverjen)

PA TO JE LOGIČNO, 100% IMUNOST JE SAMO KREMATORIJ .
ENAKO JE SPRENEVEDANJE.

In reply to by fgtt22 (nepreverjen)

huha (nepreverjen)

Se itak ti nej jasno ka je cepivo nej 100% zanesljivo? Nige se se to nej presto?

In reply to by fgtt22 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Potem pa obvezno testiranje tudi za cepljene!!! Tebi nej jasno, ka menej ne interesejra, če me okuži cepljeni ali necepljeni !!! Ker VEMO, da cepljeni prenašajo virus, je smiselno testiranje za VSE !!

In reply to by huha (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

prazne postelje v članku vse povedo

Bjxtier (nepreverjen)

KORONA NATEG IN PREVARA ČLOVEŠTVA NATEGNJENI STE TUDI PODKUPLENI BUDALE JADNE PROKLETE OPICE NIČVREDNE!

Jurij (nepreverjen)

Ko bi le korona bla nateg .....potem bi z lahkoto pozabili leto in pol...lahko zivijo kjer korone ni ko pa se pojavi pa je hudic....in tedaj morajo ukrepati takoj da se ne raznese...prinas pa organizirajo proteste cepljeni anticepilci ....in privrzenci vlade....med nje pa se pridejo ljudje kontra vladi....se pravi vse skupaj nima repa in glave....cepiva se zdalec ne bojo resila epidemijo...zal. Kjer bo vecja masa ali pojavnost...virusa tezji bojo poteki ...

Silvija31 (nepreverjen)

Daj enjaj lagati gnojnik eden...težji bojo poteki zaradi teh strupenih cepiv ! Ne pa zaradi prehlad NATEGA!

In reply to by Jurij (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Nemren vervati, kama je nivo komunikacije, medtem, ko san se nej oglaša, odišo!!!
Mijslin, ka iden dale na dopust, ka tu gor se van je že vsen zmešalo: cepljenim, necepljenim, prebolelim, ---

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice