Pred dnevi je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota s strani ruskega konzula obveščen, da ima državljan Rusije, sicer voznik tovornega vozila, na območju Policijske uprave Murska Sobota zdravstvene težave in nujno potrebuje zdravniško pomoč. 

Točna lokacija ruskega državljana je bila neznana. Predvidevalo se je, da se nahaja na počivališču bencinskega servisa Petrol-sever v Murski Soboti. Za reševanje je bila odgovorna patrulja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota. Policista sta takoj pričela z iskanjem ruskega državljan in ga tudi izsledila na počivališču BS Petrol sever. 

Ugotovila sta, da je imel voznik hude zdravstvene težave. Še vedno je bil pri zavesti, vendar ni čutil celotne desne strani telesa, pri čemer se je sumilo, da gre za možgansko kap. Po takojšnjem obveščanju OKC so v kratkem času na kraj prispeli delavci SB Rakičan. Policista sta zagotovila, da se je tovorno vozilo zaklenilo in ustrezno zavarovalo.

O celotnem postopku je OKC PU obveščal ruskega konzula.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rusi: (nepreverjen)
sb rakičan? (nepreverjen)

v kratkem času na kraj prispeli delavci SB Rakičan??
ale ste resno nore ale bolnica ode na teren? bole reševalci NMP M Sobota

pancho vila (nepreverjen)

Iskrene čestitke policistoma. Upam, da bosta denarno nagrajena brez pleha in papirja. Čestitke tudi zdravstvenemu osebju.

Pile (nepreverjen)

Zakaj denarno nagrajena? Bila sta v službi in opravila tisto, kar je bila njuna dolžnost.

In reply to by pancho vila (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Takšnih na urgenco dnevno pripeljejo 5, 10/dan, pa se sestre ali zdravniki ne dajejo v medije koliko so jih rešili. Če bi ga oživljali tam na kraju in mu tako rešili življenje bi razumel naslov, v tem primeru pa so policisti izsledili vozilo z gospodom, ki je imel simptome hemipareze.
Vse lepo in prav ampak ne razumem zakaj taki HALO zaradi tega.

Starejše novice