Slika je simbolična.
Ponovno se obetajo nevihte in močna krajevna neurja.

Agencija Republike Slovenije za okolje je zaradi možnosti pojava neviht izdala oranžno opozorilo, sredi dneva in popoldne se po nižinah obeta velika toplotna obremenitev.

Danes bo večinoma sončno, predvsem na zahodu in severozahodu pa so možne kakšne plohe ali nevihte. Po podatkih agencije za okolje se bodo najvišje dnevne temperature gibale med 30 in 35 stopinj Celzija. 

Zvečer in ponoči bodo predvsem zahod in sever države zajele krajevne nevihte, drugod bo deloma jasno.

K nam se približuje nov pas neviht 

Tudi na Facebook strani Neurje.si opozarjajo, da se našim krajem z italijanske smeri približuje nov pas neviht, ki nas bo zaradi močnih višinskih vetrov zajel ali oplazil sredi poldneva.

Temperature bodo po kratki osvežitvi spet zopet hitro narasle, kot navajajo na Neurje.si bo v popoldanskih urah zopet na voljo več konvektivne energije.

Vremenoslovci na Neurje.si sicer za danes ne pričakujejo razvoja posameznih nevihtnih celic, lahko pa bo prišlo do prehoda novega konvektivnega sistema v noči na četrtek

Tovrstni nevihtni sistemi običajno prinašajo silovit veter in močne nalive, obstaja tudi možnost obsežnega vetroloma.

Plohe in nevihte bodo zajele celotno državo

Po napovedih Neurje.si se bodo jutri čez dan v osrednjem delu države že lahko začele razvijati nevihtne celice, te utegnejo biti močnejše narave.

Agencija za okolje ob tem svari na možnost krajevnih neurij

Jutri bo vladalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme, plohe in nevihte se bodo postopno razširile nad vso Slovenijo, napoveduje agencija za okolje. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija, na jugovzhodu ter na Primorskem pa vse do 32 stopinj Celzija.

Starejše novice