Slika je simbolična.
Na Policijski upravi Murska Sobota smo preverili podrobnosti incidenta v Apačah.

Kot smo poročali pred dnevi, naj bi prišlo po vrsti incidentov na pomurskih osnovnih šolah do hujšega nasilja med vrstniki v Apaški dolini pri Gornji Radgoni.

Do incidenta naj bi prišlo v ponedeljek, 26. junija 2023, na igrišu v središču Apač, 14-letni fant naj bi z nožem zabodel svojega vrstnika, zaradi česar naj bi slednji prejel 14 šivov.

Za več podrobnosti smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota, Center za socialno delo Pomurje in občino Apače.

Policisti obveščeni o več primerih medvrstniškega nasilja

Iz Policijske uprave Murska Sobota so za Sobotainfo odgovorili, da lahko potrdijo le, da je bila Policijska uprava Murska Sobota v mesecu juniju 2023 obveščena o več primerih medvrstniškega nasilja.

»O ugotovljenih dejstvih in okoliščinah so bile obveščene pristojne institucije. Zaradi spoštovanja določil 287. člena Kazenskega zakonika ter določil o varstvu osebnih podatkov vam več informacij ne moremo posredovati,« so pojasnili.

»V policiji vsako prijavo medvrstniškega nasilja, ki jo največkrat dobimo iz šol, zdravstvenih institucij, od žrtev ali njihovih staršev oziroma zakonitih zastopnikov, obravnavamo skrbno in v skladu z našimi pristojnostmi,« so dodali.

Policisti ob tem preverjajo okoliščine posameznega dogodka in o ugotovitvah obveščajo pristojne institucije.

Tudi iz Centra za socialno delo Pomurje dogodka ne komentirajo

Iz Centra za socialno delo Pomurje so odgovorili, da konkretno omenjenega dogodka ne morejo komentirati že zaradi same vsebine kakor tudi varstva osebnih podatkov.

Center za socialno delo je o medvrstniškem nasilju obveščen, ko se presodi, da otrok potrebuje pomoč centra, policija pa prejme prijavo tistih ravnanj, ki ustrezajo opisom kaznivih dejanj oziroma imajo znake prekrška.

»Otroku/mladostniku, ki je v stiski, ponudimo tudi ustrezno pomoč in podporo ali ga usmerimo k strokovnjakom, ki mu to lahko nudijo. Če je treba, pa tudi obvestimo ustrezne institucije,« so pojasnili.

Spomnimo ...

Prvi v seriji omenjenih incidentov se je zgodil na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Po takrat pridobljenih informacijah Sobotainfo, naj bi dijakinja omenjene šole že dlje časa grozila sošolcem z besedami, da jih bo ubila.

Nedavno po omenjenih dogodkih je prišlo še do dveh incidentov na slovenskih šolah, in sicer v Ljutomeru in Šentilju.

Po pričevanju staršev naj bi eden izmed učencev ljutomerske osnovne šole sošolcem zagrozil, da bo vse pobil, dejal naj bi tudi, da bo prišel na valeto in zabavo po valeti in tam vse pobil.

Do incidenta je pred tedni prišlo tudi na Osnovni šoli Tišina, kjer je učenec drugega razreda omenil streljanje v razredu.

Komentarji (21)

tuncika

V slovenskih srednjih šolah tri tisoč mladostnikov, ki se nimajo ne za fante ne za dekleta? Vir : reporter.
Evo , zato EU izumira. Ni dece, ni naroda.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem, če so pristojni organi pri pravi pameti. Ne moreš primerjati besednih groženj z mesarjenjem z nožem, kar se je na srečo zdaj končalo samo s 14 šivi. Tega otroka je treba odvzeti staršem in ga poslati v primerno ustanovo, ki smo ji nekoč pravili poboljševalnica. Tako pa samo čakamo, da bo tale psihopat prišel do pištole in pobil pol razreda, kot v Beogradu. Spet bomo poslušali javkanje CSD in policije, češ da niso mogli napraviti nič. Zakonodajo je treba spremeniti.

Ahran (ni preverjeno)

že dolgo se ve da niso normalni in so sokrivci.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Zakaj je otrok nasilen in agresiven, bi morali najbolj vedeti njegovi starši! Zagotovo je pri vzgoji nekaj hudo narobe. Žrtev neurejene družine in slabe vzgoje, je vedno otrok. Napadalnost se ne pojavi sama od sebe!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Ahran (ni preverjeno)

ponavljate se kot papige. varstvo os. podatkov my ass. ko že mine nekaj časa od vsega, pa se kar naenkrat pojavijo imena. bejži bejži s temi zakoni za kozlati.

+807 (ni preverjeno)

permisivna vzgoja in odsotnost očeta, ter pika na i z visenjenm na socialnih omrežjih, dajejo rezultate, ki bodo pogostejši v prihodnje.

Persona Non Grata (ni preverjeno)

Mama, če je pri pameti lejko ogromno nadoknadi ampak na žalost gnesden ženske več nevejo bite mame kak so to bilej naše mame.

In reply to by +807 (ni preverjeno)

Sredostajec (ni preverjeno)

Neven zakoj se tau v Severni Koreji nemre zgodite…..

.... ..... (ni preverjeno)

Zato, ker tam nimajo SDSa, ki bi tako uspešno širil ameriške "vrednote" nasilja! Sicer pa seje DZ, kažejo kakšen besedni zaklad krasi njihove poslance in koliko sovražnega govora zmorejo. Vse za dober vzgled! V "demokraciji" je pač vse dovoljeno. Na koncu pa kažemo s prstom na mladoletnike in se čudimo, od kod toliko nasilja!? Le s trdo roko in diktaturo je mogoče nasilje omejiti!

In reply to by Sredostajec (ni preverjeno)

Neverjetno (ni preverjeno)

Mutavi woke, LGBT,BLM ideologije izvirajo iz Amerike jo pa najbolj zagovarjajo socialisti (komunisti) ali po domace levicarji kakor tudi migrante

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Še vedno pa imajo "glavno besedo" skrajni desničarji doma in po svetu!

In reply to by Neverjetno (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tudi v bivši YU, se to ni dogajalo.

In reply to by Sredostajec (ni preverjeno)

black panter

Zato ka je bijla komunajzerska diktatura....

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Točno tako!

In reply to by black panter

Gondoljer (ni preverjeno)

Osebno moje mnenje je, ka gnes den koma koli ideš (nej samo v šoule), je več nige nej varno vseposede se gnes den najdejo norce, pa namesto ka bi mele varnost, se samo moremo počutiti ogrožene, zatou ker se nišče več ne poskrbi za varnost. Bravo Slovenija smo postali prava Albanija oz. balkan, in to se že večkrat dogaja iz leto v leto, pa se vse pomete pod preprogo, bravo

. (ni preverjeno)

Pri nas ni več nobenih ovir za nasilje, ki pa ne prihaja iz Balkana, pač pa od nekod drugod!

In reply to by Gondoljer (ni preverjeno)

Holob (ni preverjeno)

Varno je enako, kot je bilo.
Vedno so se sekali, mlatili, na veselicaj poračunavali itd... to je vedno blo, pa vedno bo.
Zdaj je razlika samo facebook pa sobotainfo pa ostali portali, pa se o ton piše, pa ka pr*kleta deca vse snemajo pa davajo na tiktoke pa snapchate... .
V PIL-i pa Cicibani so teh nej stvari pisali, zdaj pa mediji komaj čakajo ka do pisali o ton... dobro, ka se vsega ne izve, ka se v resnici dogaja... medijem na očeh skrito.... na srečo se nigi neje pisalo o pikanji kulice v rit na SPTŠ pred leti... pa o skakanji po stopnicah prek ograje itd... pa o dveh deklaj na ekonomski, ka sta si lase vo scukale.... pa o bejzbolskih palicaj na medicinski šoli...
ka bi še te bilo?

In reply to by Gondoljer (ni preverjeno)

649 (ni preverjeno)

Prav razni mediji veliko prispevajo k nestrpnosti in agresivnosti odraščajočih otrok! Res se je tudi v preteklosti marsikaj dogajalo, kar je ostalo javno neobjavljeno. Danes pa je treba iz vsake muhe narediti slona!

In reply to by Holob (ni preverjeno)

Pijtan (ni preverjeno)

Zakoj je nasilen Debeli Fuknjenec?

OpazovalecSI (ni preverjeno)

fiks dva južna brata zaradi neke punce, isto kot sta se južna brata nekaj let nazaj v murski soboti pred približno 5 leti, zgodovina se ponavlja

Saf3car (ni preverjeno)

Niksi juzni bratje nej vsi so isti samo eni znajo vse dobro skirti eni pa nej !
Juzninbrat se bo pohvalil ka je napravo med tem ko bo tipicen janezek skrival in krivdo tiskal na drugega!
Droga ,pijaca in ponos delajo svoje
Mrs pa taksa deca

Starejše novice