Slika je simbolična.
Doktorsko delo izhaja iz dejstva, da je vadba za moč pomembna, a ostaja v primerjavi z vadbo za vzdržljivost zapostavljeno vadbeno sredstvo v kardiološki rehabilitaciji.

Univerza v Ljubljani je letos že drugič podelila nagrade za najbolj odmevna doktorska dela, poimenovane po doktor Ani Mayer Kansky – prvi osebi, ki je na manj kot leto dni stari univerzi leta 1920 pridobila doktorat znanosti. 

Pokroviteljica slavnostne podelitve je bila Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije, slavnostna govorka pa Nina Vesel, prejemnica prestižne podoktorske štipendije EMBO na Biotehniški fakulteti Univerze v Mariboru.

Nagrado za odmevno doktorsko delo je med drugim prejel tudi Tim Kambič s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, za doktorsko delo z naslovom Učinki vadbe za moč pri bolnikih s koronarno boleznijo.

Mentor doktorskega dela je Mitja Lainščak, somentor pa Vedran Hadžič.

Tim Kabič je bil štiri leta mladi raziskovalec v Murski Soboti, doktorsko delo pa izhaja iz dejstva, da je vadba za moč pomembna, a ostaja v primerjavi z vadbo za vzdržljivost zapostavljeno vadbeno sredstvo v kardiološki rehabilitaciji.

Starejše novice