V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji smo v torek, 13. oktobra, opravili 4902 testiranj na koronavirus. Potrdili smo rekordnih 707 novih okužb. Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 9935. Delež pozitivnih testov je tako 14,4-odstoten. 

Po podatkih Covid-19 sledilnika smo okužbe včeraj potrdili v 140 slovenskih občinah.

V Pomurju kar 38 novih okužb

Največ novih okužb s koronavirusom, kar okroglih 100, so včeraj potrdili v občini Ljubljana. 

V občini Kranj smo zabeležili 38 novih okužb, v občini Domžale 25 novih okužb, v občini Radovljica 24, v občini Škofja Loka 19 novih okužb, v Novem mestu 18 okužb in v Jesenicah 16 novih okužb.

V občini Murska Sobota so potrdili 15 novih okužb s koronavirusom, enako število tudi v Velenju, 14 okužb v občini Grosuplje, Kamnik in Šentjernej, 13 okužb v Mengšu in 11 v Brežicah.

Deset novih okužb smo zabeležili v občini Ajdovščina in Medvode, devet v občinah Nova Gorica in Trbovlje, osem v občinah Tržič in Železniki, sedem v Celju, Kopru, Vrhniki in Zagorju ob Savi.

Šest novih okužb smo zabeležili v občini Brezovica, Litija, Ribnica, Sevnica, in v Mariboru, pet novih okužb smo zabeležili v občini Cerklje na Gorenjskem, Odranci, Prevalje, Ptuj, Šentjur, Trebnje, in v občini Žiri.

Štiri nove primere okužbe beležimo v občinah Bled, Gorenja vas - Poljane, Horjul, Kranjska Gora, Krško, Laško, Mokronog - Trebelno, Ormož, Pivka, Postojna, Slovenj Gradec, Sodražica, Šenčur, Škofljica in v občini Tišina.

Po tri nove okužbe so potrdili v občinah Bohinj, Črnomelj, Divača, Dolenjske Toplice, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Komenda, Logatec, Mislinja, Moravče, Preddvor, Radlje ob Dravi, Ruše, Slovenska Bistrica, Šempeter - Vrtojba, Škocjan, Šoštanj, Trzin, Zreče, Žalec, Žirovnica in v občini Žužemberk.

Po dve novi okužbi so potrdili v občini Beltinci, Braslovče, Cerknica, Cerkno, Črenšovci, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Dravograd, Idrija, Juršinci, Kobarid, Kočevje, Kostanjevica na Krki, Ljubno, Ljutomer, Lukovica, Mežica, Mirna Peč, Mozirje, Oplotnica, Puconci, Rače - Fram, Radeče, Slovenske Konjice, Središče ob Dravi, Straža, Šentilj, Tolmin, v občini Vransko ter pri dveh posameznikih iz tujine.  

Eno novo okužbo pa smo potrdili v občinah Apače, Borovnica, Črna na Koroškem, Dobrepolje, Duplek, Gorišnica, Gorje, Gornja Radgona, Grad, Hoče - Slivnica, Hrastnik, Ig, Izola, Kidričevo, Kuzma, Loška dolina, Majšperk, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Mirna, Moravske Toplice, Naklo, Podlehnik, Poljčane, Ravne na Koroškem, Renče - Vogrsko, Rogašovci, Rogatec, Starše, Šentrupert, Šmarješke Toplice, Šmartno pri Litiji, Štore, Trnovska vas, Velike Lašče, Vipava, Vodice in v občini Vojnik.

38 novih okužb v trinajstih občinah

Včeraj so v Pomurju zabeležili kar 38 novih okužb. Največ aktivnih primerov je trnutno v občini Murska Soboto, kjer jih je 49, v beltincih jih imajo 33, v Ljutomeru 15, v Tišini 12, Svetem Juriju ob Ščavnici 9, Črenšovcih, Moravskih Toplicah in Odrancih 8, v Puconcih 7, Lendavi 6, V Rogašovcih, Šalovcih in Turnišču 4, v Apačah in Razkrižju 3, v Cankovi, Gornji Radgoni, Gradu, Križevcih in radencih 2 ter v Kuzmi in Veliki Polani 1. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čikapajo (nepreverjen)

Hmmmm, nisem vedel, da se sedaj virus že po občinah širi.
No, očitno v eni je, ker bi naj bil Arsenović okužen.

Kageste (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

Viluhf (nepreverjen)

Noc carovnic bo kurili bomo vse politike in podkupljene medije vabljeni!

Asmani Haif (nepreverjen)

Vsi budem guznit od ovog infekcija

matematičarjenje (nepreverjen)

A se gremo malo matematike?

Trenutno 5 laboratorijev opravlja analize testov.
3 lokacije NLZOH, Inštitut za mikrobiologijo in imunogijo na Lj. med. fakulteti ter klinika Golnik.
5! Včeraj so opravili 4902 testa.
Ajde, če rečemo, da za dodajanje posameznih reagentov, centrifugo in za vso logistiko, da spravijo teste iz različnih odvzemnih mest po Sloveniji potrebujejo 10 minut...je 4902×10 49.020 minut. To je 817 ur. Delimo s 5. 5 laboratorijev. Sledite? Torej, vsak laboratorij je rabil v 24ih urah 163 ur za obdelavo testov. Pod pogojem, da je za enega porabil 10 min z vso logistiko.
Pa madona no, ti fantje bodo naredili celo delovno dobo v dveh mesecih!
Beat that Chuck Norris

.oko. (nepreverjen)

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v današnjem televizijskem nagovoru že napovedal policijsko uro za Pariz in več drugih večjih francoskih mest.
O, sranje tudi tam so fasisti, ki imajo diktatorja. V petek politkolesarji proti Macronu, bo slo?

Starejše novice