Jelena Bolšedonova, gluha modra herojka, je uspešno zaključila turnejo po Sloveniji.

Kot smo poročali, smo v uredništvu Sobotainfo v oktobru gostili Jeleno Bolšedonovo, gluho modro herojko.

Jelena je leta 2020 postala Woltova dostavljavka, danes pa je pomočnica v pisarni, kjer skrbi za dobro počutje celotne ekipe in za to, da delo poteka nemoteno.

Svoje popotovanje z naslovom Wolt povsod (#woltpovsod) je začela konec meseca septembra.

Jelena je želela opraviti dostavo v vseh 23 mestih po Sloveniji, ki so del mreže Wolt, na teden pa je dostave opravljala v treh do štirih mestih.

Dobrodelno in izobraževalno

V sklopu turneje, ki je trajala dva meseca, je Jelena, gluha modra herojka, obiskala 23 mest po vseh državi ter s kolesom dostavljala naročila.

Vse prevožene kilometre in opravljene dostave je Wolt več kot početveril, pretvoril v evre in jih po Jeleninem izboru daroval Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani.

Turneja je imela tudi izobraževalni pomen, saj je Jelena ljudi ozaveščala o izzivih, s katerimi se soočajo gluhi in naglušni, ter pozivala delodajalce, da se opogumijo in jim dajo priložnost, da se pri svojem delu izkažejo.

Jelena s sodelavko Dašo Kamnar ob obisku v Murski Soboti, (foto: Jana Bohar).

504 kilometre in 64 dostav

Jelena je ob zaključku turneje obiskala tudi Zavod za gluhe in naglušne ter svoj uspeh delila z učenci in učitelji

Bernarda Kokalj, direktorica Zavoda za gluhe in naglušne, je čestitala Jeleni: »Čestitamo ji za idejo, s katero je odlično predstavila, da jezikovne ovire niso nepremagljive. Bolj kot napor, da bi morali biti vsi enaki, sledimo temu, da smo vsi različni, a skupaj lahko s pomočjo in podporo dosežemo zelo veliko.«

Clemens Brugger, direktor podjetja Wolt Slovenija, pa je ob tem pojasnil, da jih drugačnost spodbuja k temu, da razmišljajo o stvareh iz različnih zornih kotov ter oblikujejo delovne procese, ki so bolj prilagodljivi in učinkoviti.

Jelena je med svojo turnejo prevozila 504 kilometre in opravila 64 dostav.

Wolt je seštevek prevoženih kilometrov in dostav početveril in Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani daroval 2272 evrov.

Starejše novice