Eurospin Murska Sobota.
Ste tudi vi opazili izobešene napise o omejitvah nakupov? Zaradi povečanega povpraševanja v nekaterih trgovinah prihaja do težav v dobavi določenih izdelkov.

Kot smo že poročali, trgovci svarijo, da panika in nakupovanje na zalogo nista potrebna. Zaradi povečanega povpraševanja po olju in moki pa v nekaterih trgovinah prihaja do težav v dobavi, posledica so skoraj prazne trgovinske police. 

»Zaradi nedobavljene akcijske moke, je trenutno ni na zalogi«

Ker imajo nekateri trgovci težave z dobavo, so na trgovskih policah izobešeni napisi, kot so: »Zaradi nedobavljene akcijske moke, je trenutno ni na zalogi« in »zaradi trenutnih razmer in zagotavljanja neprekinjene oskrbe se na posamezni račun omeji nakup na največ dva kosa moke.« 

Napise na fotografijah je možno zaslediti tudi v Eurospinu v Murski Soboti, kjer naj bi po naših informacijah jutri prejeli dobavo izdelkov, ki jih trenutno primanjkuje. 

V enem izmed mariborskih Eurospinov so ti napisi na oljem in moko, olja je na policah dovolj, moke pa precej manj.

V Eurospinu na Ptuju so prav tako izobešeni napisi o omejitvah nakupov, a so police z oljem in moko v primerjavi s soboškimi dobro založene. 

Za več uradnih informacij o tem, kakšno je trenutno stanje z omejitvami nakupov določenih izdelkov in z dobavo, smo se obrnili na Eurospin, a na njihove odgovore še čakamo. 

Spomnimo ...

Kot so pred dnevi za uredništvo odgovorili iz Eurospina, opažajo, da se je v njihovih trgovinah v zadnjih dneh precej povečalo povpraševanje po moki in ostalih osnovnih živilih.

»Razlogov za nakup večjih količin je več, in sicer višanje cen, psihološki vidik, ki je povezan s trenutnimi razmerami v Ukrajini in kopičenjem zalog osnovnih živil pa tudi zbiranje hrane za humanitarno pomoč Ukrajini,« so odgovorili takrat. 

Kot smo že poročali, pojasnjujejo tudi, da zaradi povečanega povpraševanja prihaja v njihovih trgovinah do problemov v dobavi, saj dobavitelji niso bili pripravljeni na tako povišanje dostave.

Hofer se zaradi razvejane mreže dobaviteljev hitro prilagaja spremembam

»Pri Hoferju pozorno spremljamo razmere na slovenskem in tujih trgih, a ker sodelujemo z zelo razvejano mrežo tako domačih kot tujih dobaviteljev, se lahko hitro prilagajamo morebitnim spremembam na trgu in tako svojim kupcem zagotavljamo široko paleto prehrambnih in drugih izdelkov,« so za uredništvo pojasnili v Hoferju.

V zadnjem času so, kot pravijo, sicer zaznali nekoliko večje povpraševanje po olju in moki, kar  delno pripisujejo tudi dejstvu, da je po njihovih trgovinah že dva vikenda potekala akcija zbiranja izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski v Sloveniji in Ukrajini, ki jo organizirajo v sodelovanju s Slovensko Karitas in bo potekala še prihodnji vikend.

»Tako moka kot olje se namreč kot osnovni živili pogosto znajdeta v košari, v kateri zbiramo izdelke za posameznike in družine v stiski. Sicer pa lahko kupci pri nas opravijo nakup v količini za gospodinjstvo,« pojasnjujejo. 

Dobava zaenkrat poteka kot običajno in ob tej priložnosti bi želeli kupce pomiriti, da ni nobene potrebe po ustvarjanju večjih zalog izdelkov: »Tudi v času epidemije smo že dokazali, da lahko zagotavljamo nemoteno delovanje dobavne verige.« 

Spar: Dobave izdelkov so nemotene

Za uredništvo so v Sparu povedali, da v podjetju in tudi v celotnem koncernu vseskozi natančno spremljajo dogajanje na trgu.

»Trenutno zaznavamo porast pri nakupovanju osnovnih živil, kot sta moka in olje, pri čemer pa v tem trenutku ne vidimo potrebe po omejitvah nakupov, saj so dobave izdelkov nemotene in potrošnikom zagotavljamo vse ključne proizvode.

Zaradi nekoliko povečanega povpraševanja se je v zadnjih dneh občasno lahko zgodilo, da so bile določene police bolj prazne kot običajno. Vendar pa naš sistem naročanja zazna pomanjkanje določenega produkta v posamezni poslovalnici, zato lahko police hitro ponovno napolnimo,« odgovarjajo. 

Komentarji (26)

drekomat (ni preverjeno)

Pa ka zaj te palik s ten paniko tirali? Nej zadosta ka ste pokvarjeni mediji s korono cejlo štalo med narodon napravili? Prekprokleti manipulanti!

Neko (ni preverjeno)

Ka so mediji krivi, vej so pa nej mediji mele spograbile ampak zabite narod.

In reply to by drekomat (ni preverjeno)

Markasto. (ni preverjeno)

ZABITI NAROD SO PA NAPUMPALI DVAKRAT ZABITI MEDIJI

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Ukrajinskinate… (ni preverjeno)

In zaj nama solijo že pa pameti da moramo pomagat ukrajincem šteri so prispeli z avti v vrednosti več kot pedeset tisoč evri.Mrš🖕

In reply to by Markasto. (ni preverjeno)

ehh (ni preverjeno)

Nisce paniko ne tira! To se kupuvlejo stvari za Ukrajino! Prakticno vsaka firma z delavcami zbera pejneze in te idejo v nabavo! zberajo tudi obcine domacije in lidje ta redno nosijo zgoraj omenjena zivila + seveda splosna raba in te nanese ka stvari hitreje idejo

In reply to by drekomat (ni preverjeno)

anorexik (ni preverjeno)

bpste umrli takoj, če boste malo manj jedli, shujšali? lepo vas prosim! sicer pa totalna bedarija, ker mnogo starih je, ki ne morejo sami v trgovine in morajo njim kupiti, torej bo človek moral več vzeti. prav tako večje družine, zlasti če je 4-5 članska familija, da so vsi krepko debeli, njim 2 kg moke ni nič, saj dnevno pojejo po glavi 4 kg-ker mislim na prav posebno debele ljudi. evo, prilika, da vsi poskrbimo za zdravje, po nvadi vsi čivkamo kako debeli smo in en moremo shujšati.

Lokolino (ni preverjeno)

Najprlej pravis ka naj menke gejo,te pa davles primerjavi,ka naj dajo enin vec ,ne razmin te. Lekar ti je mozgane anoreksija pogejla.

In reply to by anorexik (ni preverjeno)

anorexik (ni preverjeno)

najprej analiziraj logično stavek, pa potem se oglašaj. pa naj ti bo osnovnošolski primer: 1 človek poje manj kot 4 članska družina, zatorej ta potrebuje več.

In reply to by Lokolino (ni preverjeno)

en (ni preverjeno)

Ka pa srat paper? Ka pa srat paper? Ka pa srat paper? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... Hitro po srat paper prle kak svali.... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA................ Sraaaaaaaaaaaaaat paaaaaaaaaaaaapeeeeeeeeeeer kupiteeeeeeeeeeeeeeeee.............. vaček te si z rokami rit brisale..... :D:D:D

KONTRA en 3 ur… (ni preverjeno)

RIT BOŠ SI LEJKO BRISO, Z SOBOŠKIMI NOVINAMI ..... pogače in kruj boš pa težko speko iz soboških novin.

In reply to by en (ni preverjeno)

Dr. (ni preverjeno)

Še sreča ka san 10kg mele kupo, zaj mo vojno pa pandemijo gvušno preživo, no ostali tudi, vendar te mogli še idnauk keri drugi den v bauto. Za inauk ste lejko brez skrbi, za prihodnost pa je dejstvo ka mela nede odločila biti ali ne biti...

To je res (ni preverjeno)

Fala Bogi vpa eni resan nemajo mere. Z prikolico bi pelali če bi lejko

ERR453453554353 (ni preverjeno)

OPET LAŽETE MEDIJI SAMO KA DELATE SRANJE NA TON SVEJTI NEJSTE VREJDNI DA VAS PES POŠČIJE!
HRANE JE NA TONE! IDE SE ZATOU KA BI CEJNE PA ZDIGNOLI MANUPILATURE LAŽNIJVE NIČ VREDNI!

??? (ni preverjeno)

Tu zaj na vleke šinfleš da pa kaj objavijo se pa prve gor

In reply to by ERR453453554353 (ni preverjeno)

hahahhah (ni preverjeno)

njin de tudi tvoje svetovno sodisce sodilo? ti zives v neksnon zblojenon sveti resan

In reply to by ERR453453554353 (ni preverjeno)

Lokolino (ni preverjeno)

Vi fanatiki na tej lazi. Kal lazejo,ce pisejo to ka se vidi pa se dogaja?!!!

In reply to by ERR453453554353 (ni preverjeno)

Pravilno (ni preverjeno)

Da be bar na pau kile omejile zarade tej golazne perovne

Ohjoj (ni preverjeno)

Mene zanima kak skladiščite večje količine moke dlje časa brez da jo napadejo molji ali kaj so že tisti bavci?

qooop (ni preverjeno)

Gesti ide v Ukrajino! Pitaj malo trgovke sto kupuvle vecje kolicine in kama to ide… Taksni clanki so samo za dodatne klike

In reply to by Ohjoj (ni preverjeno)

Ohjoj (ni preverjeno)

Hvala za razlago, sej logično. Ampak vsi niso za Ukrajino kupovali in so sebi zaloge delali.

In reply to by qooop (ni preverjeno)

huuh (ni preverjeno)

tudi ce… naj si! Vsak si je svoje pejneze zasluzo in ce sce meti doma 10kg mele naj ma!

In reply to by Ohjoj (ni preverjeno)

Ohjoj (ni preverjeno)

Že že, samo res me zanima kako skladiščite večjo količino brez da ne bi bavci napadli?

In reply to by huuh (ni preverjeno)

Resno no (ni preverjeno)

Jesti nejde nikam.. Ukrajinci idejo se

In reply to by qooop (ni preverjeno)

Ssaad (ni preverjeno)

Eurospin in lidl nikoli ne kupujem, v vseh ostalih trgovinah imajo vse koliko zelis.

čarni vrag (ni preverjeno)

To je zato ka se navadite na bedo, ki vam jo že dve leti pripravlja rešitelj Janša. Sicer je nej uspel vse precepiti s Fajzer strupom, kak je imel v načrti. To de ga pokopalo.

Casoisbak (ni preverjeno)

Pa zakoj se kupuvle v trgovinah velike kolicine moke za ukraino? Nemrejo pri grosisti vzeti? Ali 30 kg ta pelajo? Pa napol prazne kombije te pa si reklamo delajo? Ka pa ce bi evropa malo poglednola ce do lejko ukrajinski kmetje sedaj sejali, ne seka rus po njivaj, pa si zgucala z rusi ka bi tisto visasnjo nafto stere mi iz inata nescemo ukrajinskim kmetom poslali, v ukrajini je vsak 4 drzavljan rus tak ka to ne bi smel biti problem, orozje de vojski tak amerika seftala,

Starejše novice