FOTO: Jure Banfi
Pri nadaljnjih načrtih glede razvoja državne hotelske infrastrukture v Pomurju, naj se upošteva stališče lokalne skupnosti in zaposlenih.

Pomurski poslanec Dejan Židan je na ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška naslovil poslansko vprašanje, in sicer glede učinkovitega vključevanja lokalne skupnosti in zaposlenih v razvoj državne hotelske infrastrukture v Pomurju.

Pomembna so jasna zagotovila

Židan pravi, da je odločitev, da je država na podlagi strokovnih in političnih argumentov preko svojih institucij izkoristila predkupno pravico za hotelsko infrastrukturo pravilna. Vendar pa opozarja, da je pomembno tudi, kaj se bo naredilo v nadaljevanju. 

»Zato sem vložil poslansko pobudo, da se pri nadaljnjih načrtih glede razvoja državne hotelske infrastrukture v Pomurju upošteva stališče lokalne skupnosti in zaposlenih. Pomembno je, da se dobi jasna zagotovila in ne samo načelna stališča,« pravi Židan.

V odločanje o nadaljnem razvoju naj se vključi tudi lokalna skupnost

10. februarja je v poslanski pobudi zapisal, da naj se v odločanje o nadaljnjem razvoju državne hotelske infrastrukture v Pomurju vključi tudi lokalne skupnosti in zaposlene ter da se upoštevajo njihovi legitimni interesi.

Židan pravi, da je pred dnevi oziroma natančneje 17. marca dobil odgovor na poslansko vprašanje, v katerem so med drugim zapisali, da je v pripravi nova Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2022 – 2028.

»Pričakujemo, da bo nov strateški dokument sprejet s strani Vlade Republike Slovenije v mesecu aprilu … Za slovenski turizem in lokalno prebivalstvo na vseh destinacijah, kjer so turistične nastanitvene kapacitete ter turistične atrakcije, je zelo pomembno učinkovito upravljanje turističnih družb, dobro sodelovanje z lokalnim okoljem in povezovanje z različnimi deležniki na destinaciji. 

Priporočljivo in smotrno je, da se v razvoj turizma na posamezni destinaciji čim bolj aktivno vključijo lokalne skupnosti in lokalno prebivalstvo, saj je turizem v nekaterih destinacijah glavno gonilo gospodarskega razvoja in generator delovnih mesu,« so odgovorili Židanu.

Bo prišlo do zavezujočih odločitev?

Tako je zdaj Židan na Počivalška naslovil poslansko vprašanje v katerem ga zanima, ali je lahko poleg načelnega stališča o dobrem sodelovanju in vključevanju lokalne skupnosti pričakovati tudi bolj zavezujoče odločitve o vključevanju lokalne skupnosti v razvoj državne hotelske infrastrukture v Pomurju?
 
Zanima ga še tudi, ali so se v odgovoru na poslansko pobudo načrtno odločili, ali gre za napako, da so se izognili omembi vloge zaposlenih pri razvoju državne hotelske infrastrukture, čeprav so bili del poslanske pobude. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Keg00 (nepreverjen)

Pusti ti Savo na meri... do zdaj nisi pomogno nikome v regiji, niti zaj te ne trebamo

Mun (nepreverjen)

Židan vgasni,ka si narejdo s kmetijstvom ,tau zdaj vijdimo. Ti pa tvoj SD,ka je narejdo zadnjih 10 lejt v Soboti? beton pa spomenijke. Središče Sobote zglejda kak kakšni trg v rusiji ali na kitajskon. Glede gretja,energecko senacijo šol in še ka pa nika. Samo lapata ne narejdite pa za narod nika,ponosni nasledniki komunistov!

Rankovski en (nepreverjen)

A Dejan volitve se bližajo in se je potrebno spet ven metate, da imaš ideje. Od tebe Pomurje ni imelo žal še nobene koristi. Najslabši kmetijski minister si bil.

Znon ale nej (nepreverjen)

Ne ven, če je glij odločijtef, ka država küjpe tej hotele pravilna?
Če de tak ostalo in nede vlaganja, se tou itak v par lejtaj poderej, karekejrano povejdano. Ka do zdaj, iskale pa küpca za kakšen milijoun ali dva menje, kak so küjpele pod pogojon, ka küjpec nesme bite iz Madžarske? Ja, daleč smo prigurale: rejsan je, ka se odavlemo v države, štere še zdaj glejdamo zvijška in mijslemo, ka smo Švica v Srejgnje Evrope. S takšnof mijselnostjof smo prigurale rejsan daleč!
De država vložela tan okoule dvejstou milijounof, ka se hotele, pa še ka, zriktajo? Ne vörvlen, če pa ja, sigdar pravemo, ka je država slab lastnijk. Pa smo pa tan, ka de se za desejt lejt odavalo za pou zneska, pa še te nesme bite küjpec iz Madžarske! Lejko je Kitajec, pa Severne Korejec, mogouče se Kubance ekonomsko zdignejo, edijno naš vzhodne soused nej. Lejko je tüde naš, nej je važno, če proizvaja feferoune ale šijva srakece (Sava ka že proizvaja v osnove?), somo ka so küpce drüjge, nej Madžare! Pa s ten ne mijslen, ka tou ne vejmo naprej, ka be bilij Madžare dobre lastnijke tej turistečneh kapacitet. Lejko ja, lejko nej!
Stvarno mamo probleme same s sebof! Pa težko be prizno, ka neman praf?

yugowich (nepreverjen)

Česko gotof si zaj de lokalna skupnost na kozmodiski slujžila

pozorni (nepreverjen)

Ja, ja. Püklaste je mislo za male pejnaze odate vogrskoga pajdaša zete. Malo štite pa preštete što je lastnijk sklada štere je tau ščeo küjpete. Rauka rauko muje be pravle.

Starejše novice