Pomurske lekarne so se znašle brez vodstva, soboška občina svet zavoda zato zdaj poziva k izredni seji.

V torek smo poročali, da je Višje sodišče v Mariboru ugodilo pritožbi soboške občine in s tem pritrdilo stališču, da je bilo imenovanje Ivana Zajca za vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn brez njenega soglasja nezakonito.

Zajc je tako bil izbrisan iz sodnega registra kot vršilec dolžnosti direktorja, direktor soboške mestne uprave Srečko Đurov pa je na ponedeljkovi seji svet Javnega zavoda Pomurske lekarne obvestil, da je podjetje brez zakonitega zastopnika.

Predlagal je razširitev dnevnega reda z obravnavo sklepa sodišča in njegovih posledic, a ker člani sveta omenjenega sklepa niso imeli, je bilo odločeno, da bo seja sklicana v treh dneh od njegovega prejema.

Ta bi torej morala potekati najkasneje danes, a se to ni zgodilo.

Mesec dni brez zakonitega vodstva

Mestna občina Murska Sobota je zato predsednico sveta Polonco Fiala Novak zdaj opozorila, da se je iztekel rok, določen za izvedbo izredne seje.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je višje sodišče vpis zakonitega zastopnika v sodni register odpravilo že s 4. januarjem 2018, kar pomeni, da so Pomurske lekarne brez zakonitega vodstva že več kot mesec dni.

Ob tem poudarjajo, da je zakonitost vodenja in poslovanja Pomurskih lekarn odgovornost Sveta zavoda.

»Z opuščanjem te dolžnosti se povzroča škoda, saj Pomurske lekarne nimajo zakonitega vodstva, s tem pa je onemogočeno njihovo nastopanje v pravnem prometu. Zato Mestna občina Murska Sobota pričakuje, da se nemudoma skliče sejo sveta javnega zavoda, da se zagotovi zakonito vodstvo in zakonito poslovanje Pomurskih lekarn.«

Za komentar smo želeli prositi tudi predsednico sveta Polonco Fiala Novak, vendar na njen odziv zaenkrat še čakamo.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
povezani (nepreverjen)

če bi se za saki zavod tak trgali bi še človek razmo tak pa škoda besed ker cejlo pomurje zna za koj se ide

Javno naročilo (nepreverjen)

Drži. Sledi zamenjava vodstva Pomurskih lekarn, izvedba javnega naročila po Zakonu o javnih naročil in s tem konec privilegijev določenih posameznikov ter začetek normalnega delovanja Pomurskih lekarn.

Patekar (nepreverjen)

Do zdaj pa nej bilo normalno? Lol

In reply to by Javno naročilo (nepreverjen)

gostja (nepreverjen)

In potem svizec........
hmmmmm.....le komu tak fejst diši to delovno mesto????

222222 (nepreverjen)

IZSEK IZ ODLOKA 2. člen
S tem odlokom prenašajo ustanoviteljice izvrševanje ustanoviteljskih pravic do javnega zavoda Pomurske lekarne, ki se nanašajo na imenovanje direktorja in na sprejem statuta, na Občino Murska Sobota.
Druge medsebojne pravice, obveznosti in odgovornosti, ki niso opredeljene s tem odlokom, uredijo ustanoviteljice s pogodbo, ki jo v njihovem imenu sklenejo župani.
Kdo imenuje direktorja svet zavoda (ga verjetno predlaga ) ali občina M.S. In ustanoviteljice so se odrekle denarnju oziroma so dale škarje in platno v roke občine M.S.

Patekar (nepreverjen)

Tu se vijdi kakši bebeki vodijo ostale občine.

In reply to by 222222 (nepreverjen)

Truplo-ass (nepreverjen)

Banda levicarska. Politikalska farsa levih.
Naj zivi nas Janez. Kranjski. Ups. Grosupeljski. On je car.

goostt (nepreverjen)

Odločilo se je na partijski konferenci, da je potrebna zamenjava in posledično s tem ni debate !

In reply to by Truplo-ass (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

Ja če ne date pejneze za drvarnico, te vas pa z slujžbe vržemo! To bi lejko film snemali ''Komuniste trce poslednji krug''

Starejše novice